Inlägg från: PimPim83 |Visa alla inlägg
  • PimPim83
    MIN skrev 2013-02-07 10:46:56 följande:
    hösten är så fin med alla löven som har ändrat färg och då är ju oktober finast!
    Oktoberbröllop är ju så fint! Vi ville gifta oss i oktober från början, men vårt drömlokal var upptagen hela månaden så det fick bli september istället. :)
  • PimPim83
    filibustern skrev 2013-02-07 14:04:41 följande:
    PimPim83 skrev 2013-02-07 11:28:10 följande:
    Oktoberbröllop är ju så fint! Vi ville gifta oss i oktober från början, men vårt drömlokal var upptagen hela månaden så det fick bli september istället. :)
    ni säger det? hm.. är ju ganska bra att veta. har själv svårt att komma ihåg ungefär när löven är som vackrast, september? oktober? vill ju inte att de ska vara sådär halvgrön om det är på hösten.. men vill ju inte att alla ska vara på marken heller :P
    Här där jag bor (västergötland) brukar löven vara som vackrast precis i början av oktober. Men det är klart att det skiljer sig lite från år till år så man kan inte vara helt på den säkra sidan om man vill ha vackra höstfärger men inte så mycket löv på marken ännu.
  • PimPim83
    lantgrodan skrev 2013-02-07 21:14:31 följande:

    Hej allihop!


    Förlåt att jag bara "hoppar in" här, men jag fick syn på ringen och bara måste passa på att fråga vad det är för märke och gärna priset också om du vill berätta :)


    Jag vill ha en likadan och har hittat bilden på google men där stod det ingen info om den!


    Lycka till med era bröllop <3


    Kan det vara den här? www.guldfynd.se/page.jsp&articleNo=0339432&step=4&&productType=1&priceRange=&attributeType_4=472&articlesPerStep=8&attributeType_2=&attributeType_1=&articleNo=&search=Visa+resultat+%3E%3E%3E
  • PimPim83
    Ebbaa skrev 2013-02-08 15:36:59 följande:
    Hej, kan jag hoppa in här? Glad
    Sambon och jag skall gifta oss den 28e Juni 2014 och ha ca 25-30 gäster, det blir bara våra föräldrar, syskon (dom är alltså barn och har inga respektive ^^) samt mor- och farföräldrar. Möjligtvis ett par vänner.
    Vi har tänkt oss att ha ett lyxigt men ändå mer 'informellt' sommarbröllop, mer som ett kalas Skrattande
    Varken jag eller sambon är särskillt 'partyparty' eller 'all eyes on me'. Vi är ganska lättsamma som människor så det kändes mer vi att ha en mer intimt, lugn sommarfest Glad
    Klart du kan hoppa in här. Glad
    Jag tycker att ert upplägg låter jättebra!
  • PimPim83
    majjja skrev 2013-02-10 22:26:29 följande:
    Fick idag tag på solosten jag föll för först. Hade blivit något knas så mitt mejl inte kommit fram men nu så :) vad skönt, kändes lite hopplöst där ett tag att hitta någon som kunde sjunga. Här har ni ett smakprov om ni är nyfikna
    " target="_blank">

    Vad skönt. Jag har också hittat en duo (gitarr + sång) efter mycket om och men, och skickade en förfrågan om vad det skulle kosta för dem att framföra 1-2 sånger vid vår vigsel. Fick tillbaka svar igår och det kostar faktiskt mindre än förväntat! Har inte kollat om de är lediga på vårt datum ännu. Det känns som jag och sambon måste prata igenom detta lite till. Från början hade vi inte tänkt ha någon solist vid vår vigsel, men eftersom vi vigs borgerligt vill vi göra ceremonin lite längre och då passar ju lite musik perfekt! :)
  • PimPim83
    majjja skrev 2013-02-12 21:26:30 följande:
    Ska köpa en tyllunderkjol för lite mer puff, dock har jag beslutsångest. Ska den vara ivory, som klänningen, pale green (som sambons slips och banden i barnens klänningar) eller pale pink som jag funderar på att ha blommorna i. ?? Den kommer inte vara längre än klänningen utan syns ju bara underifrån egentligen. vad tycker ni?
    Jag hade nog valt pale pink.
  • PimPim83
    Snuffe skrev 2013-02-16 21:04:40 följande:
    Hoppar in här jag också! :) 
    Vi kommer bli 17 personer då är våra föräldrar, syskon, mormödrar, faster med man, de närmsta vännerna och vi själva inräknade.
    Ska ha ett litet enklare bröllop i trädgråden med partytält och inte så jätte dekorerat och göra det mesta själva då det känns mer oss :) 
    Låter som ett jättebra upplägg! :)
  • PimPim83
    majjja skrev 2013-02-24 16:04:06 följande:
    Börjar känna att jag har en ide om hurdana blommor jag vill ha. Är det någon som hr koll på när pioner börjar dyka upp i butikerna, vi gifter ju oss i april.
    Pioner brukar komma i juni har jag för mig. Men jag är inte helt säker...
  • PimPim83
    Jeanette08 skrev 2013-02-25 01:51:38 följande:

     


