• Äldre 25 Jan 19:50
    10148 visningar
    29 svar
    29
    10148

    Bröllopsresa till Vietnam - tips?!

    Hej, 

    Jag och min fina blivande make har precis köpt våra flygbiljetter till Vietnam, vi åker i augusti månad. Ska bli såååå kul att spendera vår bröllopsresa där! <3

    Så nu undrar jag, är det någon som har några tips om vad vi ska göra när vi är där. Både saker som man kan göra vid bra väder, och saker som man kan göra om det regnar (vädret kan ju vara lite si och sådär i augusti månad). Vi kommer att flyga både till och hem från Saigon, men är inte främmande för att flyga/ta oss till andra platser... Gärna lite tips på typiska "bröllopsresa-saker" också ;)

    En annan sak också... jag kommer inte att byta efternamn förrän efter resan (det vill säga cirka två månader efter vårt bröllop). Skickar jag inte in namnändringsblanketten förrän hemkomsten då eller gör jag det i samband med hindersprövningen men skriver från och med ett visst datum?

    Kram :) 

  • Svar på tråden Bröllopsresa till Vietnam - tips?!
  • Äldre 25 Jan 20:00
    #2

    Ja, ser verkligen fram emot det! Min sambo har varit där en gång innan och han gillade det verkligen. Själv har jag aldrig varit i Asien så det ska bli spännande! 

    Jo, tror egentligen att det är bättre att åka på vintern, så det gör ni nog rätt i. Men vi gifter oss i juni och vi orkar verkligen inte vänta... och därmed också vänta med vanlig semester (vi behöver alla semesterdagar till resan) så därför får det bli augusti. Vi kommer att vara borta 26 dagar (resedagarna inkluderade).

    Flyger med Turkish Airlines, då de hade bäst anslutningar enligt oss efter att ha undersökt huuuuundratals flighter känns det som. Har massa kompisar som rest med dem, oftast har det varit bra upplevelser. Dock har en kompis pratat sjukt dåligt om dem, men det gällde egentligen endast en försening och det kan ju faktiskt hända vilket bolag som helst ;) 

  • Äldre 25 Jan 21:10
    #4

    Ja, om vi har förstått det rätt så är det ungefär samma väder... men större risk för regn mellan juni ock oktober typ! Får hålla tummarna för att vi tar turen, hade älskat om vi fick ligga på någon strand i Na Trang i någon vecka i alla fall :) Ja, precis så sa min sambo också. Han har rest i Asien typ ett halvår totalt och älskade Vietnam. Jo, turkish airlines är ju ändå ett relativt stort och känt flygbolag så :) Säg till om ni bokar :)

  • Äldre 25 Jan 22:38
    #6

    Ja, men det är ju perfekt! Ta samma resväg som oss, det vill säga mellanlanda i Istanbul... men stanna där i några dagar innan ni åker vidare (eller tvärtom). Så slår ni två flugor i en smäll ;)

  • Äldre 29 Jan 21:16
    #9

    Åh, vilka bra tips VictoriaE och carlsdotter! Tack! 

    Jag tror att vi kommer att hinna med några småresor i alla fall. Vi landar i Saigon den 6:e augusti och åker därifrån den 29:e augusti... så några dagar har vi ;)

    Från början var planen att flyga till Hanoi och hem från Saigon, men det var så sjukt mycket dyrare så vi tänkte att vi får flyga inrikes väl på plats istället (kanske inte blir billigare, men då har vi fler månader att spara ihop pengar).

    VictoriaE: Ja, min sambo skulle verkligen vilja se Anghor Vat, så det skulle faktiskt kunna vara bra. Men tror du att det räcker med två dagar? Och hur tycker du att man ska resa dit (flyga, tåg, annat sätt)? Spännande med byar också :)

    carlsdotter: Hur många dagar tycker du att vi behöver i Hanoi, respektive Halong Bay? Och flyger man till Hanoi och sedan tar sig ut dit på annat sätt eller? (Ps. jag vet inte hur man PM:ar, inte så teknisk... det är därför jag skrev här ;) ) 

    Verkligen tack för tipsen!  

  • Äldre 29 Jan 21:56
    #11

    Ja, vi har funderat på att köpa en sån bok :) Nattbuss var ju rätt bra alternativ, då behöver man liksom inte lägga en hel dag på att åka buss!

    Ja, jag har mailat ambassaden för att fråga vad som gäller med respektive visum... men inte fått svar än! :)

  • Äldre 31 Jan 12:40
    #13
  • Äldre 1 Feb 18:11
    #14

    Hej, 

    Jag har inte kunnat svara på några dagar... min användare här på bröllopstorget har krånglat.

    Men gud vilka härliga bilder du tagit carlsdotter (kollade in din blogg)! Och vilka häftiga resor ;) Och ja, jag tar nog hellre än säker men dyrare båt än en som sjunker :p

    Vad tror ni om vädret i augusti? Vilken del av landet är det bäst att befinna sig i?

    Kram 

  • Äldre 4 Feb 20:40
    #16

    Kan nog vara så att definitivt får bli en tripp till norra delen då :)

    Det slog mig just att jag måste börja vaccinera mig. Sambon har alla sprutor man behöver, men inte jag :( Blä för det!

    Ja, en sån måste vi köpa. Smart med markeringar ;) 

  • Äldre 7 Feb 22:12
    #19

    Okej, så om jag tar Twinrix (som väl är för hepatit A och B) så borde det egentligen räcka... och att man dricker Ducoral innan man åker?! 

    Har hört av några vänner att man typ kan få jättehög feber och hallucinationer av malariatabletter, så det låter ju inte så kul. Men som sagt, nog viktigare att ta dem om man åker till Afrika.

    VictoriaE, inte kul att bli sjuk av vaccinationen :( Men en kompis som nyligen var i Indien berättade liknande, fast att hon blev jättesjuk efter att ha druckit Decoralen. Men du, vad tror du om man till exempel besöker landsbygden under en dag?

    Carlsdotter, jag förstår det. Jag längtar så! Jag har rest en hel del innan, men mest till andra storstäder och inom Europa - så det ska bli så spännande att äntligen få se en del av Asien!
     

  • Äldre 10 Feb 21:15
    #21

    VictoriaE, när var du där senast?

    Tack, det är bra att veta att man ska pruta (det är inte min starka sida)...

    Nejdå, du skrämmer mig inte angående vaccinationerna! Tycker att det är bra att veta lite hur andra har gjort när det väl blir dags för mig att ta tag i det :)

  • Äldre 17 Feb 10:35
    #24

    Så, nu är första dosen av Twinrix tagen :)

  • Äldre 27 May 22:06
    #25

    Har precis suttit och läst igenom hela tråden och längtat ihjäl mig efter att åka... men nu är det snart bara två månader kvar! 

    Är det någon som har fler tips? Vi funderar bland annat på att flyga över till Kambodja för Ankor Wat, hur många dagar bör vi lägga på detta?

    Kramar 

  • Äldre 28 May 17:48
    #27

    Åh tack! Den soppan ska jag definitivt smaka... Maten är det jag är lite orolig över (är lite kräsen så) :) Ja, vi funderar på att flyga upp till Hanoi :) Tack, hör kanske av mig om jag kommer på något som jag inte hittar på Google ;)

  • Äldre 2 Jun 19:09
    #29

    Ja, det får nog bli Ankor Wat :)

Svar på tråden Bröllopsresa till Vietnam - tips?!