Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Kostnad för bröllopsmiddag?

    Typ av mat är ju rätt avgörande för priset precis som MH2014 skriver, och om det ingår dryck eller om det enbart är maten.

    Vi valde att ta serveringen privat (kollegor i branchen) så där kom vi undan betydligt billigare, och det kanske kan vara ett tips för er med. Hör med en restaurangskola om ni inte har några ni känner som kan servera.
    Vi betalade ungefär 36000:-  för mat, kuverthyra och så arrangerade dom femkampen vi hade också. 

  • Chicita
    Merilda skrev 2013-01-29 11:53:54 följande:
    OJ! 

    Jag räknade först med ett pampigt bröllop och då kom jag inte upp i summor över 30 000:-!

    Entrerätt 30:-/kuvert
    Förrätten 30:-/kuvert
    Huvudrätten 160:-/kuvert
    Efterrätt 60:-/kuvert
    Tårta 50:-/kuvert 
                      //23 100:-

    Serveringspersonal hade jag räknat med 1 000:-/seritris och då får de en bordslänga var på ungefär 30 gäster! Och en extra för honörsbordet! 3 000:- 
    Ska du laga maten själv? Eller är det bara summor du tror att det kommer att gå på?
    För priserna låter helt otroliga för en cateringfirma / restaurang.
     
  • Chicita
    Merilda skrev 2013-01-29 12:11:40 följande:
    Lokalt cateringföretag! :) Jag bor inte i en storstad! ;)
    Det lät för bra för att vara sant. Jag bor inte heller i en storstad men har jobbat i hotell & restaurangbranchen i 10 år.
    Det enda som kändes som "riktiga" priser var efterrätt och tårta Flört 

    Jag skulle sagt minst 45-60:- för entrérätt och 65:- för förrätt.
    Sen beror det ju mycket på vad det är för mat också i och för sig.
    Varmrätten kändes som ett "från"-pris

    Har du fått dom priserna så ska du vara väldigt glad... Glad

    Men du har nog räknat väldigt smålt när det gäller serveringen. 3 servitriser om det är sittande middag är på tok för lite.
    5 är nog det minsta som behövs om det är  över 60 personer
    Annars kommer de som får maten först ha ätit upp kanske 10 minuter eller mer, innan dom sista får sin mat.
    En duktig servitris tar 4 tallrikar per runda. Man kan ta upp till 6 tallrikar, men det är svårt om det är mycket folk och inte porslinet är väldigt lätt att bära.
    Men sen ska dom ju hinna tillbaka till köket och hämta fler tallrikar som ska ut till nästa gäster. Det tar tid att gå ut med maten om det är tallriksservering...

    Vi hade 4 servitriser (eller tja en servitör och tre servitriser om man ska vara korrekt Flört) och vi var 64 personer totalt. Men då hade vi något som man kan kalla för "halvbuffé". Dom bar ut stora serveringsfat som ställdes ner på borden med jämna mellanrum. Sen fick gästerna förse sig själva därifrån. Så det blev kanske hälften så många fat som dom bar ut, eller knappt det.
  • Chicita
    Merilda skrev 2013-01-29 12:28:31 följande:
    Jag tänkte mig en buffe! ;) Inte en nobelmiddag! 
    Buffé brukar inte specificeras med entrérätt, förrätt, varmrätt osv Flört
  • Chicita
    Merilda skrev 2013-01-29 13:18:18 följande:
    Mixeli-mix! Flört Flera bröllop jag närvarat vid har haft det så! :)
    Det var något nytt för mig i alla fall.
    Buffé brukar vara flera rätter, kött, fisk flera olika alternativ att äta till köttet, olika tillbehör, såser och olika sallader, grönsaker osv.
    Det brukar inte vara specificerat som en entrérätt, en förrätt och en varmrätt.
    För då är det tekniskt sett inte buffé utan självservering.
    Sen får dom kalla det för vad dom vill Flört 
  • Chicita
    Merilda skrev 2013-01-29 15:23:18 följande:
    Jag kan använda mig av fel uttryck med! Skrattande Inte hela världen!
    Tja det kan ju bli missförstånd om man inte använder sig av rätt uttryck då Flört
    Men du har rätt i att det defenitivt inte är hela världen. Missförstånd kan man alltid reda ut Solig
Svar på tråden Kostnad för bröllopsmiddag?