• Emmy

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hej!

    Hoppar in här jag också. Min sambo sedan många år och jag har äntligen bestämt att det är dags nu. Kyrka är bokad hösten 2016 så nu är det bara all planering kvar.

    Jag funderar på det här med tider under dagen. Vi kommer att gifta oss vid 14 och sjäva akten tar väl max 30-45 minuter. Därefter har vi en bit till festlokalen. Gissar att alla kan vara på plats där tidigast halv fyra. Lite mingel och champagne... Men är det lämpligast att börja med tårta och kaffe vid 16-tiden? Och ta middag först senare? Eller tar man tidig middag istället? Hur hade ni gjort? Vi kommer att ha minst två ganska små barn med (våra egna) och jag tänker att de ska orka att närvara pigga genom middagen och då kanske 18 är sent för mat?

  • Emmy
    Jenni skrev 2015-06-23 11:47:12 följande:
    Enligt mina erfarenheter från bröllop jag har varit på tidigare så tar allt längre tid än man tror. Efter vigseln så brukar alla vilja gratulera brudparet, kasta ris eller blåsa bubblor och det tar sin tid när alla gäster radar upp sig i kö för att kramas. Sedan tar ju minglet och fördrinken sin tid och det tar tid innan alla har satt sig på sina platser i festlokalen. Jag har varit på bröllop med vigsel vid 14-tiden och då har inte middagen blivit av förrän vid 17 tidigast och då tycker jag det brukar vara lagom med mat. Glad
    maj16 skrev 2015-06-27 13:33:27 följande:
    Jag håller med Jenni, allt tar lång tid. Vi har också små barn ( då 2 och 5) och vigsel kl 14. Vi kör på mat först. :)
    Ja, ni har säkert rätt... Jag har inte så stor erfarenhet av bröllop, har en ganska liten släkt och vänner som håller sig till att vara sambos så inte varit på särskilt många.
    Tur att det finns sådan här sidor så att man kan få lite kloka synpunkter ibland.

  • Emmy
    Loveit skrev 2015-06-27 21:23:21 följande:

    Har ni satt en budget?

    Har ni redan sparat pengar eller köper ni saker och sparar ni fram till bröllopet?

    Vi är lite kluvna, eller rädda att vi inte ska hinna spara ihop pengarna. Vi har såklart ett sparkonto, som vi helst inte vill ta från. Men det är väl omöjligt att inte röra då en av oss är föräldraledig just nu :)


    Vi har sagt att vi siktar på 60 000 som max. Hur vi ska få ihop pengarna är vi inte riktigt klara över. Pengarna finns, men precis som ni så vill vi helst inte ta hela summan från sparkonton. Vi har dock två löner så vi borde kunna spara ihop till en del av det.
  • Emmy
    Ankan skrev 2015-07-07 12:41:46 följande:
    Vi har faktiskt inte satt ett riktigt budget än trots att det stür överallt att det är en av de första sakerna man ska göra. Tycker det är väldigt svårt att sätta en siffra på vad allting kostar när man inte har någon aning vad de enstaka posterna kommer att hamna på. Hur gör ni andra det, gissar ni eller kollar ni upp kostnader nogrannt?
    Så just nu tar vi det lite som det kommer men försöker att hålla kostnaderna nere utan att snåla. Hoppas att vi inte hamnar över 60.000. Det är mest min ikomst som går åt att spara, min killa har börjat plugga igen. Jag vill inte heller tar allt från sparkonton, men vi får se hur det går. Min pappa har redan sagt att han kommer att hjälpa oss, men jag vet inte än vilken summa vi kommer att få från honom och evt från mina svärföräldrar. Vill kunna betala det mesta själv.


    Jag har en vän som gifte sig för några år sedan så vi har gått lite utifrån deras kostnader i förhållande till antal gäster och vilken "standard" vi vill ha jämfört med den de hade. Sedan har jag sökt runt lite på vad saker verkar kosta. Men en del gissning är det nog med.
    Vi tänker att vi vill lägga krutet på god mat och en trevlig fest för gästerna. Spara kan vi göra på sådant som håruppsättningar, kläder och annat "runt om".
  • Emmy
    SpaceHorse skrev 2015-07-08 00:34:09 följande:

    Jag gifter mig 13 Augusti 2016, redan bokat och lagt handpenning på lokal. Har även bestämt klänning och lagt en förbeställning på den med.
    Färgtema är bestämt, bordsdekorationer är bestämda, mina brudtärnor är utvalda och har fått instruktioner om klänning, gästlistan är skriven (fast den kan komma att justeras längre fram förstås), maten är bestämd, musik som vi ska gå in/ut till är bestämd, plats för vigseln är bestämd...

    Allt är mer eller mindre klart redan, såhär 13 månader i förväg :p Vet inte riktigt vad jag ska göra året som kommer... Få lägga allt krut på snygga inbjudningar och skriva helt vansinnigt bra löften, haha! 


    Skönt att ha så mycket gjort tänker jag! Kan man minska stressen sista tiden innan är det nog bara bra, tror jag.
  • Emmy

    Angående det där med kinaklänningar så är jag så kluven. Har hittat två riktigt snygga klänningar som jag bara hittar på de ställena. Har letat som en besatt efter dem på någon märkessida, men ingen träff... Jag har också en ganska tight budget där jag tänkt mig max 5000kr för en klänning och då känns det som att utbudet i butik är väldigt begränsat. Samtidigt kan det ju bli jättedyrt om det skulle bli fel n-r man beställer. Vet inte hur jag ska göra riktigt...
    Har i alla fall planerat in ett besök för att prova olika modeller i butik, får väl se om det gör att jag ändrar mig...

  • Emmy

    Vi har förresten bokat både präst (en vi känner lite) och kyrka nu!
    Funderar mellan två ställen för festen. Ni som varit i kontakt med eller bestämt er för ställe att ha festen på, vilka frågor har ni ställt vid en inledande kontakt?

  • Emmy
    Anonym (F) skrev 2015-07-25 20:07:22 följande:

    Hej.

    Jag och min sambo sedan 9 år tillbaka har äntligen bestämt oss för att gifta oss. 2016! Vi har tänkt ha en borgerlig vigsel utomhus med max 50 gäster och har ett datum som vi hoppas ska funka med lokalen vi ska hyra och vigselförättaren.

    Har inte läst igenom alla svar i tråden så ni kanske redan har diskuterat detta men hoppas att någon orkar svara igen. :) Vad har ni för budget? Är det någon som kan dela med sig av ungefär hur mycket ni har tänkt lägga på olika saker till bröllopet?


    Eftersom det regnar har jag ägnat hela dagen åt budgeten.
    Vi kommer ha cirka 35 gäster och planerar för en middag på restaurang. Målet är att klara en budget på 60.000.

    För själva festen har vi budgeterat 31.000kr, det har vi än så länge baserat på de två möjliga restaurangernas priser med en hel del påslag.
    Inbjudnings-, tack-, placeringskort och vigselprogram 1350kr.
    Kläder för mig och två näbbar samt en skjorta till mannen (han har resten sedan tidigare) samt ring och brudbukett - 14.000kr.
    Frisyr, sminkning, manikyr osv. 3000kr.
    Övernattning för mig och mannen 1595kr.

    Jag tror att det som kommer ställa till det här är ringen och min klänning där jag har en tight budget som kanske är lite ambitiös. Återstår sedan fotografering och transport till och från kyrkan. För det senare är sambon ansvarig, han har hittills inte bidragit alls till budgeten utan valde den posten som "sin" när han kommit på hur han vill ha det. Av någon anledning är hans största engagemang alltså i vilken typ av fordon han får åka. Karlar... Tungan ute
  • Emmy

    Åh, jag måste berätta att jag har hittat min klänning!

    Var iväg idag och skulle bara kolla modeller. Men där var den! På rea dessutom. Känns så skönt.

  • Emmy
    svisch skrev 2015-08-08 19:32:56 följande:
    Grattis! Bild?

    Jag och min blivande man gifter oss på midsommardagen nästa år. Håller på att fila på hur vi ska skriva på inbjudningskorten... Vidare är det det där med budget. Jag köper troligtvis en Kina-klänning, har privat massor i butik och vet vad som passar. Dock kommer jag nog beställa först tidig vinter, om jag kan vänta så länge

    Längtar mig blå efter att bli hans fru


    Här är den. Det är en axelbandslös med bolero över. Jag ville ha en med ärmar, men när de visade den här varianten så ändrade jag mig... Lite stor upptill, men det fixar de till innan jag hämtar.

    Vi gifter oss först i oktober, men har budget klar och förmodligen även festlokal. Känns skönt, bara man inte slappnar av för mycket nu och får stressigt på slutet i alla fall.


  • Emmy

    Det börjar kännas som att saker faller på plats nu trots att det är mer än ett år kvar.

    - Datum satt och kyrka bokad.
    - Restaurang för middag och fest bokad.
    - Mina och mannens kläder inköpta.
    - Fotografen bokad.
    - Färgtema bestämt.
    - Gästlistan klar.
    - Budget satt och verkar hålla hittills.

    Närmast väntar besök på restaurangen för att diskutera upplägget lite och att försöka få tag i någon transport till och från kyrkan.
    Jag hade också bekymmer om det här med tärnor och löste det hela genom att helt enkelt bestämma mig för att inte ha någon alls. Vi räknar med att klara oss tillsammans under dagen.

  • Emmy

    Har nu kollat runt lite på det här med inbjudningskort osv. Hittade en serie på en nätbutik där man kan få inbjudningskort, vigselprogram, placeringskort och tackkort med samma bakgrund och stil. Verkade bra.
    Vi kommer att köra på inbjudningskort, placeringskort och tackkort. Men sedan blev jag fundersam. Vigselprogram tolkar jag som de klassiska man får i kyrkan med psalmer osv och det känns ju bra att ha också att alla kan följa med i sångerna enkelt. Men vissa verkar ha festprogram också? Vad skriver man på dessa? Hur gör ni?

  • Emmy
    BrideToBe2016 skrev 2015-10-10 12:43:24 följande:

    Hej där!

    Det är inget fel med att vara ute i god tid ;) jag själv längtar till mitt bröllop i juli 2016, och får redan panik av allt som ska göras. Mitt enda problem är: min klänning. Jag vill heller inte sträcka mig över 10.000 SEK, men hittar inga snygga under den prisklassen. Finns det någon som kan dela med sig av tips av butiker? Var ska jag leta? Jag har nära till Malmö-trakten och ska börja leta nu på måndag. Andra städer är intressanta och jag åker gärna på äventyr!


    Jag gick  till butik och provade. Hade satt en ännu lägre budget än din. Visade sig att de just då reade årets modeller eftersom 2016 var/är på väg in. Fick en jättefin för under 5 000.
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)