• Bröllopsresa till Vietnam - tips?!

  Fre 25 jan 2013 19:50 Läst 7497 gånger Totalt 29 svar
  Fre 25 jan 2013 19:50

  Hej, 

  Jag och min fina blivande make har precis köpt våra flygbiljetter till Vietnam, vi åker i augusti månad. Ska bli såååå kul att spendera vår bröllopsresa där! <3

  Så nu undrar jag, är det någon som har några tips om vad vi ska göra när vi är där. Både saker som man kan göra vid bra väder, och saker som man kan göra om det regnar (vädret kan ju vara lite si och sådär i augusti månad). Vi kommer att flyga både till och hem från Saigon, men är inte främmande för att flyga/ta oss till andra platser... Gärna lite tips på typiska "bröllopsresa-saker" också ;)

  En annan sak också... jag kommer inte att byta efternamn förrän efter resan (det vill säga cirka två månader efter vårt bröllop). Skickar jag inte in namnändringsblanketten förrän hemkomsten då eller gör jag det i samband med hindersprövningen men skriver från och med ett visst datum?

  Kram :) 

 • Fre 25 jan 2013 19:54 #1

  åh va kul m Vietnam, vi funderar också på att åka dit på bröllopsresa fast kanske över jul. Vilket flygbolag åker ni med?

 • Fre 25 jan 2013 20:00 #2

  Ja, ser verkligen fram emot det! Min sambo har varit där en gång innan och han gillade det verkligen. Själv har jag aldrig varit i Asien så det ska bli spännande! 

  Jo, tror egentligen att det är bättre att åka på vintern, så det gör ni nog rätt i. Men vi gifter oss i juni och vi orkar verkligen inte vänta... och därmed också vänta med vanlig semester (vi behöver alla semesterdagar till resan) så därför får det bli augusti. Vi kommer att vara borta 26 dagar (resedagarna inkluderade).

  Flyger med Turkish Airlines, då de hade bäst anslutningar enligt oss efter att ha undersökt huuuuundratals flighter känns det som. Har massa kompisar som rest med dem, oftast har det varit bra upplevelser. Dock har en kompis pratat sjukt dåligt om dem, men det gällde egentligen endast en försening och det kan ju faktiskt hända vilket bolag som helst ;) 

 • Fre 25 jan 2013 20:44 #3

  Ja det känns som Thailand innan det blev så exploaterat. =) (jag har vart i thailand ett par ggr men aldrig vietnam).
  En av mina kompisar åkte dit med aeroflot men dom tror jag inte jag vågar åka med. Turksih airline låter mkt bättre. 

  Det är väl ungefär samma väder året om eller? 

 • Fre 25 jan 2013 21:10 #4

  Ja, om vi har förstått det rätt så är det ungefär samma väder... men större risk för regn mellan juni ock oktober typ! Får hålla tummarna för att vi tar turen, hade älskat om vi fick ligga på någon strand i Na Trang i någon vecka i alla fall :) Ja, precis så sa min sambo också. Han har rest i Asien typ ett halvår totalt och älskade Vietnam. Jo, turkish airlines är ju ändå ett relativt stort och känt flygbolag så :) Säg till om ni bokar :)

 • Fre 25 jan 2013 21:12 #5

  Det om skulle ställa till det för våran bröllopsresebudget är ju att svärfar vill fira sin 70-års dag i Istanbull. Och han fyller år precis innan jul. Jajaj.. vi får se hur vi gör, jag hoppas iaf på vitenam =)

 • Fre 25 jan 2013 22:38 #6

  Ja, men det är ju perfekt! Ta samma resväg som oss, det vill säga mellanlanda i Istanbul... men stanna där i några dagar innan ni åker vidare (eller tvärtom). Så slår ni två flugor i en smäll ;)

 • Tis 29 jan 2013 09:06 #7
  Cakes skrev 2013-01-25 19:50:30 följande:
  Så nu undrar jag, är det någon som har några tips om vad vi ska göra när vi är där. Både saker som man kan göra vid bra väder, och saker som man kan göra om det regnar (vädret kan ju vara lite si och sådär i augusti månad). Vi kommer att flyga både till och hem från Saigon, men är inte främmande för att flyga/ta oss till andra platser... Gärna lite tips på typiska "bröllopsresa-saker" också ;)
  I Saigon kan jag tipsa om att åka ut till Cu-chi tunnlarna (Inte säker på stavningen), kostar ca 6 us dollar/person och det får man inte missa, samma sak gäller war remnants museum, jag grät mig igenom hela muséet men det är så otroligt viktigt att man inte glömmer bort allt hemskt vietnameserna gått igenom! Lite trevligare saker att hitta på är att åka till ön Phu Quoc som ligger ett kort flyg från saigon, väldigt vacker och mysig ö som börjar bli exploaterad men det är inte bara svenskar utan mycket Saigonbor som semestrar där. 

