Inlägg från: Ebbaa |Visa alla inlägg
  • Ebbaa

    Vi med små bröllop

    Jeanette08 skrev 2013-02-25 23:00:52 följande:
    majjja: Kikade på lite bilder för egen del, såg denna då. Kanske något alternativ med någon slags utfyllnad för att få det snyggt skulle funka och även få ned priset något?
    Eller så kanske man kan fylla ut med en annan blomma? Någon som är billig i april för att väga upp det.
    Något som jag ÄLSKAR på våren är tulpaner, ett tag pratade vi om ett vårbröllop bara för tulpanernas skull.
    Lite inspiration, tog även med en bild på tulpaner tänkte du kunde föreställa dig hur det är att blanda med små blommor :) hittade ingen med tulpaner och liljekonvaljer.





  • Ebbaa
    PimPim83 skrev 2013-02-26 19:36:35 följande:
    Vilken fin bukett! Blir nog tvungen att spara denna bilden i min inspirationsmapp. Flört
    Haha Ja :) Den va väldigt fin. Hittade en annan när jag höll på att söka efter liljekonvaljer åt majjja.
    Tror detta är min favorit hittills, visar sig att man kan hitta nya grejer när man söker efter något helt annat åt någon annan. Denna hade ju inte liljekonvaljer så det var ju fel att den poppade upp men bra för mig ^^

  • Ebbaa
    majjja skrev 2013-02-26 22:42:51 följande:
    Vilka fina buketter. Håller med om att den i vitt och rosa var supersöt. Ja ni... Blir så jäkla dyrt med byde david austin rosor (istället för pion) och liljekonvalj. Så funderade på om jag skulle ha david austin rosen som heter kiera (ljusrosa) med anemoer och ranunkler. Kanske brudslöja med stora blommor, istället för liljekonvaljen. Då blir det nog en bukett ton i ton med olika rosa färger. Eller köra med vitt ton i ton med anemoner dom är vita med svart mitt. Och då ha mer svart/vit bukett som ju passar min klänning med tanke på underkjolen .
    Det låter som en jättefin bukett, bra idé. Och det svarta på anemonen är ju en svart "detalj" på en vit blomma, precis som din underkjol är på din klänning ;)
  • Ebbaa
    majjja skrev 2013-02-26 23:17:04 följande:
    Ebbaa åh så fin, den där sista var ju underbar
    Ja, det är min nya favorit, tror jag skall ha en sån faktiskt.
  • Ebbaa
    j0ohanna89 skrev 2013-03-03 21:06:58 följande:
    Vilken bra tråd! Jag hoppar gärna in här! Vi ska gifta oss aug 2014, så det är långt kvar! Mest troligt blir det lunchbröllop för att sedan tillbringa kvällen bara vi två! Dagen efter blir nog på Liseberg med våra barn! Jag har egentligen drömt om jättestort bröllop med fest och allt stort osv men det vill inte m2b så då är kompromissen litet bröllop men i kyrka! Och så vill jag ha drömklänning med släp, droppformad bukett! Fast blir det för mycket?! Finns det någon "bruddresskod" till enklare bröllop?
    De låter jättebra.
    Nej, jag tror inte att det finns någon dresscode, sålänge ni är i en kyrka så funkar det säkert jättebra.
    Det konstiga hade väl varit om din m2b hade jeans och skjorta, informellt klädd, och du kom där med världens pådrag :P men om ni är någorlunda synkade så är det nog inga problem! Du kan ju även ha en mer högtidlig dresscode för gästerna så är alla "lika finklädda".

    Jag tänker lite tvärt om angående mitt bröllop, att folk kommer tycka att jag inte är tillräckligt ... vad de nu än är man är :P för att jag vill ha en kort klänning, lite mindre bukett osv. Inte så formellt.
    Men jag tänker likadant här, min sambo kommer ju vara lika lite formell som jag, och detta kommer även speglas i vår klädkod för att undvika att folk kommer i frack när man m2b har kavaj till exempel :P
  • Ebbaa

    Majjja - jag tycker också att de är tillräckligt lika i färgen :)

  • Ebbaa
    Roosen2013 skrev 2013-03-08 22:04:34 följande:
    Hej alla!
    Jag och min blivande kommer att gifta oss i september med släkt och vänner.
    Vi kommer att bjuda ganska många till vigseln för att sedan bjuda på tårta, så ett te bröllop. Sedan kommer vi tillsammans med familj och de närmsta vännerna (som hjälpt till) äta på resutang, ca 14 st.

