Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Vi valde "vanlig" prinsesstårta, dock vit, och vi den kostade 37kr/bit. Vilket nog är ett ganska bra pris när det gäller bröllopstårta, beroende på. Våran var från ett bageri och tårtställningen ingick i priset.

    En tårta från tex Ica Maxi kostar ju oftast mindre än så, medan om man beställer tex en moussetårta så blir det oftast betydligt dyrare. Väljer man att baka själv, så kan man ju verkligen styra priset.

    Sedan får man se till  vad det är för typ av tårta också, men för att vara en gräddtårta (nu vet jag ju inget om utseende), så tycker jag det verkar ganska rimligt pris. Det är inget fel på gräddtårta heller, utan det passar väl ypperligt som bröllopstårta tycker jag :)

    Annars fanns ju alternativet, som jag uppfattade det, att ta tårta någon annanstans ifrån. Jag tänkte därför mest på menyn och priset för maten, samt kostnaden för servering och disk.


  • daniiel

    Jag tycker det låter som en bra idé att kolla upp det med tårta även på andra ställen och att provsmaka maten :) Ibland är det ju så att även om det låter gott på papper, så betyder det inte att det nödvändigtvis smakar lika gott. Förhoppningsvis ska ni inte bli besvikna :)

    Jag tänkte dock.. behöver ni bjuda på så många olika saker? Vilken tid är vigseln och vilken tid kommer ni till festlokalen? Finns det gott om tid före middagen att hinna äta snittar på? Och på natten, är det nödvändigt med vickning efter en 3-rätters plus tårta? Vi hade lite frukt före middagen, sedan 3-rätters och tårta lite senare. Jag tror inte att jag hade orkat äta en smula till den kvällen/natten. Många av gästerna var av samma åsikt. Bara en tanke som sagt...

    Och även angående dryck till maten. Kommer det bara finnas rött vin eller alkoholfritt till maten? Jag tänker att även om man inte tycker om vin, vissa gillar ju inte rött vin, så kanske man inte vill ha alkoholfritt. Nåja, det är såklart upp till er att bestämma :)

    Jag tycker också det kan vara en bra idé att ta 10kr/flaska eller glas (om man blandar en drink) under kvällen. Det finns egentligen inte anledning att bjuda på sådant hela kvällen och gästerna kommer ändå väldigt billigt undan, om man jämför med en kväll på krogen :)


  • daniiel
    kramen skrev 2013-01-11 17:30:24 följande:
    Ja det är sant, alla kanske inte gillar rött vin, vi borde bjuda på vitt vin oxå. Har du något bra förslag på ytterligare någon dryck ?
    Jag har ingen aning egentligen. På vårat bröllop hade vi rött vin, vitt vin, starköl, lättöl, cider, läsk och kolsyrat vatten. Ja, samt karaffer med vanligt vatten med is i. Då var vi ju dock på ett hotell, så dom hade ju all dryck där oavsett. Gästerna sa bara till vid bordet till serveringspersonalen vad dom önskade dricka.

    Det blir ju svårare om man ska köpa in själv, då kanske man inte vill inhandla så många sorter, med det borde ju gå att servera samma som man ska ha i baren senare. Minus drinkarna då.
  • daniiel

    Jag tycker det låter som en bra idé att bara ha snacks under kvällen och skippa vickning. Jag tror faktiskt det skulle bli en onödig utgift, och även om man inte absolut måste spara in på kronorna, så finns det oftast andra saker att lägga dom på istället :) Jag tror inte heller att ni behöver så "matiga" snittar och blanda gärna upp det med lite fruktspett eller något. Jag älskar sånt och det var väldigt uppskattat på vårat bröllop. Lite läskande och sött, utan att alls bli sliskigt på något sätt som godis kan bli. Nåja, jag tror som sagt att det kommer bli bra :)

    När det gäller baren, så går det ju också höra sig för om någon av er vänner har en syster/bror/kusin eller något liknande som kan tänka sig att agera bartender för en kväll för en liten slant :) Jag har många vänner som har stått i baren på bröllop och födelsedagsfester för en femhundring eller något.

    Och när det gäller tårtan, varför inte ha en tårtbuffé? Då kan ni både två få eran favorit och kanske ännu någon sort :) Vanligtvis brukar det vara uppskattat bland gästerna också, för även där har ju folk sina favoriter :P


Svar på tråden Mat och pris, vad tycker ni ?