• Anonym (längt­ar)
    Äldre 22 Jan 12:07
    294036 visningar
    1436 svar
    +2
    1436
    294036

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Väljer att lägga tråden anonymt då jag är rädd för påhopp eftersom jag börjat planera så tidigt.

    Det är ju ett tag kvar men det måste väl finnas några fler som längtar och väntar...?

    Hur går det för er andra med planeringen?

    Hittills har vi bestämt: Prel datum, börjat titta på ringar, tittar på lokaler, valt kyrka, spanar på känningar, valt ut save-the-date som ska skickas om ett år (tidigt jag vet, men vi vill att alla ska kunna komma). Jag har nu börjat fundera på färgtema och dekorationer och ska snart fråga min tänkta tärna.

    Hoppas här finns några andra som är tidiga planerare med:)

  • Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)
  • Äldre 10 Oct 16:16

    Groken


    Åh, nu blir jag lite sotis.. Jag ville också att vår hund skulle agera ringbärare men det var inte lika populärt i min blivandes ögon & han ber inte om att få bestämma mycket så där tog jag ett kliv åt sidan. Så så söt bilden är!


    & för att slänga mig in i metallkonversationen så har jag haft samma silverringar varje dag i snart tio år och även om de har en eller annan repa har de inte förlorat formen överhuvudtaget.

  • Anonym (91)
    Äldre 10 Oct 17:22

    Groken: Såg tyvärr att jag missat personalkostnad på 6000! men jag har hopp om klänningen att jag ska hitta en väsentligt billigare. Anledningen till att vi också försöker planera så mycket som möjligt är att vi ska resa iväg 7 veckor till Sydamerika om någon månad och där kommer tyvärr gå åt mycket pengar. 
    Så jag hade tänkt försöka köpa slöja, underkläder och dekoration där nere för det är så mycket billigare. Samt att det hade varit så kul att väva in en del av mitt hemland i bröllopet då som högst två släktingar därifrån kommer kunna flyga till Sverige möjligtvis ;( 

    Sedan så har jag varit i kontakt med en skola i min hemstad där det finns stylist,frisör och florist! Priserna dem tog var så himla bra jämnfört med salonger. Jag tänkte att det inte kunde skada att låta en färdigutbildad 3a ge sig på smink eller min brudbukett! Men visst det pirrar väl i magen för det är ju inte samma garanti på något sett, men bara för att det kostar mer i salong behöver det visserligen inte betyda att det kommer bli bättre (vilket man alltid hoppas på iallafall) 
    Vi har inte heller planerat alls någon smekmånad, maldivierna ser otroligt fint ut men även dem priserna är väldigt höga, något som vi inte kommer prioritera. Kanske kör en vecka till grekland eller Spanien :) 

    my: Allt är beroende på skenan hur bred och hög den är, sen är inte alla silverblandningar exakt likadana kan skilja sig beroende på leverantör eller land. I vår butik försöker vi alltid vara måna om att _informera_ att vissa smycken skall behandlas på ett speciellt sett för att undvika ledsna och besvikna miner! Allt är upp till var och en och idag så förlovar och gifter sig fler med silver/titan ringar än någonsin. Allt ligger inte i pris, men det skadar aldrig att informera om att silver kan upplevas mjukt samtidigt som jag alltid informerar om att vittguld är ett material som behöver underhållas då det ligger rött guld under. (som jag har) 


    Sedan är det upp till var och en om man tar det som en förolämpning eller inte. MEN jag sa det i god anda bara, och jag tycker att silver är fint samtidigt som jag också älskar vitguld trots att jag vet att ringen kommer kosta mig ett par hundralappar varje/vartannat år. INGENTING som är nödvändigt andra kanske inte alls stör sig av att ringen blir lite gulare i tonen efter ett tag men andra vill köra en omrhodinering. Så mitt svar är väl att jag är glad att dina hållt i 10år och det är ingenting jag tvivlar över. MEN jag har också tagit emot helt mosiga ringar som inte har uppnått en förväntning.

    Groken: Ps så urgullig hund :) haha kan verkligen se det framför mig :) 

  • Äldre 10 Oct 18:30

    Anonym (91)


    Jag tog inte din information alls som att det var din mening att förolämpa hennes eller andras val. Jag ville bara inflika med min egen erfarenhet. Förstår logiken i att det är beronde på bandets bredd och så. Har själv gått från att vara stensäker på vitt guld, till att nu ha satt punkt vid rött. Jag tycker att det är bra att det finns så många människor med olika kunskapsområden i sådana här trådar så att man kan hjälpas åt och få svar på frågor som gnager.


    Jag funderar över det här med gravering. Kursivt eller ej?

  • Äldre 10 Oct 19:01

    Så olika man planerar!


    Vårt bröllop för ca 60pers har vi en budget för 35 000 på utan att ha valt bort något för att få ner priset. Exkl resa
    Vi har det bestämda:

    Lokal: 3000 (fredag-söndag)
    Mat och dryck: 8000
    Dekoration:1500
    Klänning: 2500
    M2B kläder: 1500
    Ringar: 10 000
    PA-system: 700
    Personal: 1200
    Inbjudan och festprogram: 1500
    Sedan är det ju såklart en del grejer till!

    Vi har vänner som är utbildade, fotografer, konditor, frisör och musiker.
    Och eftersom vi från början avsagt oss presenter är det många som sagt att de vill göra nåt för att hjälpa till istället så som diska, förbereda mat m.m.


     

  • Äldre 14 Oct 07:31

    Oj, här har ni varit aktiva! Kul!! Själva är vi mitt uppe i flyttstök så större delen av min vakna tid går åt till det just nu. =)

    Vi blir sambos nu, på riktigt! Vi har bott dörr i dörr/vägg i vägg hela tiden så vi har använt bådas hem och sprungit emellan hela tiden. Bekvämt men nu när vi vill förlova oss och gifta oss så kände vi även att 1 hem räcker för oss så då flyttar vi till större boende om 2 veckor. Huhu!!

    Nu har våra underbara ringar kommit också och jag bara längtar tills han får göra sitt frieri så jag får ha den på mig jämt. Den är helt enkelt underbar!!!

    Ska lägga in bild på dom snart.

  • Äldre 14 Oct 07:39
    Anonym (91) Men vilken vacker ring!!!!!! *Gallskriker förtjust* Solig

    Hm, jag böärjar tro att det är vanligare med förlovning/frieri efter att man bestämt att man ska gifta sig!
    Vilken lustig och välbevarad hemlighet detta varit fram tills nu när jag frågade om jag kunde vara med här fast jag sitter i den båten, haha.
    Härligt att inte vara ensam!!
  • Anonym (91)
    Äldre 14 Oct 12:01

    My.p: Nä jag fick bara vibbarna av det :)
    Om du frågar mig angående gravyr så gav jag ett par hundralappar extra för handgravyr vilket jag i efterhand tycker inte spelar någon större roll. Kan nästan tycka att maskingravyr blir bättre då det kommer in djupare i skenan. Angående kursivt eller inte så är det ganska fin gräns, ibland kan den kursiva bli oläsligt, men samtidigt finner jag det riktigt charmigt när jag ser riktigt gamla ringar som har kursiv fin text inuti.

    Summan av kardemumman: _jag_ tycker att kursiv är fin, men dock så tycker jag givetvis att det ska vara läsligt vilket vissa stilar inte alls är (script) bland annat
    har vi en som heter som blir lite bökig men smaken är som baken

    Marleo: Nä men tack så mycket! jag älskar den varje sekund jag tittar på den. Dock är den lite tråkig då jag inte kan eller rättare sagt vill kombinera den med vigselring då den är så egen och bör verkligen få vara själv. Men tänkte matcha upp med ett par snygga diamant örhängen till bröllopet istället :)

    Jag bestämde mig för ringen vilket föll ganska naturligt eftersom jag jobbar i en guldsmedsbutik och vi köpte den ihop då jag var tvungen att skriva på lite papper. Sedan väntade jag i två evighetslånga månader tills han var redo att fria. 
    Finaste killen friade ute i naturen under ett vindskydd med ett tjugotal tända ljus och skumpa! Givetvis gick han ner på knä och jag bara grät, vilken känsla det var, sedan grillade vi ihop (februari så riktigt mysigt) och ringde runt till alla nära och kära vilket jag kan ångra lite idag. Då jag önskar att jag kunde varit mindre uppspelt och spenderat dagen ihop haha. 

    Jag tycker verkligen att alla frieri är bra så länge man som partner är nöjda :) 

  • Äldre 14 Oct 13:09
    Anonym (91) Det känns som att jag kommer få vänta i nån/några evighetsmånader jag med, haha.

    Jag tycker alla frierier är underbara just för att dom är frierier. Helst av allt vill jag att min älskades frieri ska spegla honom mer än mig eftersom det är han som friar. Men så har jag ingen dröm om hur det ska vara heller. Jag är väll lite tråkig, haha.

    Min dröm är att han ska vilja gifta sig med mig. Det är allt. Solig
  • Äldre 14 Oct 13:12

    Här är våra underbara ringar! Jag älskar den mer än jag kunnat ana och det finns ingen annan ring jag kan tänka mig mer i hela världen än just denna.

    Dom är frostade och "ränderna" blanka men inte släta utan påminner lite om sidorna på en bult. Min har en liten sten eftersom jag älskar bling bling. Hjärta

  • Äldre 16 Oct 22:25

    Oj här har de hänt en del. Hur går de för er ?

    Såg att nån frågade efter länk till fb gruppen. Funkade tyvärr inte att länka :(

    Sambon testade att gå in där men gick inte :/

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)