• Anonym (längtar)

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Väljer att lägga tråden anonymt då jag är rädd för påhopp eftersom jag börjat planera så tidigt.

    Det är ju ett tag kvar men det måste väl finnas några fler som längtar och väntar...?

    Hur går det för er andra med planeringen?

    Hittills har vi bestämt: Prel datum, börjat titta på ringar, tittar på lokaler, valt kyrka, spanar på känningar, valt ut save-the-date som ska skickas om ett år (tidigt jag vet, men vi vill att alla ska kunna komma). Jag har nu börjat fundera på färgtema och dekorationer och ska snart fråga min tänkta tärna.

    Hoppas här finns några andra som är tidiga planerare med:)

  • Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)
  • Anonym (Julibröllop)
    KoA2016 skrev 2015-05-21 10:53:46 följande:
    Hej och välkommen hit! Jätteroligt att vi är ett gäng som uppdaterar och skriver en del, det var lugnare under vinterhalvåret och ett tag trodde jag tråden var på utdöende... Rynkar på näsan

    Jag skulle säga att det viktigaste att boka är just lokalen/ lokalerna. Vi har preliminärbokat vår lokal redan och när det är ett år kvar (vi gifter oss under sensommaren nästa år) så tänkte vi kontakta dem och få en rundvisning/ gå igenom hur vi tänkt oss det hela och vad de kan ordna etc. I vårt fall har vi maten, personalen, dekorationen, tja, det mesta inbakat i priset. Men för er del skulle jag ringa och höra med det/ de catering-företag som ni är intresserade av och höra när de tycker det är nödvändigt att höra av sig för att vara ute i god tid och inte riskera att det blir fullbokat. Det skulle inte förvåna mig om de sade att det är lagom nu i höst/ vinter, men vad vet jag, de kanske har jättegod framförhållning och är superpopulära.

    Efter att ha hört med lokalen (vi gissar att vi får en del tips på både frisör, smink blommor etc. som de som äger lokalen kanske till och med har god kontakt med eller kontrakt skrivna så att om man beställer via dem så får man rabatt). Så för vår del avvaktar vi och hör med dem om vad de säger kring de punkterna och "i värsta fall" får vi leta upp de sakerna själva. När det gäller klänning och kläder till mannen är tanken att vi börjar kika på det redan i höst/ vinter så att det är någorlunda klart i god tid innan. Vi har tänkt beställa min klänning från Matildas fest i Sundbyberg så att vi kan få den efter mina önskemål etc. Jag har lite inspirationsbilder att utgå ifrån.

    Bröllopsresan har vi börjat fundera kring redan nu och pratat om vart vi vill åka. Den är planen att vi bokar i vinter, så att vi inte går miste om bra boenden och priser. Vad har ni tänkt kring bröllopsresa och liknande? Vår blir nog några veckor efter bröllopet, så vi har hunnit varva ner och fixat en del praktiska saker som är tidsbegränsade som vi vet att vi måste ägna oss åt innan vi kan ge oss iväg.

    Fotograf har vi (jag) börjat kika på lite smått för att veta vad för stilar det finns och vad priserna ligger kring, på ett ungefär. Det gissar jag att vi bokar i höst/ vinter. Det samma gäller vigselförrättare, det kanske till och med blir nästa år, då jag har för mig att de inte vill boka allt för lång tid i förväg (?).

    Det svåra är att avgöra så att man inte hör av sig och vill boka och så visar det sig att man är sent ute.... Huga! Det vill man inte råka ut för...
    Men vad kul, Då har vi vårat bröllop nästan samtidigt. 

    Lokalen har vi bokat och då har vi fria händer för dekoration, catering och alkohol! Tyvärr kunde de inte leverera catering under det datumet (semester) därför hade jag ett litet frågetecken om man bör vara ute i god tid då vi ska gifta oss under semestertider.

    Men vad härligt att ha mycket inbokat i lokalen, kollade tidigare på herrgårdar men märkte att det snabbt sprang iväg i pris och då har vi precis köpt hus som vi sista året renoverat plus att vi "råkat" boka och betala en resa till Bali i vinter, Vilket gjorde att vi fick spåna på andra bröllopslokaler men som nu blev min drömlokal. 

    Har också funderat på Matildas fest i Sumpan. Men kommer nog känna, klämma och testa på lite olika klänningar innan för att veta vad för form och material jag vill ha och passar i och hämtar inspiration till klänningen som jag lär sy upp hos dom, om jag inte hittar något på vägen. 

    Jag har funderat lite kring bröllopsresa också och skulle kunna tänka mig en vecka i Italienska kusten eller romantisk grekisk ö eller Weekend i Paris och köra en längre resa under vintern. Kanske roadtrip genom USA eller asien och avsluta en vecka i Dubai, har blivit ruskigt sugen på att åka dit sista tiden. Det blir inget Maldiverna eller någon vacker ö åt det håller då både min och m2b får kryp i benen bara efter en halv dags slappande. Vi behöver lite aktiviteter och sevärdigheter för att kunna njuta. 

    Jamen visst, ett sånt mardrömsscenario är det sista man vill. 

    Ska ni ha något tema på erat bröllop? Genomgående färg kanske?
  • Anonym (Julibröllop)
    Allrakäraste skrev 2015-05-21 11:13:06 följande:
    Jag gillar rent allmänt att planera men visst är det lite extra kul att planera en sådan här rolig dag? Glad

    Butikerna som jag ringde runt till rekommenderade att man börjar titta runt ett halvår innan just för att det tar ett antal veckor att tillverka klänningen och sedan göra eventulla ändringar. Plus att det är bra att ha några veckor i buffert utifall att det blir förseningar. Men det är ju bara ut och leta! Även om det är ett år kvar så kan det ju vara bra att ha testat, sedan behöver du ju inte köpa klänningen nu på en gång men då vet du vad du gillar i alla fall. Och det var faktiskt roligare att testa klänningar än vad jag trodde, så du har mycket kul att se fram emot! Glad

    Det är ju inte helt fel att börja kolla på de viktiga delarna som lokal, fotograf och såklart kyrka. Men som augusti säger, såhär långt i förväg så behöver ni egentligen inte boka fast någonting - om det inte är en väldigt populär lokal eller fotograf. Var i så fall noga med att kolla upp vad som händer om ni måste byta datum eller i värsta fall avboka helt.
    Bra att veta, du har nog rätt. Jag har redan hunnit ångra mig ett par gången innan jag bokat lokal så jag kanske borde avvakta mer och inte vara för ivrig. :)
  • augusti
    Anonym (Julibröllop) skrev 2015-05-21 11:28:30 följande:

    Tack så hjärtligt för dina tips. :)

    Jo jag värderar ring och fotograf mer än själva klänningen och jag tror jag vet hur den ska se ut men det är svårt att veta hur pass det passar min kroppsform. I annat fall har jag och tärnorna bestämt att vi sk abörja kika snart och göra det till en grej, att åka ut några lördagar till olika butiker för att testa, känna och klämma och äta lunch och dricka champange. Vi kommer nog göra hela klänningletande till en grej, men ska verkligen hålla mig för att inte spräcka budgeten och försöka ha is i magen (vilket inte är min starkasta sida). Men kul kommer det bli att leta klänning. :)

    Ja lokalen kunde inte leverara Catering det datumet (semestertider), lite därför jag undrar om man bör vara ute i väldigt god tid. Men man kanske ska avvakta lite med det ändå. 

    Tack så jättemycket.


    Ja iväg och prova med dig så du vet vad du trivs bäst i! Vi gjorde det också till en grej, super mysigt, prova kllänningar, luncha middag och champagne. Åh....

    I höst ska vi ut och leta accesoarer och skor då gör vi en grej av det också :)

    J g har köpt 5 klänningar, sålt allihopa. Är väldigt impulsiv. Men ha is i magen, du kommer hinna ändra dig flera ggr om. Tillslut kommer du märka att du provar en viss typ av modell mer än andra och då vet du vad du vill ha för typ av klänning, sen är det bara detaljer kvar, ska det va spets eller siden eller både och? Stenar eller ingenting eller kanske pärlor... Ja du förstår.

    De catering firmor som jobbar med bröllop som standard måste ju ha öppet även under semestertider just för att det borde ju vara deras höjdpunkt på året. Kolla in catering som är vana att jobba på bröllop, då borde du hitta några bra som ör öppna även på semestern.
  • KoA2016
    augusti skrev 2015-05-21 11:35:15 följande:
    Eftersom vi gifter oss på vintern,och min man är flygrädd så blir det en europa resa på sommaren istället. Vi har önskat oss en weekend på Fäviken av hans föräldrar som present som vi tar några veckor efter bröllopet, inte bröllopsresa, men på nåt sätt blir det ändå det iom att det sker rätt nära inpå.

    men självaste smekmånaden tar vi på sommaren.

    Dock känns det lite dumt att kalla det bröllopsresa när det är 6 mån efter vigseln. Vi åker på city/sol semester i Venedig, samma plats han friade på, så det finns ju en baktanke och det är den som var viktigast när vi bestämde plats. Det är vår favvo plats på jorden typ :) blir nog 2veckor, tar ju tid att köra ned.

    Det skulle vara kul att åka direkt efter bröllopet men dels har vi redan lagt ner så mkt pengar då, så vi får börja spara igen efter, också är vädret kasst i venedig på vintern sp vi väntar på vädret framför allt.

    Jag tycker inte det finns några "ska och borde" när det gäller din bröllopsresa, vill du inte pka långt så gör det inte! Vill du inte pka till maldiverna och bo i nån lyx bungalow så gör det inte. NI åker för er egen skull inte för att imponera på andra :)
    Kul att ni delar upp det, då får ni ju en kort och en lång smekmånad! Flört
    Nej, det finns inget ska eller borde, men vi tänkte mer att "när det ändå är en bröllopsresa vi ska boka så skulle vi kunna slå till på en långresa", det enda som har hindrat oss är att vi inte hittat något ställe som vi känner att det vore kul att besöka. Vi har inte haft någon dröm om att "dit måste vi åka!" (utanför Europa, som passar för en bröllopsresa). Det hade ju varit lite lättare då. Tungan ute Vi har tänkt som så att det är lagom varmt i Europa under sensommaren/ början av hösten, plus att om vi delar upp resan så som vi tänk (två olika platser i samma land) blir det som två resor i en då platserna vi tänkt besöka är såpass olika till utseende och vad man hittar på där. Dessutom gillar vi tanken att inte behöva flyga superlångt och ingen av oss skulle uppskatta 2 veckor på någon pytteö med _bara_ sol och bad. Vi vill gärna sola och bada lite, men kunna hitta på olika småutflykter till olika små städer, öar, eller sevärdheter. Så hittills lutar det ändå åt vårt ursprungliga alternativ.

    Fäviken låter inte helt fel - det såg supermysigt ut när jag bildgooglade! Det låter som en perfekt mysweekend efter bröllopet! Åh, var roligt med en fin baktanke med er Venedig-resa - att återvända dit ni förlovade er! Hjärta Det låter som att ni varit där åtminstone en gång tidigare. Har ni nya saker att se och uppleva? Vad tänkte ni hitta på (jag tänkte, så att ni inte känner att "men, det här kan vi ju redan utan och innan, varför åkte vi hit?".) Det sägs ju vara en superfin stad. Var ni där under samma årstid sist eller upplever ni Venedig i sommarskrud för första gången? (Jag har själv aldrig varit där, en det är en av dröm-resemålen).
  • KoA2016
    Anonym (Julibröllop) skrev 2015-05-21 11:37:49 följande:
    Men vad kul, Då har vi vårat bröllop nästan samtidigt. 

    Lokalen har vi bokat och då har vi fria händer för dekoration, catering och alkohol! Tyvärr kunde de inte leverera catering under det datumet (semester) därför hade jag ett litet frågetecken om man bör vara ute i god tid då vi ska gifta oss under semestertider.

    Men vad härligt att ha mycket inbokat i lokalen, kollade tidigare på herrgårdar men märkte att det snabbt sprang iväg i pris och då har vi precis köpt hus som vi sista året renoverat plus att vi "råkat" boka och betala en resa till Bali i vinter, Vilket gjorde att vi fick spåna på andra bröllopslokaler men som nu blev min drömlokal. 

    Har också funderat på Matildas fest i Sumpan. Men kommer nog känna, klämma och testa på lite olika klänningar innan för att veta vad för form och material jag vill ha och passar i och hämtar inspiration till klänningen som jag lär sy upp hos dom, om jag inte hittar något på vägen. 

    Jag har funderat lite kring bröllopsresa också och skulle kunna tänka mig en vecka i Italienska kusten eller romantisk grekisk ö eller Weekend i Paris och köra en längre resa under vintern. Kanske roadtrip genom USA eller asien och avsluta en vecka i Dubai, har blivit ruskigt sugen på att åka dit sista tiden. Det blir inget Maldiverna eller någon vacker ö åt det håller då både min och m2b får kryp i benen bara efter en halv dags slappande. Vi behöver lite aktiviteter och sevärdigheter för att kunna njuta. 

    Jamen visst, ett sånt mardrömsscenario är det sista man vill. 

    Ska ni ha något tema på erat bröllop? Genomgående färg kanske?
    Oj, jag får hålla med de som skrivit här ovan - konstigt att de inte har catering under högsäsong? Men som sagt, ni lär säkert hitta någon annan bra firma.

    Härligt med resa! Vi har pratat om att boka in någon weekendresa till hösten, som vi brukar göra. Det gäller bara att hitta någon som inte kostar multum. Tungan ute
    Ja, det känns jättesmidigt att ha det mesta inbakat i priset - mindre att hålla reda på själv!

    Haha, med alla de där resvalen verkar ni få en del att klura på, men det enda behöver ju inte utesluta det andra. Den/ de resor ni inte åker på som bröllopsresa kan man ju alltid åka senare, eller hur! Flört

    När det gäller tema vet jag inte om vi kommer ha något. Eller tja, gult kanske. Min bukett och mannens kavajblomma kommer bestå av solrosor med gröna inslag. Mannen tänkte ha gul fluga. Men i övrigt har vi inte tänkt så mycket kring det. Det är dock möjligt att invjudningskorten/ kuverten till dem blir gula, eller liknande. I övrigt tänkte vi låta den fina lokalen "tala för sig själv". Och de som dekorerar stället brukar dekorera med vita rosor och murgröna. Det finns säkert möjlighet för oss att påverka det (exempelvis säga att vi vill ha solrosor eller gula rosor, etc), men samtidigt känns det som att det skulle passa rätt bra med enkla vita rosor och murgröna till lokalen som sådan, så det är inte omöjligt att det blir så i slutändan, trots allt.
  • maj16
    KoA2016 skrev 2015-05-14 18:09:56 följande:

    Åh, så roligt! Grattis på pre-bröllopsdagen! Hoppas att ni får fint väder om ett år. Här där jag bor har vi haft mest blåsigt och molnigt och till och med lite regn. En kort stund tittade solen fram under dagen. Är det själva kristihimmelsfärdsdagen ni tänkt gifta er på, alltså? Praktiskt när många är lediga från arbete och liknande i sådana fall.


    Det är pingstafton den dagen nästa år. :) förr gifte sig alla pingst (eller midsommar), tycker det känns fint på nåt sätt att gifta sig på pingst då. Midsommar valde vi bort, vill inte käka sill varje bröllopsdag resten av livet. ;) :D

    Vädret är svårt. Här kan maj vara tokfint eller skitkallt! Men känner mig inte så beroende av vädret ändå, regn vill man ju inte ha men det kan det ju även bli mitt i sommarn. Har alltid älskat våren så det kändes självklart att välja maj. Alt. hade varit juni men vi gillade som sagt tanken om pingst. :)
  • maj16
    sarcor16 skrev 2015-05-17 17:03:10 följande:

    Vi har börjar räkna på budgeten och kommit fram till att den kommer ligga på ca 28,000 sen har mina föräldrar sagt att de kan hjälpa till om det skulle behövas.Sen har vi inte bestämt om vi ska bjuda alla fastrar, mostrar, kusiner m.f. om vi bjudet alla blir vi 60 pers om inte är vi 27. Men att vara 60 pers på en bjudet på 28 000 tror ni det går? 

    Sen funderade på vad ska ingå i budgeten? Vad innefattar era budget(ar)?


    Allt beror nog på vad ni ska ha för mat osv. Man kan ju gifta sig gratis med 60 pers om man vill. Fixar ni maten och mkt annat själva kan det nog gå med den budgeten men tror det kan bli tajt! Men väljer ni bort fotograf tex, lagar maten själva, inga dyra kläder osv så kan det gå. En vän till mig hade en budget på typ samma men deras gick på runt 35000 tror jag. Då beställde de mat men fick mkt annat gratis av vänner, typ håret, smink, fotograf osv..

    I våran budget på 50 finns allt utom resan! Så mat, ringar, kläder, dekoration, inbjudningskort osv.

    På tal om resan, vi åker nog en weekend mannen och jag till Italien eller liknande och sen åker vi med barnen till hösten sen! (Gifter oss våren).
  • augusti
    KoA2016 skrev 2015-05-21 17:24:23 följande:

    Kul att ni delar upp det, då får ni ju en kort och en lång smekmånad! 

    Nej, det finns inget ska eller borde, men vi tänkte mer att "när det ändå är en bröllopsresa vi ska boka så skulle vi kunna slå till på en långresa", det enda som har hindrat oss är att vi inte hittat något ställe som vi känner att det vore kul att besöka. Vi har inte haft någon dröm om att "dit måste vi åka!" (utanför Europa, som passar för en bröllopsresa). Det hade ju varit lite lättare då. Vi har tänkt som så att det är lagom varmt i Europa under sensommaren/ början av hösten, plus att om vi delar upp resan så som vi tänk (två olika platser i samma land) blir det som två resor i en då platserna vi tänkt besöka är såpass olika till utseende och vad man hittar på där. Dessutom gillar vi tanken att inte behöva flyga superlångt och ingen av oss skulle uppskatta 2 veckor på någon pytteö med _bara_ sol och bad. Vi vill gärna sola och bada lite, men kunna hitta på olika småutflykter till olika små städer, öar, eller sevärdheter. Så hittills lutar det ändå åt vårt ursprungliga alternativ.

    Fäviken låter inte helt fel - det såg supermysigt ut när jag bildgooglade! Det låter som en perfekt mysweekend efter bröllopet! Åh, var roligt med en fin baktanke med er Venedig-resa - att återvända dit ni förlovade er! Det låter som att ni varit där åtminstone en gång tidigare. Har ni nya saker att se och uppleva? Vad tänkte ni hitta på (jag tänkte, så att ni inte känner att "men, det här kan vi ju redan utan och innan, varför åkte vi hit?".) Det sägs ju vara en superfin stad. Var ni där under samma årstid sist eller upplever ni Venedig i sommarskrud för första gången? (Jag har själv aldrig varit där, en det är en av dröm-resemålen).


    Förstår hur ni tänker, men Europa är jätte fint också, och har ni redan två ställen ni vill åka till så gör det :) man kan resa till exotiska länder långt bort när man känner att man vill, inte bara för det är bröllop ;) håller med om att det är roligare att åka någonstans där man kan göra något än bara ligga på stranden i två veckor. Man ruttnar till slut.

    Fäviken verkar toppen. Den är rankad som världens 15de bästa restaurang och vi är väldigt mat och vin intresserade båda två, så att åka dit och vara en kväll med övernattning, även om det är långt åt hel.... Från var vi bor, känns som att det är en bra grej ändå ;)

    Venedig är underbart! Fantastisk stad. Vi har varit där två ggr. Vi bor inte på hotell utan har en kontakt som hyr ut lägenheter där. Vi fick en stor trea lite utanför det värsta turistområdet ett par minuter promenad från san marco torget, som vi återvänder varje gång vi är där. Eller okej bara två ggr, men nästa gång ska vi ha samma lägenhet igen :)

    Det är perfekt, för det är jätte nära viktiga platser, men också bara några stationer bort från Lido' som är stranden. Dessutom är det nära där venetianerna själva bor så det känns mer äkta på nåt sätt. Det enda tråkiga är att allting stänger runt 23. Så sen middag eller utekväll är svårt.

    Det finns dock ett område som är ett campus område om man vill t drinkar, men det är som det låter väldigt mkt ungdomar och "hipp musik" haha. Vi är över 30 båda två så det känns som vi är lite färdiga med såntdär ;) men allt som allt fantastisk stad. Och även pm det är tråååångt på sommaren, och jag hatar turist trängsel, så gör inte det mig någonting i venedig :) åk dit!!!
  • KoA2016
    augusti skrev 2015-05-22 11:10:33 följande:
    Förstår hur ni tänker, men Europa är jätte fint också, och har ni redan två ställen ni vill åka till så gör det :) man kan resa till exotiska länder långt bort när man känner att man vill, inte bara för det är bröllop ;) håller med om att det är roligare att åka någonstans där man kan göra något än bara ligga på stranden i två veckor. Man ruttnar till slut.

    Fäviken verkar toppen. Den är rankad som världens 15de bästa restaurang och vi är väldigt mat och vin intresserade båda två, så att åka dit och vara en kväll med övernattning, även om det är långt åt hel.... Från var vi bor, känns som att det är en bra grej ändå ;)

    Venedig är underbart! Fantastisk stad. Vi har varit där två ggr. Vi bor inte på hotell utan har en kontakt som hyr ut lägenheter där. Vi fick en stor trea lite utanför det värsta turistområdet ett par minuter promenad från san marco torget, som vi återvänder varje gång vi är där. Eller okej bara två ggr, men nästa gång ska vi ha samma lägenhet igen :)

    Det är perfekt, för det är jätte nära viktiga platser, men också bara några stationer bort från Lido' som är stranden. Dessutom är det nära där venetianerna själva bor så det känns mer äkta på nåt sätt. Det enda tråkiga är att allting stänger runt 23. Så sen middag eller utekväll är svårt.

    Det finns dock ett område som är ett campus område om man vill t drinkar, men det är som det låter väldigt mkt ungdomar och "hipp musik" haha. Vi är över 30 båda två så det känns som vi är lite färdiga med såntdär ;) men allt som allt fantastisk stad. Och även pm det är tråååångt på sommaren, och jag hatar turist trängsel, så gör inte det mig någonting i venedig :) åk dit!!!
    Åh, så mysigt det låter! Snacka om att man blir ressugen nu! Solig
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)