• Bröllopsresa till USA - eller?

  Mån 25 feb 2013 07:22 Läst 2220 gånger Totalt 12 svar
  Mån 25 feb 2013 07:22

  Finns ju andra trådar om detta, men vill inte kapa någons tråd...


   


  Vi hade inte räknat med att åka på bröllopsresa i år eftersom vi lägger en hel del pengar (för vår plånbok) på själva bröllopet och vill spara efter det. Men nu kommer vi att få resan i present av en familjemedlem, så därför står vi här lite förvirrade utan att veta riktigt vart vi ska åka, det kom så plötsligt.


   


  Vi gifter oss i maj och vill gärna åka iväg 1-2 veckor i typ juli-augusti (skönt att ta semester samtidigt med kollegorna). Efter vilt spånande igår kväll lutar det åt USA, men jag vill gärna ha lite tips på vart man ska åka!


   


  Budgeten är begränsad, vi kommer att få 20 000 till hela resan och då vill vi inte lägga till mycket mer därutöver på mat och nöjen. Räcker det? Såg att man kan flyga för 5 000 - 6 000kr till New York så man borde kunna få åtminstone en vecka, beroende på vad hotell kostar. Vi har inte så dyra nöjen och är inte kräsna vad gäller restauranger heller. Samtidigt vill man ju kunna lyxa till det någon kväll om det finns möjlighet.


   


  Kan man åka på "smekmånad" till New York eller är det lite för mycket turister där på sommaren? Jag är även sugen på något varmare ställe men sambon tycker att Florida blir för varmt. LA och San Francisco har jag varit i så det känns inte så speciellt.


   


  Vi har som sagt inte bestämt oss än, blir det inte USA så är jag lite sugen på Island men det är ju inte direkt varmt :) Bara åka dit och mysa och bada i varma bad och göra någon utflykt. En resa till Medelhavet vore inte heller fel men sambon tycker att det kan vi göra någon annan gång, han vill passa på att göra något speciellt nu när vi gifter oss. Samtidigt kan jag känna att budgeten är lite snål om vi ska åka iväg på en längre resa, så då kan det vara bättre att lyxa till det på ett närmare resmål istället. Vad tror ni?

 • Mån 25 feb 2013 07:34 #1

  20000 kronor för en vecka i New York är nog tyvärr i minsta laget. Det kanske går att få en vecka i New York för den summan om ni har väldigt låga krav på boendet eller väldig tur när ni letar efter hotell.


   


  De låga priser på flyg till USA gäller oftast inte under sommaren då det normalt kostar ett par tusen mer. En snabb slumpmässig sökning med British Airways till New York i augusti gav mig priset 16654 kronor och då finns det inte mycket kvar till hotellet.


   


   

 • Mån 25 feb 2013 16:11 #2

  Åker ni till Medelhavet går det nog bra med 20 000 kr inkl. mat/nöjen, åtminstone om ni väljer ett billigt hotell. Sökte lite hos ett charterbolag och deras Greklandsresor börjar på 10 000 kr för två personer. Då har ni 10 000 kr över till nöjen, mat och sånt. Om ni inte tänker er några lyxaktiviteter måste det väl räcka gott? På en sol&bad-semester behöver det ju inte gå mycket pengar alls, om man gillar att hänga på stranden och äter på enkla tavernor. Bara hotellet ligger nära centrums restauranger och stranden så behöver man ju inte lägga pengar på taxi heller.

  I en storstad däremot kostar ALLT mycket pengar. Det är pengar till buss-/tunnelbanebiljetter eller taxi, pengar för lunch, pengar för middag, alla aktiviteter i en storstad kostar pengar - museum, shopping, sightsingturer, musikal eller vad ni nu tänkt er. Det går alltid mer pengar än man tror tycker jag när man åker på såna här resor...

  Sol och bad är däremot gratis! Solig

 • Mån 25 feb 2013 16:23 #3

  Jag vet inte vad som är "speciellt" för er, om ni åker charter till Medelhavet varje år blir det kanske trist som bröllopsresa. Vi har knappt rest alls tillsammans alls så för oss skulle en Greklandscharter på ett lite bättre hotell vara rena lyxen. Flört

  Tips på grejen som ni borde kunna göra för under 20 000 kr då, om ni inte vill åka till Medelhavet. Vissa grejer kanske inte känns superspeciella för er, men kanske kan ni göra en mindre resa nu och spara till en längre resa längre fram, t.ex. till New York?


  Spa-helg. I paketen ingår ju ofta spaentré, måltider och hotellövernattning, så det går ju inga extra pengar. Unna er varsin behandling om ni har råd. Musikweekend i London. (Lång)weekend i Paris eller Rom. (Lång)weekend i Köpenhamn eller Helsingfors kanske?

  Det här är i alla fall sånt som jag skulle tycka om att göra! Solig

 • Tis 26 feb 2013 07:11 #4

  Tack för era svar!


