Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Hjälp: Hur många glas mousserande till minglet?

    Jag håller med Chicita, se till att det finns ett glas till alla att skåla i (även om kanske inte alla vill ha mousserande att skåla i heller), men i övrigt kan ni servera annat att dricka tycker jag. Vattenkaraffer med is och kanske lite citronskivor och cider (både alkoholhaltig och alkoholfri) kan vara väldigt bra alternativ. Under en timme lär dom flesta vilja dricka två - tre glas skulle jag gissa på, men inte av just mousserande. Det kan man gott reservera för brudskålen enbart :)


  • daniiel
    sommar2014 skrev 2013-02-05 12:54:38 följande:
    Om ni vill kapa kostnader kan ni bjuda på alkoholfritt bubbel enbart, och sedan vanligt vin (+ alkoholfria alternativ) till middagen.
    Vi gjorde nästan så, vi skippade mpusserande helt, vi valde dock cider (båda varianterna) enbart att skåla i och bjuda på under minglet före middagen. Vi hade också vår fest på hotell och ville hålla nere kostnaderna, vilket inte är det lättaste då man måste ta allt via hotellet. Ett glas mousserande kostade 85kr och ett flaska alkoholhaltig cider kostade 35kr. Sedan är det så att varken jag eller maken gillar mousserande, så det i kombination med prisskillnaden gjorde att valet blev enkelt ;)
  • daniiel

    Vi betalade allt i efterhand när vi hade vår bröllopsfest. Vi bestämde i förväg hur många glas/person till miglet, så att dom visste ungefär hur mkt som skulle gå åt och att dom inte skulle servera mer än så. Vi betalade ju dock inte för mer än vad vi "gjorde av med" så att säga. Till minglet tex, så var det vissa som drack 1 glas, andra 2 eller 3 glas. Till middagen drack vissa vin, andra öl, cider eller läsk. Det är ju svårt att veta i förväg, så vi betalade ju som sagt i efterhand för det vi hade förbrukat under middagen. Jag hade aldrig velat betala i förväg där.


Svar på tråden Hjälp: Hur många glas mousserande till minglet?