• daniiel

    vad tror ni om detta?

    Bara en fråga, är folk verkligen så hungriga?

    Dom flesta vi känner äter middag mellan kl.16 - 18 vanligtvis och sedan är det inte alls säkert att man äter något mer den kvällen förutom lite snacks, någon frukt eller liknande. Om man får veta att vigseln är kl.18 och att det inte kommer bjudas på middag efteråt, så har man väl ändå sett till att äta innan? Så himla tidigt är det inte. Om dom sedan bjuder på kaffe och tårta efter vigseln och kanske lite snacks och något fruktfat under kvällen, så skulle då jag stå mig bra :)

    Men som Chicita säger, ni bör först kolla upp vigseltider, så det går bra att vigas kl.18 eller vilken tid ni nu helst vill ha :)


  • daniiel
    Chicita skrev 2013-01-28 14:52:58 följande:
    En vanlig kväll kanske du inte är uppe och dansar flera timmar och du kanske inte dricker alkohol. Sånt som kan påverka aptiten alltså Flört
    Haha nej, det är sant, men jag tänker även på såna gånger - då det är fest och håll igång, till morgonen ibland. Dom flesta jag känner kanske blir hungriga då igen någon gång efter midnatt, då det brukar bli nattamat (vickning). Det kan man ju antingen bjuda på, eller så får gästerna ta sig något när dom kommer hem. Nåja, alla är väl olika, men jag (och dom flesta vi känner) hade nog inte haft några problem med det upplägget iaf :)
  • daniiel
    Chicita skrev 2013-01-28 15:29:27 följande:
    Hmm tryckfelsnisse... I sista stycket "Om vigseln var 16" ska alltså vara - om vigseln var 18 Tungan ute

    Ja vilken tid man serverar vickningen behöver ju kanske inte skrivas i sten. Men att man behöver något mer på kvällen för att orka med och "partaja" tror jag att vi kan vara relativt överens om daniiel Flört
    Jag hade varit nöjd med som sagt korv med bröd, eller kanske en "smörgåsbuffé" där det fanns lite olika brödsorter och några olika pålägg Glad

    Vår middag (gästabudet) drog ju ut så mycket på tiden att vår vickning serverades till tårtan och sen kom det fram igen lite senare om någon var kaffesugen och behövde få i sig lite socker. (vi hade ju bara kanelbullar och kakor som "det lilla extra på natten".
    Men då hade vi också räknat med att vi skulle äta mycket och hålla på länge och det var mest tänkt att mingla på kvällen. De som ville kunde dansa men jag kan ju inte göra det, så därför räknade vi inte med att det skulle bli superdrag på dansgolvet heller Glad 
    Jamenvisst, man kan faktiskt komma långt med bara tex snittar och sånt, snacks, frukt och tårta. Det behöver inte vara något avancerat eller dyrt alls :) Vi har på många större tillställningar grillar korv med bröd vid midnatt som vickning och det är otroligt populärt och uppskattat :) Något så enkelt och billigt.

    Vi hade ju trerätters på vårat bröllop + tårta senare och jag var så mätt så jag orkade knappt dansa sen :P Jag kan ångra i efterhand att vi inte skippade efterrätten, men må så vara. Maken blev lite snål, då priset på middagen blev detsamma oavsett :P Vi hade dock ingen vickning eftersom tårtan serverades så sent och för att vi inte ha råd helt enkelt. Vi hade ju ändå bara lokalen till kl.01 om jag inte missminner mig och tårtan kom fram vid kl.22-22.30. Det hade inte behövts.

    Men jag menar bara att det behöver inte bli för tidigt att ha vigsel kl.18 även utan att servera middag :)
Svar på tråden vad tror ni om detta?