    Men några släktingar kommer lång väga och jag börja bli orolig att de kommer också vilja bli bjuda på mat. Det var ju inte det vi hade tänkt oss, vi vill ja bara ha familjen där. Vad skall vi göra?
    Hej!
    ja du, det är en svår fråga.. Jag tycker du skall bjuda de du tänkt från början! Någon kommer alltid ha åsikter ändå..
    Jag sitter i en liknande sits. Hade tänkt att vi skulle äta middag med mina föräldrar kvällen innan då de troligen kommer upp dagen före. Nu har vi insett att de flesta troligen kommer åka upp kvällen innan - skall vi äta ute med allihopa då eller strunta i att träffa någon trots att alla bor i samma hotellbyggnad (inklusive oss brudpar)?
    majjja skrev 2013-03-07 17:56:25 följande:
    Idag hade vi vigselsamtal med prästen. Kändes väldigt bra, prästen var väldigt lätttsam att prata med och trevlig. Det kändes som att han nog kan göra vigseln personlig. Han hade som förslag att vi skulle ha stolar framme i koret, där våra få gäster sitter, och så har vi ingångsmusik men går bara från bänkraden längst fram till koret. Tror det blir bra, känns ju lite märkligt med helt tom kyrka och gå ända fråm dörren annars.
    SKÖNT! Men hur skall ni komma fram till bänkraden då? Ni måste väl ändå gå dit med?
  • Ebbaa

    Oj jisses vad ni hunnit med!
    En tentavecka och jag har missat en himla massa här inne ju! :P


    majjja skrev 2013-03-09 10:37:57 följande:
    Jo vi samlas där allihop innan, dvs går in med barnen och de få närvarande, och så tar de plats och musiken sätter igång. Något sådant hade vi tänkt oss. Känns lite skunt att gå hela långa vägen med ingångsmusik med tanke på hur få vi är och hur stor kyrkan är så det här blir nog bra. :)
    Aja, men det låter ju bra.. Så kanske vi också skall göra då.. Vi skall ju vara i domkyrkan så det är ju en väldig massa tomma rader som vi skall traska förbi annars.
    Jeanette08 skrev 2013-03-21 22:19:26 följande:
    Nu har vi beställt våra inbjudningskort! Så ett stort steg på vägen :)

    Klänningsjakten fortsätter.... Så svårt! Men nu tror jag iallafall att jag vet vad jag vill ha, så gäller att hitta en sån klänning till vettigt pris bara... :) 
    Beställde du inte den från Lilly? Eller satt den inge bra? :)
    Du kan inte tänka dig en kinaklänning som så många andra tycks beställa? Då kan man ju få jättemycket puff och extra för ett med rimligt pris.
    Jag hade nog nämt precis som Majjja skrev, typ "champangemingel och tilltugg" eller liknande i inbjudan så att det blir tydligt att det inte är middag. Tråkigt annars om folk inte har fattat, kommer och blir sura över att man "inte förvanat". Angående inbjudningskortet tycker jag absolut att du kan ha en inlaga om det inte får plats att skriva i kortet. Annars tror jag inte det är ett problem med att ha "extra info" på väster sida, om det får plats vill säga.

    Jag måste ställa en fråga också.. Hur gör era män angående ringar?
    Här hemma diskuterar vi hejvilt just nu - Förlovningsringen eller vigselringen? Eller båda två? Ha dom isär eller sätta ihop dom? Om man bara har en - skall den då likna min vigsel eller min förlovningsring? Måste den matcha min alls eller är det skit samma? Vilket guld tröttnar man minst på med tiden? osv. osv. osv.

    Jag vet precis vad jag vill ha, men angående hans ring är vi inte riktigt eniga.
  • Ebbaa
    Jeanette08 skrev 2013-03-22 01:11:30 följande:

    Det stämmer att jag beställde en från Lilly, perfekt upptill men inte precis som jag vill nedtill. Det va lite "för mycket" eller vad mana ska säga... Skulle gå på 1500:- att sy upp och kapa släpet lite, men vet inte om jag tycker det är värt det när jag inte känner att klänningen är perfekt.


    Så blir nog till att skicka tillbaka den.


    Kikat på sidor med kinaklänningar, men tycker att antingen är de jätte enkla eller så är det massa tyll eller annat som jag inte vill ha. Trodde inte alls jag var så här kräsen! Vill ha en enkel klänning men ej helt rak/smal. Diskret spetts gillar jag också.