   


  Jag håller med om att vår budget nog är lite för tajt för en sådan långresa, så vi kommer troligen att resa inom Europa istället. Däremot behöver det inte kosta 16 000 enbart för flygbiljetter till New York, det går att hitta betydligt billigare om man kollar runt i några minuter. Det som skulle kosta mest är hotell och mat/nöjen, så för att slippa snåla åker vi nog hellre till något närmare resmål. Glad


   


  Tror nog att vi ska försöka kombinera sol och storstad på något sätt., har några idéer. Tack igen för hjälpen!


   


   

 • Tis 26 feb 2013 09:07 #5

  Jag vet att det inte behöver kosta 16000 för flygbiljetterna. Vi flyger enbart British Airways eftersom vi bara nöjer oss med det bästa vi har råd med (annars skulle vi förstås åka första klass och då blir det helt andra priser) och därför var det naturligt att titta där. När jag tittade på flygresor.se nu var det lägsta priset knappt 13000 med Turkish Airlines, fortfarande ganska mycket.


  FruW skrev 2013-02-26 07:11:50 följande:

  Tack för era svar!


   


  Jag håller med om att vår budget nog är lite för tajt för en sådan långresa, så vi kommer troligen att resa inom Europa istället. Däremot behöver det inte kosta 16 000 enbart för flygbiljetter till New York, det går att hitta betydligt billigare om man kollar runt i några minuter. Det som skulle kosta mest är hotell och mat/nöjen, så för att slippa snåla åker vi nog hellre till något närmare resmål. Glad


   


  Tror nog att vi ska försöka kombinera sol och storstad på något sätt., har några idéer. Tack igen för hjälpen!


   


   


 • Tis 26 feb 2013 09:55 #6

  Ska ni "bara" vara iväg 1 vecka hade jag aldrig åkt till USA, flygresan dit är i min värld alldles för lång och du bör nog ha tidsskillanden i åtanke.

  Om ni ska vara iväg 2 veckor tror jag dock att budgeten är lite för tight (men allt beror ju på hur man vill bo/äta/shoppa osv) Vi firade jul/nyår i Miami och var iväg 2 veckor, det kalaset gick på ca 40.000/för oss två. (flyg/boende/mat inräknat)

  New York är ju ett av mina drömresemål men vi tyckte inte det känndes så "smekmånads"-aktigt. Så vi har satsat på ett lyxigt spa hotell i Italien (Amalfi-kusten) på vår smekmånad Glad
  Vi resonerade som så att det är roligare att få leva i riktigt lyx den tiden man är iväg än att tex åka till USA och få dra in på saker och ting.

 • Lör 9 mar 2013 04:27 #7

  Jag slår ett slag för vackra Malta om ni vill till Europa och kombinera sol och storstad. Valetta är en underbar stad och det är även Mdina (gamla huvudstaden) och Sliema och ja andra städer också. Överallt finns det finns stränder och klippor. Googla t.ex blue lagoon malta så får du se. Det är fantastiskt! Även Sliema har fina badställe och Peter´s pool är nice att bada i. Bra shopping ifall ni skulle vilja det.
  Pris ex för 2 pers från Köpenhamn till Valetta 1 v : 6700 kr
  Från Stockholm till Valetta 1 v, 2 pers : 6000 kr.

  Maten är riktigt bra också. Bestämmer ni er för Malta kan jag ge er många fler tips!

 • Amandi­zzen
  Visa endast
  Lör 9 mar 2013 07:18 #8

  Vi funderar oxå på USA B-)

 • Lör 9 mar 2013 11:18 #9

  Malta är jättefint, har varit där 2 gånger o det är fint o billigt!! Kan även rekommendera Italien...speciellt områdena i Ligurien tex Rapallo och Santa Margherita. Otroligt fint o härligt!! Där kan ni flyga billigt med tex Ryanair o hotell kan ni säkert hitta ett bra i området jag nämnde i ca 2 veckor så att ni klarar er gräns...annars går det ju att vara borta 10 dagar också för att "spara" in lite slantar :)

 • Lör 9 mar 2013 14:25 #10

  Jag skulle tipsa om Barcelona. Jättemysig stad med mycket att se och närheten till stranden.

 • Lör 9 mar 2013 15:21 #11

  Mat i USA behöver inte vara dyrt samma sak gäller allt annat. Det man ska tänka på är att skatt tillkommer ;) En vecka USA är inte mycket, jo om man ska vara på ett specifikt ställe men för det här känns det inte aktuellt. Jag tycker ni ska åka dit när ni kan vara borta längre och kunna åka runt. Eftersom de pengar ni har kommer gå till flyget.... Ja det är varmt i Florida i juli men det är det i Chicago också. Solade april-oktober när jag bodde där. Helt underbart, sen älskar jag värme ;) Europa som andra har tipsat om röstar jag för.

 • Lör 9 mar 2013 19:35 #12

  Tack tack för alla tips! Malta låter intressant men vi har faktiskt funderat på Barcelona. Båda alternativen verkar mysigt som bröllopresa. Ska fundera lite.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll