• Anonym (längtar)

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Väljer att lägga tråden anonymt då jag är rädd för påhopp eftersom jag börjat planera så tidigt.

    Det är ju ett tag kvar men det måste väl finnas några fler som längtar och väntar...?

    Hur går det för er andra med planeringen?

    Hittills har vi bestämt: Prel datum, börjat titta på ringar, tittar på lokaler, valt kyrka, spanar på känningar, valt ut save-the-date som ska skickas om ett år (tidigt jag vet, men vi vill att alla ska kunna komma). Jag har nu börjat fundera på färgtema och dekorationer och ska snart fråga min tänkta tärna.

    Hoppas här finns några andra som är tidiga planerare med:)

  • Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)
  • Strassbruden2016
    sommaren2016 skrev 2015-05-16 14:58:22 följande:

    Ska i sep träffa han som ska göra min klänning. Min fråga är är det någon som vet var man köper fina och höga skor Ska resa till Paris i midsommar kanske kan hitta det där eller här hemma i stockholm?Hjärta


    Hur ska din klänning se ut?
  • Strassbruden2016
    militärfrun skrev 2015-05-16 15:46:26 följande:

    Ni som ska ha vigsel utomhus, ska ni ha stående eller sittande vigsel? Vi vill egentligen ha stående så det känns mer avslappnat. Men vissa av gästerna kan inte stå så länge så då tänkte vi ha två rader på vardera sida om mittgången där gamla och närmaste familj får sitta. Resten står. Vad tycker ni om detta? Är det okej eller tror ni folk kommer bli sura för att de inte får sitta? Vigseln kommer vara max 15 min.


    Jag håller med,, så länge ni har sittplatser för de äldre eller de med "medicinska" skäl så bör inte de andra klaga.
  • sarcor16
    KoA2016 skrev 2015-05-12 22:36:29 följande:
    Kul, det är därifrån jag tänkt beställa min klänning. Glad Jag gillar 50-talsstilen på korta klänningar (även om jag inte tillhör de som brukar klä sig i den stilen till vardags), men jag har inte bestämt mig

    Det låter som en fin bukett! Jag var tvungen att googla på rossorten, haha, jag är inte något vidare blomkunnig, tyvärr. Jag har lite lösa idéer om en bukett med gula solrosor och gröna blad av olika slag (möjligtvis även tillsammans med andra gula blommor). Jag tänker mig något liknande som bilden nedan, men med något kortare skaft (jag vet inte varför, men jag stör mig lite på att det är så långt... knäppt, jag vet...)
    Så kul att det är fler som tänkt beställa där ifrån Skrattande Jag hade tänkt höra av mig till dem och se vad det skulle kosta att göra ändringarna (annars har jag hittat en plan B, och jag kommer nog hitta hela alfabetet med "utifall att" klänningar Flört

    Det är inte alls konstigt att du inte kände till den rossorten (jag läste till florist på gymnasiet och hade jag inte gjort det jag jag aldrig vetat att den existerade) Tungan ute

    Din klänningen som jag föreställer mig den kommer bli hur fin som helst!!!  
    Den buketten var jättesöt! och jag tycker inte alls det är konstigt att man inte vill ha långa stjälkar Flört Men du ska ha en bunden bukett och inte i hållare?
  • sarcor16

    Vi har börjar räkna på budgeten och kommit fram till att den kommer ligga på ca 28,000 sen har mina föräldrar sagt att de kan hjälpa till om det skulle behövas.Sen har vi inte bestämt om vi ska bjuda alla fastrar, mostrar, kusiner m.f. om vi bjudet alla blir vi 60 pers om inte är vi 27. Men att vara 60 pers på en bjudet på 28 000 tror ni det går? 

    Sen funderade på vad ska ingå i budgeten? Vad innefattar era budget(ar)?

  • lindalie
    sommaren2016 skrev 2015-05-17 07:46:06 följande:

    E det något nytt med Save the Date-kort??. Vi tycker det gott och väl det räcker, med inbjudningskort och vi kommer nog skicka dem så tidigt som möjligt nästa år. Vi gifter oss 18 juni 2016 gissar vi kommer skicka dem jan-februari då vet alla om det i god tid.
    Cool


    Är väl mer en trend som så mycket annat kommit från USA.
    Vi har diskuterat lite och vi känner att vi mest skickar ut det som en kul grej. Men också då vi har några gäster som är långväga samt att vi ska gifta oss under sommarmånaderna och vårt datum är ju i samband med baler och student och så vidare. Står lite mer här såg jag: http://www.brollopstorget.se/artiklar/1.1451945-skicka-kort-om-save-the-date :)

    Inbjudningarna kommer vi precis som er skicka ut runt februari och sätta osa två månader in för att kunna sätta de sista detaljerna ordentligt :)
  • madmoxxi1177

    jag hittade det perfekta kortet för oss och det var ett save-the-date kort. men vi kommer bara skicka det och skriva all info på den. en kan ju modifiera korten så de passar ens personlighet :)

  • augusti

    Save the date kort tyckte jag var lite löjligt ibörjan, men kan fatta grejenom man gifter sig typ under semestern eller så, enligt vett o etikett ska man skicka save the date kort 8-6 mån i förväg. 8 månader om du har bröllop på annan ort, och 6 månader om du gifter dig på hemmaplan men under en period som semester osv.

    Vi gifter oss 30januari och jag har funderat fram o tillbaka på om vi ska skicka eller inte, framförallt eftersom det är sttrax efter jul och folk kanske legat ute med mkt pengar som de sen när lönen kommer i januari betalar av, eller så, så jag tänker att om jag skickar save the date korten i typ juli augusti så hinner folk lägga undan pengar till vårt bröllop.

    Nu önskar vi oss ingenting, men några kanske vill köpa några nya kläder eller gå till frissan innan eller kanske köpa något litet till oss iaf, så då hinner de lägga undan en slant.

    Smatidigt så tänker jag att det kanske är onödigt, det kanske räcker att skicka ut inbjudningar i november. Vill inte vara despo-bride och skicka ut grejer för långt i föväg eller grejerr som ör onödiga så jag klurar fortfarande på hur jag ska göra, trots att save the date korten korten är köpta ;)

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)