• daniiel

    Hur drar man gränsen vid inbjudan till bröllop?

    Ni säger precis som det är - att ni bara ville ha närmsta familjen och vännerna tillsammans med er på ert bröllop. Om det sedan är någon ur er släkt som har problem med det, så är det ju faktiskt deras problem och inte ert. Ni har all rätt att välja vilka ni vill bjuda in och det är faktiskt inte så ovanligt att man inte bjuder in fler.

    Är det bara närmsta familjen och vännerna ni vill bjuda in, så gör det! :)


  • daniiel
    JTS skrev 2013-01-14 10:08:33 följande:
    känns lätt nät man läser det du skrivit och är lätt när man sagt det rådet åt vänner förr men känns ändå inte lätta tt sålla bort, vet vissa av vännerna som räknar sig till närmsta vän även fast kanske inte riktigt jag tycker det, det läget som känns lite jobbigt
    Jag kan förstå det. Även om vi nu valde att bjuda in drygt 90 personer på vårt bröllop, så drog ju även vi gränsen någonstans och det var svårt att bestämma vart alla gånger.

    Ni kan inte göra en kompromiss då? "I värsta fall" så att säga, att ni bjuder in alla som vill komma på själva vigseln (nu vet jag ju inte hur ni tänkt er vigseln) och sedan bara närmsta familjen och vännerna på middag efteråt?

    Annars är det faktiskt, hur jobbigt det än känns, bara att bita i det sura äpplet och sätta en gräns och sedan välja att strunta i alla eventuellt sura miner ni får från andra kring det.
  • daniiel
    JTS skrev 2013-01-14 10:17:53 följande:
    vi ska gifta oss i svärföräldrarnas gamla lada borgligt och även ha fest/middag där efteråt så funkar inte riktigt att skicka hem någon "mitt i"
    Nej, då är ju inte det något alternativ. Jag tycker dock, som sagt, att ni har all rätt att enbart bjuda in dom ni vill ha där och resten.. ptja, det finns inte så mkt att göra. Det är ju tråkigt om det skulle bli en konflikt pga att dom inte får en inbjudan, men man kan inte bjuda alla och jag tycker inte att man ska förvänta sig en inbjudan till någons bröllop. Var bara ärliga från början om någon frågar, så har ni gjort vad ni kunnat. Ni ska ju inte behöva ändra på ert bröllop bara för att vara andra till lags.
Svar på tråden Hur drar man gränsen vid inbjudan till bröllop?