• Loveit

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Jhalie skrev 2015-09-17 15:05:30 följande:

    Hej. Vi ska oxå gifta oss 2016. På midsommarafton blir det.

    Mannen är orolig att folk hellre hoppar grodor och äter sill med sina barn än kommer på vårt bröllop.

    Än så länge har vi bokat lokal, där vi även ska ha vigseln. Gästlistan börjar bli klar.

    Min klänning är beställd och kommer inom ett par veckor.

    Hälften av pyntet fixat. Fotograf fixad. Och DJ fixad.

    Vi har tänkt ha kall buffé, brukar alltid finnas nåt som alla gillar.

    Folk tycker jag är galen som planerar så tidigt men nu ser jag att jag inte är ensam


    Undrar också om ni ska ha barnfritt? Jag skulle själv int ha problem md att man barnen även fast det är midsommar. Däremot kan det vara väldigt svårt att hitta barnvakt då många säkert är upptagna med sitt en sådan dag :)
  • Loveit
    Jhalie skrev 2015-09-19 18:00:46 följande:

    Vi hade tänkt att ha barnfritt faktiskt. Våra barn kommer att vara med på vigseln och middag sen får de åka till barnvakt. Ville helst ha festen barnfri, då det inte ens är speciellt många av våra vänner som har barn. Tänkte väl att de flesta kanske har en mormor eller liknade som säkert gärna hoppar grodor med barnbarnen... Själv skulle jag inte ha något emot att själv vara barnvakt åt någon just midsommar eller annan högtid om någon av mina vänner/släktingar skulle på bröllop då, det är lite så jag tänker. Kanske är helt fel ute?...

    Tänker på mig själv hur jag hade gjort och jag hade hellre gått på bröllop och firat midsommar med barnen alla andra år istället.

    Anledningen till just midsommar är att vi träffades då första gången och tyckte det kunde vara fint att gifta oss då.


    Klart ni ska köra på det datumet men ändå vara beredd på att vissa inte kan komma. Fast så är det alltid om man har barnfritt. Finns ju föräldrar som verkligen inte vill lämna sina barn men det är ju då deras förlust. Ni kommer nog ha en underbar dag i alla fall :)
  • Loveit

    Hej brudar!

    Hur går det för er med bröllopsplaneringen?

    Jag har i alla fall frågat min andra tärna om hon vill vara just tärna och hon tackade gladeligen Ja, så drt känns jättebra.

    Sen har vi inte kommit så långt..haha. Jag har tänkt börja pyssla med inbjudningskorten snart, måste bara köpa lite tjockare, som skrivaren ska ta dessutom..

  • Loveit
    Tingeling89 skrev 2015-10-07 10:23:49 följande:

    Det känns faktiskt som jag har koll på det mesta i dagsläget. Just nu ligger fokus på att hitta 1. en sömmerska för att sy upp klänningen och 2. ett bussföretag som inte är hutläst dyrkt för transport av gäster.

    Annars sitter jag mest och pillar med våra inbjudningskort


    Vad räknar ni med att det kommer kosta? Hur många bussar och hur lång sträcka? Vi är sugna på att ordna med transport mellan kyrka och festlokal då det är ca 30min bilväg. Meeen vi ska samtidigt försöka hålla nere kostnaderna. Ingen bra kombination hehe
  • Loveit

    Är det någon som har bestämt vad ni ska bjuda på för mat? Kollat priser på catering?


    Känns så jäkla trist att lägga en massa pengar på mat.. Samtidigt ska det smaka :)

  • Loveit
    TNY skrev 2015-10-09 15:04:06 följande:

    Hej,

    Vi ska också gifta oss 2016, september närmare bestämt! :)
    Datum, lokal, mat m.m. är redan bokat och bestämt, nu är det koordination med toastmadame och färdig-grejjande med inbjudningar som gäller. :)

    Jag är inte så mycket här på forumet, skulle väldigt gärna vilja vara med i facebook-gruppen istället. Den är ju hemlig, så jag hittar den inte. Kan någon hjälpa mig in?

    /TNY


    Jag vill också gärna vara med i den gruppen. Har bara hittat en grupp som heter Blivande brudar 2015/2016..
  • Loveit

    Fotograf.. får ångest av att bara tänka på det!


    Min blivandes kusin är rätt bra på att fotografera och har fotograferat ett bröllop tidigare. Vi har dock inte sätt några bilder än så vi är lite osäkra på om vi vågar chansa.


    Fotografen (kusinen) kommer vara gäst på bröllopet och vi vill att hon ska få vara just gäst på middagen och festen. Vi kikade runt på fotografer i närheten och dom tar kring 1000kr/tim för fotografering av middag. Sen måste vi köpa bilder dessutom..


    Vi funderar starkt på att anställa någon hobbyfotograf till festen i alla fall. Som brudpar missar man säkerligen en massa grejer under middagen och festen så vill gärna ha bilder därifrån. Så kan man få alla bilder på skiva sen..


     


    Vad betalar ni för fotografering eller vad har ni satt för budget?

  • Loveit

    Jag kommer köra på converse, antingen helvita med rosa skosnören eller rosa converse med vita skosnören. Får se!

  • Loveit
    Ankan skrev 2015-11-09 07:46:52 följande:

    På ett annat bröllop var det någon som fixade en slags "födelsedagskalender" där gästerna fotograferades månadsvis och höll upp siffran för den dagen de fyllde år. Den kalendern fick brudparet sen i present så att de skulle minnas vem som var på bröllopet och dessutom inte kunde glömma deras födelsedagar längre ;)


    Men oj vilken rolig idé! Hade varit perfekt att ha medan vi ska fotografera oss. Då fattas dock brudparet och bröllopsföljet..
  • Loveit
    Brudpar2016 skrev 2015-11-12 19:57:51 följande:

    Igår var jag och min sambo iväg och träffade den präst som fått äran att viga oss i sommar, så himla skönt när det bara säger klick! :D Underbar människa! 

    Men....

    Jag sitter nu och funderar över ett litet familjedrama som existerar och som vi är oroliga för att det skulle kunna drabba oss på vår speciella dag. 

    Det är nämligen så att brudgummens far träffat en ny som hela släkten ogillar och ej vill veta av, men jag funderar på om man verkligen kan bjuda fadern utan sällskap. Känns så ohyfsat på något vänster, någon som har en idé? 


    Aldrig kul med irritationer och sådant. Men jag tycker absolut att ni ska bjuda hans nya. Sen får släkten (vuxna människor?) acceptera det och bita ihop helt enkelt. Ni kanske inte behöver sätta dem tillsammans med den arga släkten?
  • Loveit

    Har ni planerat någon bröllopsresa? Vi har börjat kolla runt endel. Just nu är New york väldigt lockande! Vi var där förra året med hela familjen + mina föräldrar och syskon.

    Den här gången kommer vi åka själva en vecka medan barnen får ha det mysigt med mormor istället. Det vi tänker på är priset..så dyrt!

  • Loveit
    sharkski skrev 2015-12-11 15:41:22 följande:

    berättade för sambons syster igår att vi ska gifta oss

    hon är helt till sig nu, och hennes första fundering var vad vi önskade oss

    vi har ju allt vi behöver och lite till... hjälp?!


    Vi kommer bara önska hos bidrag till vår bröllopsresa.

    Åka helikopter över New York eller äta middag på en lyx-restaurang där hade inte varit fel ;)
Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)