    Allt detta efter en kompromiss då min sambo vill ha en ceremoni på en strand i Asien och jag ville ha ett kyrkobröllop här hemma med fest. Nu blir det resa, liten vigsel och så slår vi på stort vilket vi båda vill till sommaren 2014.
    Det låter som en jättebra kompromiss tycker jag! Glad
  • PimPim83
    majjja skrev 2013-03-07 17:56:25 följande:
    Idag hade vi vigselsamtal med prästen. Kändes väldigt bra, prästen var väldigt lätttsam att prata med och trevlig. Det kändes som att han nog kan göra vigseln personlig. Han hade som förslag att vi skulle ha stolar framme i koret, där våra få gäster sitter, och så har vi ingångsmusik men går bara från bänkraden längst fram till koret. Tror det blir bra, känns ju lite märkligt med helt tom kyrka och gå ända fråm dörren annars.
    Härligt att det kändes bra. :)
  • PimPim83
    Ebbaa skrev 2013-03-21 23:28:51 följande:
    Jag måste ställa en fråga också.. Hur gör era män angående ringar?
    Här hemma diskuterar vi hejvilt just nu - Förlovningsringen eller vigselringen? Eller båda två? Ha dom isär eller sätta ihop dom? Om man bara har en - skall den då likna min vigsel eller min förlovningsring? Måste den matcha min alls eller är det skit samma? Vilket guld tröttnar man minst på med tiden? osv. osv. osv.

    Jag vet precis vad jag vill ha, men angående hans ring är vi inte riktigt eniga.
    Min sambo kommer bara att ha en ring. Han kommer att gravera vigseldatumet i sin förlovningsring. För min del fick han välja precis vilken ring han ville bara han trivs med den själv. Den behöver inte matcha mina ringar. Nu valde han en bred slät rödguldsring och jag har en rödguldsring med stenar i, så de matchar men det var inget "krav" att de skulle göra det.

    Du kan väl ha de ringar som du vill ha och han dem som han vill ha? Spelar det någon roll om de matchar eller inte?
  • PimPim83
    majjja skrev 2013-03-22 22:59:05 följande:
    vi gjorde lite tvärtom, dvs jag fick en förlovningsring och han får sin vid ring vid vigseln. han ville bara ha en ring så då blev det så. Han har en 5 mm bred vitguldsring
    ...som för tillfället är på storleksändring då tanten i butiken där vi köpte den var så påstridig om det kommer ramla av om han inte valde 1/2 storlek mindre... snopet när ringen var för liten när den väl var klar :/ Men men, det blir nog bra när den väl är ändrad, de stod för kostnaden iallafall. 

    Nu känns det som att jag har koll på det mesta och det är bara 2 veckor kvar till bröllopet. förstår inte hur det kunde gå så fort :)

    allas kläder är numer klara, även barnens. Och så köpte jag conversekopior till ungarna. en kollega till mig är make up artist i botten, så hon kommer sminka mig. Idag handlade jag de skuggor som jag vill ha så har jag kvar dem sen också. tyckte det var så snygga färger när vi provsminkade. 

    Efter en massa velande så bestämde jag mig för att köpa min brudbukett. TROTS att jag är florist egentligen. Känner att jag inte alls hinner med annars. Så jag var till floristen idag och berättade vad jag tänkt mig i färger och med de huvudsakliga blommorna. I övrigt fick hon rätt fria händer.

    På måndag ska jag till frisören och fixa utvväxen på slingorna, så att det sr fräscht ut och antar att vi då bokar tid för provuppsättningen. 

    och så vann jag ju en hotellövernattning via mitt jobb här för ett tag sedan så jag ringde hotellet och frågade om jag kunde nyttja den men bara betala mellanskillnaden till en tvårumssvit, vilket gick bra. Så det ska bli riktigt lyxigt. Sa inget till sambon, tänkte överraska honom då han tror att vi ska ha ett vanligt dubbelrum :)

    Sen i övrigt så är det inte så mycket kvar, allt är nog inhandlat, så när som på servetter och ljus.
    och så måste jag boka tid för nagelförlängning. Är larvigt förtjust i fransk manikyr, så det blir nog det

    *pustar ut* känns bra det här... och börjar få en hel del bröllopsnerver nu  
    Oj är det bara två veckor kvar för er del. Spännande! Förstår att du börjar få bröllopsnerver nu då. Skrattande
  • PimPim83
    Jeanette08 skrev 2013-03-27 00:38:32 följande:

    Hade det varit ett större bröllop så hade vi nog haft en bröllopshemsida och då hänvisat till den med önskelista m.m. Men det känns inte alls aktuellt nu.


     


    Vi har bara 14 gäster (skickar bara 8 inbjudningar) men valde att göra en bröllopshemsida ändå. Det står visserligen inte så mycket där, annat en svar på "vanliga frågor", önskelista och vägbeskrivning till lokalen. Vi kände att för vår del var det enklare att göra så än att fixa en inlaga till inbjudan.
  • PimPim83
    Jeanette08 skrev 2013-03-27 23:28:00 följande:

    Men vi kanske ska tänka om något på det där med hemsidan iallafall, är nog bara min mormor som inte har dator,´men då får hon kika på sidan hemma hos min mamma.


    Vi ska skriva ut hemsidan på papper och ge till sambons farmor, som är den enda utan datorvana bland våra gäster. När vi uppdaterar sidan med något har vi tänkt be sambons föräldrar att visa henne på deras dator. Tror inte det blir några problem alls. Glad
Svar på tråden Vi med små bröllop