Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Huvudbry med huvudrätten!

    Tanke är väl att ni ska ha en servitris på två bord, alltså 12 gäster per servitris? Så uppfattar jag TS iaf.

    Jag tror att vi hade 5-6 personer som serverade på vårat bröllop, vi var 60 personer, men då var det ju personal i köket som la upp maten och skötte allt där. Plus att det var personal som var vana att servera, då vi hade middagen/festen på ett hotell.

    När det gäller varmrätten, så tycker jag nog nästan att ni ska välja kött och potatisgratäng ändå. Dels för att det,  som Chicita säger, är mer mättande än en soppa och dels för att det är nog fler som uppskattar kött. Generellt sett är det nog färre som äter, tycker om och uppskattar fisk och räkor. Återigen, precis som Chicita skriver, så går det ju att värma köttet på spisen och gratängen i ugnen. Alternativt servera kallskuret, rött, kött istället. Då behöver ni bara hålla potatisgratängen varm.


  • daniiel
    SofiaMagdalena skrev 2013-01-11 21:06:15 följande:
    Varje servitör/servitris kommer ha ungefär 2 bord med 6 personer vid varje bord. 

    Det kommer blir svårt att varmhålla 11kg kött (200g/pers), köttet skall dessutom serveras medium/rare. Vi är ganska kräsna på den punkten och gillar inte genomstekt.
    Ja, nu hann du ju svara på det, men då hade jag uppfattat det rätt med antalet gäster och servitörer/servitriser :)

    Hur är det med era gäster då? Gillar dom också medium/rare? Jag frågar bara för att jag vet att varken jag, eller flera som jag känner, skulle äta medium/rare :P Jag tänker bara att det är bra att brudparet vet vad dom vill äta på sin bröllopsdag, vad dom gillar, men att det är bra att ta med i beräkningen vad gästerna kan tänkas tycka om också :)
Svar på tråden Huvudbry med huvudrätten!