• kramen

    Mat och pris, vad tycker ni ?

    Hej alla !
    Jag har precis pratat med catering-firman.  Vi gifter oss 29 juni. Vill ha en somrig och god middag utan att det ska kännas för mastigt men utan hungriga gäster såklart.

    Detta var deras förslag:

    Förrätt: Melonsallad med honungs- och vatten melon med lax.

    Varmrätt: Kallskuren porterstek med portersås, kokt potatis och sallad.

    efterrätt: Syrlig sorbé med bärkompott med krisp/flan

    detta för 260kr per person

    om vi tar tårtan där kostar den 37kr/bit (de gör endast gräddtårta).

    De erbjuder severing och disk för 1500kr då ingår att förrätten står på bordet när gästerna kommer, vid varmrätt står potatis och sallad på borden och de bjuder köttet från fat. De serverar efterrätt  samt sköter disken.

    Vad tycker ni om pris och menyförslag ?

    TACK för hjälpen ! 

  • Svar på tråden Mat och pris, vad tycker ni ?
  • Aniara4

    Håller med Daniiel, det låter gott och det var ett fantastiskt bra pris!

  • ThereseV

    Jag tycker det låter jättegott! Jag hade nog dock tagit tårtan från något annat ställe, den går att få billigare men framförallt så låter det ju inte så kul med begränsade valmöjligeter..

  • PimPim83

    Både priset och menyförslaget låter jättebra tycker jag. Men jag håller med ThereseV om att ni kanske ska undersöka andra alternativ när det gäller bröllopstårtan så att ni slipper bli begränsade till det priset och till gräddtårta.


  • Doofie

    Låter mycket bra tycker jag för tre rätter! Och gott också :) Säger det samma om tårtan som övriga, vill ni ha någon annan typ av tårta kan ni ju höra er för. Men är det ekonomin man vill tänka på så är väl 37kr/bit ganska bra pris får jag för mig? Vi får nog betala 45-65kr/ bit. Då är vi iofs inte begränsade till gräddtårta..


  • ThereseV
    Doofie skrev 2013-01-11 14:20:36 följande:
    Låter mycket bra tycker jag för tre rätter! Och gott också :) Säger det samma om tårtan som övriga, vill ni ha någon annan typ av tårta kan ni ju höra er för. Men är det ekonomin man vill tänka på så är väl 37kr/bit ganska bra pris får jag för mig? Vi får nog betala 45-65kr/ bit. Då är vi iofs inte begränsade till gräddtårta..
    Vi kommer nog också betala runt 40-45 per bit så hur jag fick 37 till att vara dyrt vet jag inte..totalt hjärnsläpp:P Men ja, visst går det att få det billigare men för att vara bröllopstårta är det inte särkilt dyrt nej:P 
  • daniiel

    Vi valde "vanlig" prinsesstårta, dock vit, och vi den kostade 37kr/bit. Vilket nog är ett ganska bra pris när det gäller bröllopstårta, beroende på. Våran var från ett bageri och tårtställningen ingick i priset.

    En tårta från tex Ica Maxi kostar ju oftast mindre än så, medan om man beställer tex en moussetårta så blir det oftast betydligt dyrare. Väljer man att baka själv, så kan man ju verkligen styra priset.

    Sedan får man se till  vad det är för typ av tårta också, men för att vara en gräddtårta (nu vet jag ju inget om utseende), så tycker jag det verkar ganska rimligt pris. Det är inget fel på gräddtårta heller, utan det passar väl ypperligt som bröllopstårta tycker jag :)

    Annars fanns ju alternativet, som jag uppfattade det, att ta tårta någon annanstans ifrån. Jag tänkte därför mest på menyn och priset för maten, samt kostnaden för servering och disk.


  • snowstars

    Tycker också mat och pris låter bra :) Håller också med om tårtan, vill man ha nåt annat än gräddtårta kan man ju höra sig för. Annars är det väl bara att köra.

  • Chicita

    Jag tycker som alla andra att det låter väldigt bra.
    Bra pris för både mat, servering/disk och tårta.
    Och maten låter också fräsch och somrig Glad 

  • kramen

    Tack för allas svar, vi ska nog dit och provsmaka maten nästa vecka. Ang. tårtan så pratade jag med ett konditori, dom erbjuder marsipan/gräddtårta med valfri fyllning, dom sa att mousse (en.. eller två,Hon rekomenderade hallon och choklad) är populärt och mycket gott, de gör både svenska och amerikanska modeller. Där kostar det 29kr/biten. Ska dock kolla mer fler ställen innan vi bestämmer oss.

    Själv tycker jag menyn låter god, med sommar örter och grönsaker tror jag det blir jättegott. Vill bara inte att menyn ska vara för smaklös, måste provätas. Efter trerättersmiddag så kommer vi att ha dans och äta tårta m kaffe efter det så inte gästerna är för mätta för tårta.

    Vi kommer själva att göra snittar, kanapeer och ostkex till brudskålen. Som nattamat ska vi ha pizzasnurror med sallad och jansonsfrestelse samt lite chips och snacks. Vi kommer servera rött vin till maten samt alkoholfria förslag, samt avec till kaffet. Sedan har vi "gör det själv-bar" med några recept på drinkar så gästerna får blanda själv och sedan öl, cider, vin till festen. Borde man ha typ 10kr/faska under festen för att motverka fylleslag ?

    TACK igen för er respons.

Svar på tråden Mat och pris, vad tycker ni ?