    Vi skrev att vi bjuder in till Champagnemingel i trädgården (hos min svärmor) och vi känner inte att det tolkas som middag. Sen så är det ju i princip bara släkten (med undantag för 2-3 vänner) så de kommer ju höra av sig oavsett vad vi skriver och fråga då vi inte berättat någonting alls om bröllopet innan inbjudningarna kommer.


     


    Ang. ring så kommer min sambo ha enbart förlovningsringen, den är hälften rött/vittguld.


    Min är till större del vittguld, men lite röttguld på ena sidan. Jag kommer ha en något matchande vigselring och den blir i röttguld efter mycket fundering. Känns bra med 2 färger för då kan man alltid matcha med andra smycken. Tröttnar ma npå en ring så är det ju också lättare att byta ut eller ändra på något sätt.


    Okej, men tror du inte att något sånt kinaföretag kan göra en sån klänning du vill ha då?
    Jag har hört om flera som har hittat en bild på sin drömklänning och skickat till ett sånt företag som sedan syr upp precis efter bilden man skickat. Då kan du ju ta någon dyr designklänning som är precis som du vill men till ett billigare pris?

    De låter klokt som ni har skrivit :)

    Okej, jag vill också ha två guldsorter men inte i samma ring. Jag vill helst ha en slät gul/rödguldsring och en solitär vitguldsring. Min önskan är att gul/rödguldringen skall vara smalare och mer som en detalj till vitguldet.

    Min sambo vill inte ha två guldsorter, utan bara en. Från början sa han att han ville ha vitguld men nu har han ändrat sig till gult guld. Från början sa han också att han ville ha två ringar har han nu ändrat sig till en ring. Han vet inte heller vilken ring han vill ha för samtidigt som han bara vill ha en så vill han ju ha någon som symboliserar både förlovningen och vår tid tillsammans fram tills dess, samt vigseln.

    Min tanke var att det i min förlovningsring skall stå våra smeknamn som vi kallat varandra sedan vi träffades, (lite mer barnsligt och som symobilserar hur vårt förhållande har varit) och att det vi vigselringen skall hans riktiga namn. Och så vill han också ha men om han bara skall ha en ring så vet han ju inte vilken av gravyrerna han skall ha. Så jag kom med förslaget att han skulle ha två ringar, en i vitguld och en i röd/gultguld, precis som jag. Och att vi vid vigseln sätter ihop dom till en ring som lixom är två raka skenor i två olika färger, på de viset får har ju en ring som ser ut som mina två gör tillsammans, som har båda gravyrerna och som symboliserar både förlovningen och vigseln osv. Men den idéen gillade han inte, han tyckte det såg tjejigt ut :/
  • Ebbaa

    PimPim83 - det är absolut inget krav att de måste matcha, däremot tycker jag nog att de känns roligare om det kan bli så. Men det var inte de som var grejen, utan snarare att sambon själv inte kan komma på hur han skall göra. Tror främst det är dedär med gravyren som är ett problem för honom. Att han vill ha en ring men två gravyer.

    Majjja - gud va kul! Och så fint väder som det börjar bli nu också (förhoppningsvis).
    Klokt val med blommorna tycker jag.

  • Ebbaa

    Majjja - i min förlovningsring kommer det stå 'sambons smeknamn /hjärta/ mitt smeknamn'
    i min vigselring kommer det stå min sambos namn och vigseldatum.

    Hans problem blir alltså att han ju vill ha samma som jag, en ring med mitt riktiga namn och en ring med det han kallar mig till vardags, men det får ju inte plats i en ring.

    SUPERFIN dukning! Jättegulligt porslin, älskade detaljen med underläggen till ljusen.


    Jeanette08 - jag vet inte riktigt hur du gör det bäst. Vi kommer ha en hemsida ändå där man kan ha typ mer detaljerad önskelista, karta, vägbeskrivning, boendeinfo. Kanske till och med menyn. Lite bilder på mig och min m2b, kan vara roligt för de närmsta att titta på. Kanske en liten historia om hur vi träffades osv.
    Vill du inte ha det kan du ju göra en egen inlaga, som du sa. Rosa pratade du om va? Det blir nog också bra.

    Jag tycker absolut att du kan nämna att ni vill ha det hemligt, kanske som ett litet rim eller så.
    "Våran dag vill vi dela med de allra närmsta som ni vet, därför önskar vi att fram tills dess bevara det som en hemlighet", eller något i den stilen. Detdär var ju kanske lite krystat men som ett exempel ^^

Svar på tråden Vi med små bröllop