  Favoritstaden är helt klart Hanoi och har ni tid så flyg upp dit och vandra i gamla stan som består av många vackra gamla hus och känslan är att djungeln tar över! Halong bay utanför hanoi är otroligt vackert och när vi var där var det "kallt",(17-18 grader kanske) dimmigt och regningt, men det gjorde verkligen ingenting utan det gjorde mest att det blev romantiskt och mysigt! I norra vietnam är maten fantastisk med mycket vitlök och man kan äta street food nästan överallt, aldrig blivit dålig :)

  Hoi An i mitten av landet är mysigt det med, vackra stränder men främst åker man dit för alla skräddare!
  PM:a om du vill veta mer :)
 • Victor­iaE
  Visa endast
  Tis 29 jan 2013 17:44 #8

  Skulle verkligen rekomendera att aka upp till Sapa, och bo med Black Hmong tribes i en av deras byar ett par dagar. Tyvarr ar det val lite val manga turister dar nu for tiden, och de har anpassat sig valdigt mycket just efter den industrin, men man far anda en inblick i hur deras liv ser ut, och de har lyckats att halla fast vid ratt mycket av sin gamla kultur.

  Annars sa kan man ocksa forsoka gora en tva dagars excursion till Cambodia (om reglerna inte har andrats kan ni fa visum pa gransen), och Anghor Vat, vilket jag verkligen skulle rekommendera om ni hinner. Det ar en valdigt unik upplevelse. 

 • Tis 29 jan 2013 21:16 #9

  Åh, vilka bra tips VictoriaE och carlsdotter! Tack! 

  Jag tror att vi kommer att hinna med några småresor i alla fall. Vi landar i Saigon den 6:e augusti och åker därifrån den 29:e augusti... så några dagar har vi ;)

  Från början var planen att flyga till Hanoi och hem från Saigon, men det var så sjukt mycket dyrare så vi tänkte att vi får flyga inrikes väl på plats istället (kanske inte blir billigare, men då har vi fler månader att spara ihop pengar).

  VictoriaE: Ja, min sambo skulle verkligen vilja se Anghor Vat, så det skulle faktiskt kunna vara bra. Men tror du att det räcker med två dagar? Och hur tycker du att man ska resa dit (flyga, tåg, annat sätt)? Spännande med byar också :)

  carlsdotter: Hur många dagar tycker du att vi behöver i Hanoi, respektive Halong Bay? Och flyger man till Hanoi och sedan tar sig ut dit på annat sätt eller? (Ps. jag vet inte hur man PM:ar, inte så teknisk... det är därför jag skrev här ;) ) 

  Verkligen tack för tipsen!  

 • Victor­iaE
  Visa endast
  Tis 29 jan 2013 21:52 #10

  Hallops igen!

  Nu var det ratt lange sen jag var i krokarna, och saker och ting andras ju sa snabt i sydostasien, men nar jag var dar sa kunde man ta en buss overnatt till Siem Riep (5 minuters taxi/tuk-tuk fran Angor Vat) fran HCMC/Saigon. Det absolut basta ar att kopa en LonelyPlanet till Sydostasien/Vietnam och Cambodia, da de har ratt up to date information, och ger rekommendationer om vilka bolag som ar sakra att anvanda, och vilka hotel som man kan ta in pa. Nar vi reste sa hade vi inget forplanerat (dvs inga biljetter/hotell bokade), utan bara en rough plan pa vad vi ville se, och vi skotte allt pa plats. Da var Lonely Planet var bibel for att overleva!

  Letade lite snabbt, och hittade ocksa foljande lank
  www.travelfish.org/board/post/cambodia/6796_ho-chi-min-to-angkor-wat-and-back---
  dar det verkar som om man kan flyga till Siem Riep om man vill, men da blir det ju ratt mycket dyrare. 

  Sedan sa glomde jag att namna/fraga- har ni en multiple entry visa, or single entry? Kom just ihag att Vietnam har begransingar beroende pa vilket visum man far. 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll