• Loveit

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hur lyckas ni göra en budget? Tycker det är jättesvårt att räkna på vad saker och ting kommer kosta. Klänning och ring känns svårast för mig.

    Velar mellan att beställa en kinaklänning eller våga ta mig till butik och prova, för att sedan se prislappen och fälla några tårar haha. Vet ungefär vad jag vill ha för ring men vi är nog inte beredda att betala priset. Fick hem en kupong från Guldfynd med 25% rabatt men såg sen att det inte gäller Schalins och andra märken.. Ring och festen är det jag vill lägga mest pengar på :)

  • Loveit

    Intressant att läsa hur ni har lagt upp er budget. Önskar att vi också kunde göra en.

    Igår satt jag och knåpade ihop lite på bröllopshemsidan. Då vi ska ha två dagars bröllop känns det lättare med en hemsida med mycket text än på pappersinbjudan.

    Idag ska vi fara och se lokalen igen, skönt när vi bor nära och kan se den lite när vi vill. Den här gången följer min mamma med. Då får hon se vad som finns i köket och vad hon kommer behöva ta med från sitt jobb (jobbar i skolkök). Vi ska redan nu provmöblera och se hur vi ska ställa borden. Kommer bli jättekul!

  • Loveit
    ampe skrev 2015-07-27 11:31:24 följande:

    Kul att läsa era funderingar och planer. Vi har precis satt ett datum, det blir i juli nästa år. Har aldrig velat ha ett stort bröllop i kyrka så vi kommer att gifta oss i Turkiet! Präst är bokad, vi tar med honom, hans vigselrätt gäller inte utanför sverige så vi gifter oss på hemmaplan först men han ville ändå följa med och hålla i själva ceremonin vilket vi är otroligt glada för!

    Sjukt svårt dock att planera såhär ifrån Sverige och tyvärr måste vi lägga en hel del planeringsansvar på mina föräldrar (de har lägenhet där) samt våra turkiska vänner.


    Hur många gäster räknar ni med då ni gifter er i Turkiet? Har ni familj där? Kan tänka mig att det är lite bökigare att planera när man inte är i samma land ens! :)
  • Loveit
    Emelie88 skrev 2015-07-27 11:36:13 följande:

    Det var upptaget i den lokalen vi ville ha på det datumet vi bestämt, såklart! Det är ett populärt ställe så jag förväntade mig inte så mycket annat egentligen men man blir lite besviken ändå. Nu letar vi annat ställe eller så får vi byta dag för där vi ville va hade två lediga dagar kvar hela nästa sommar så vi måste bestämma oss fort.


    Typiskt! Bor ni i en större stad? Datumet ni har bestämt, är det ett speciellt datum för er? Annars hade jag nog bytt datum om ni verkligen vill vara i den lokalen. Du kan inte boka redan nu så avbokar ni lokalen om ni väljer en annan?
  • Loveit
    Emelie88 skrev 2015-07-27 18:53:05 följande:

    Nja vi bor utanför Halmstad med det är ett populärt ställe. Vi hade tänkt gifta oss på dagen vi träffades för första gången men det ser ut som att vi ringer imorgon igen och kollar om det enda datumet fortfarande är ledigt och sen så tar vi det isåfall. Det datumet är bara två dagar efter att vi vart tillsammans och förlovade oss på :) dom har bara telefontid tre timmar på morgonen så jag hoppas att ingen annan hunnit före.


    Håller tummarna för er att det är ledigt! :)
  • Loveit

    Vi var och kollade festlokalen idag, ställde ut borden och flyttade runt dom. Vi tror att vi vet hur dom ska stå nu.

    Mätte även bord och lite annat så jag vet hur dukningen ska se ut. Funderade på om vi skulle ha löpare som är 30cm eller 15cm bred och det blir helt klart 15cm, borden är 80cm breda. Längtar redan tills vi får börja dekorera och duka!

    Det jag suckar lite över är hur tusan vi ska lägga upp helgen. Vi får tillgång till lokalen fredag kl 12.00, kl 18.00 börjar grillfesten hemma. Vi får kolla med vänner och släkt om några kan hjälpa till här hemma inför grillfesten och några åker med oss till lokalen, svettigt!

  • Loveit

    Välkommen till tråden tonecaroline! 


    Vi har idag ringt och bokat kyrkan vi vill vigas i. Dom hade inte gjort något schema så långt fram än, vilket jag förstår. Men det gick att boka i alla fall, det viktigaste. 


     


    Emelie88 - Vad skönt för er! Jag vill egentligen att vi ska gifta oss på vår årsdag 30 juni, då vi blev tillsammans och även det datum vi förlovade oss, fast fyra år senare. Men vi vill gifta oss nästa år så vi får det gjort och då infaller 30 juni på en veckodag så nu har vi bokat kyrka och lokal 30 JULI istället. Vi blir gifta i alla fall, huvudsaken :)

  • Loveit
    Jenni skrev 2015-08-10 20:08:50 följande:
    Skönt att det löste sig bra och kul med en till som gifter sig 11 juni. :)

    Vi har bokat lokal, en jättemysig bystuga. Vi har tillfrågat brudnäbbar/tärna/marsalk och frågat min pappa om han vill gå in med mig. Alla sa ja och blev jätteglada. Vi har tillfrågat prästen som konfirmerade min blivande och han ville jättegärna viga oss. Nu håller vi tummarna för att han tycker det är ok med brudöverlämning. Vi har på g att boka en fotograf som vi känner oss jättenöjda med och vi har bestämt med min tärna att hon ska sjunga på vigseln. Det ville hon jättegärna. Vi har bestämt utgångsmarch och vi ska fråga min kusin om han vill spela piano på vigseln. Nu måste vi bara bestämma var vi ska ha vigseln. Jag och min blivande har lite delade meningar om detta, han vill vigas utomhus medan jag vill ha vigseln i ett litet mysigt kapell. Vi får se hur det blir. Vi måste ju vilket fall som helst ha något bokat ifall det skulle ösregna på dagen D.

    Hur går det för er andra? Hur mycket har ni hunnit göra? :)

    Hoff, vad ni har hunnit med mycket! ;) 


    Vi har bokat festlokalen, folketshus i vår by. Vi har haft sådan beslutsångest när det gäller kyrka. Middagen och festen kommer som sagt vara i vår by, vi har en kyrka här som är otroligt ful så den strök vi direkt. Finns några kyrkor 20 minuter bort men det känns ändå inte rätt, så idag bokade vi (efter ett besök) en otroligt fin och mysig kyrka 3 mil ifrån festen, ca 25 minuter med bil. 


    Vi får se om vi ska försöka ordna med transport för gästerna mellan kyrka och festlokal. Men jag tror att det går att lösa ganska smidigt genom att ordna en grupp på Facebook, där vi bjuder in alla gäster. Så kan gästerna själva se vem som har någon plats över i bilen eller vem som behöver en plats.


    Jag kommer ha min syster som brudtärna, men funderar på fler men har lite beslutsångest. 

  • Loveit

    Vi kommer ha ljusrosa och svart som tema, möjligtvis att några detaljer är vita..som min klänning exempelvis ;)

    Vi har ca 80 personer på gästlistan men är 100% säker på att alla inte kommer. Någon farbror som aldrig far på dop eller bröllop samt farmor som kanske inte kommer orka, vi får se.

    Vi kommer göra inbjudningskorten själva. Mest för att vi vill ha med gästernas namn på inbjudningskortet så dom ser vem inbjudan är till och det blir lite svårt om vi ska beställa :)

  • Loveit

    Sambons kusin är hobbyfotograf och vill hemskt gärna fotografera oss. Funderar däremot på att anställa någon icke gäst att fotografera under själva middagen och festen så kusinen inte behöver tänka på det, utan får vara där som just gäst :)

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)