• Anonym (längtar)

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Väljer att lägga tråden anonymt då jag är rädd för påhopp eftersom jag börjat planera så tidigt.

    Det är ju ett tag kvar men det måste väl finnas några fler som längtar och väntar...?

    Hur går det för er andra med planeringen?

    Hittills har vi bestämt: Prel datum, börjat titta på ringar, tittar på lokaler, valt kyrka, spanar på känningar, valt ut save-the-date som ska skickas om ett år (tidigt jag vet, men vi vill att alla ska kunna komma). Jag har nu börjat fundera på färgtema och dekorationer och ska snart fråga min tänkta tärna.

    Hoppas här finns några andra som är tidiga planerare med:)

  • Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)
  • Loveit
    militärfrun skrev 2015-07-21 15:19:06 följande:

    Ååh måste bara få skriva av mig. Har precis beställt min klänning, längtar så mycket tills jag får prova den! :)


    Åh vad spännande! Vart beställde du ifrån? :)
  • militärfrun

    Från Landybridal. De var väldigt trevliga och gav bra service, så nu hoppas jag bara att klänningen blir som man önskade :)

  • Loveit
    militärfrun skrev 2015-07-21 21:14:31 följande:

    Från Landybridal. De var väldigt trevliga och gav bra service, så nu hoppas jag bara att klänningen blir som man önskade :)


    Kul! Har själv funderat på att beställa en kinaklänning men är lite nojig :) Beställde du en måttbeställd eller enligt deras tabell? Du måste läggas ut en bild på resultatet sen. :)
  • Anonym (Liten tankeställare)

    Har hafttvå kinaklänningar, missnöjd med båda. Det går inte komma ifrån att de serbilliga och lite felformade ut. Spetsen ser billig ut, formen är lite konstig, när man tex tittar på blocket så ser man direkt vilken är kina klänning. Det låter bra, men örligt talat, de ser i te bra ut. Framförallt inte om man provati butik tidigare. Så jag gav upp det där tyvärr och få bita i det sura äpplet. Har köpt en ny klänning i butik, på rea, och nu ser den verkligen bra ut. Fint tyg fint fall. Det värsta är bara att hade jag bara bestämt mig för en " riktig" klänning från början hade jag sluppit köpa en rea klänning och kunnat köpa en dröm klänning direkt, men eftersom kina historien gått på 5000kr fick jag köpa en lite billigare klänning i butik också.

    Så, är ni inte så kräsna, så visst, köp från kina. Men prova inte riktiga klänningar innan. Det går inte jämföra kvalite och passform. Brukar ni vara lite petiga med vad ni bär, satsa på att hitta något på brudklänningsrean, där kan ni få fina klänningar till samma pris eller snäppet dyrare, som från kina, men mkt finare och bättre kvalite och passform.

    Ena kinaklänningen var från zelini och andra var från jenjen.

  • militärfrun

    Jag skickade in mina egna mått och en bild på en klänning som jag hittade på nätet. De hade tydligen sytt den klänningen förra året så de skickade bilder till mig på hur deras version av klänning var. Den var jättefin, dock lite för prinsessaktig för min smak så jag gav dem några ändrngar som de ska fixa så förhoppningsvis blir det bra. Jag var också lite nojig i början men jag har inte budget för att lägga ner tusentals kronor på en klänning jag ska ha en dag. Sen har Landybridal fått väldigt bra omdömen så det var därför också jag vågade beställa därifrån. Men självklart har man ju lite ångest över att den inte ska vara som man har sig :)

  • Emmy

    Angående det där med kinaklänningar så är jag så kluven. Har hittat två riktigt snygga klänningar som jag bara hittar på de ställena. Har letat som en besatt efter dem på någon märkessida, men ingen träff... Jag har också en ganska tight budget där jag tänkt mig max 5000kr för en klänning och då känns det som att utbudet i butik är väldigt begränsat. Samtidigt kan det ju bli jättedyrt om det skulle bli fel n-r man beställer. Vet inte hur jag ska göra riktigt...
    Har i alla fall planerat in ett besök för att prova olika modeller i butik, får väl se om det gör att jag ändrar mig...

  • Emmy

    Vi har förresten bokat både präst (en vi känner lite) och kyrka nu!
    Funderar mellan två ställen för festen. Ni som varit i kontakt med eller bestämt er för ställe att ha festen på, vilka frågor har ni ställt vid en inledande kontakt?

  • Jenni
    Emmy skrev 2015-07-24 12:22:03 följande:

    Vi har förresten bokat både präst (en vi känner lite) och kyrka nu!
    Funderar mellan två ställen för festen. Ni som varit i kontakt med eller bestämt er för ställe att ha festen på, vilka frågor har ni ställt vid en inledande kontakt?


    Vi har bokat lokal redan, en bystuga. Vi frågade hur många som får plats, vad som ingår när man bokar, porslin, stolar, bord, dukar osv. Hur länge man får hyra kan ju vara bra att veta också. Man kan behöva få tillgång en dag innan om man ska dekorera och duka själv. Städning är bra att veta om det ingår eller inte och om ni ska styra något med mat själva är det bra att kolla så att köket är bra utrustat med diskmaskin osv. Det var lite vad vi tänkte på i alla fall. Glad
  • Loveit

    Roligt att det går framåt för er alla! Tycker det är rätt tyst i tråden men antar att den blir mer aktiv ju närmare 2016 vi kommer ;)

    Vi har varit och kikat på lokalen vi har tänkt vara i, men inte bokat än. Det är byns Folkets hus och har egentligen allt vi vill ha. Det enda är väl att väggarna är gula.... Hade en tanke att täcka väggarna med fiberväv men velar lite då allt ska plockas ned i samband med städning. Jag tror inte att städerskan vill plocka ner allt!

    Vi har inte frågat så mycket. På hemsidan står all info. Kostar 500kr/dygn (12.00-12.00). Ingår stolar, bord, porslin, sterio, mikrofon och lite till :)

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)