• Hotlena

    "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?

    Här är det också viktminskning på gång. Vi gifter oss 4 maj och till dess ska jag vara nere under 60kg. Jag har varit det en gång i år men har på nåt vis (jag vet precis hur det har gått till egentligen) gått upp ca 7. Jag har oerhört lätt att gå upp i vikt och mitt nya jobb är väldigt stillasittande, vilket är förödande. Jag tränar en hel del men det har blivit slarv där också. *skäms*
    Men största boven är allt jag stoppar i mig. Det är som att jag tror att varje måltid kan vara den sista så det är bäst att äta ordentligt =/ Klarar heller inte av att vara hungrig. Jag står inte ut med det så jag måste stoppa i mig nåt och är jag då inte hemma så blir det närmaste kiosk eller mack... inte bra.
    Men! Jag har lyckats gå ner 15kg på ett år för inte så längesen så jag vet att det är möjligt. Det svåra är bara att hålla det.
    Jag tycker det är bra att säga högt vad man kämpar för, det ger mig extra pepp att visa alla tvivlare att jag kan om jag vill! =)

  • Hotlena

    tisa: ja jag vet inte varför psyket ska lura en på detta vis. Maten tar jag knappast slut...


    lordoz: Jättebra jobbat! Tycker du ska vara superstolt över hur långt du har kommit! =) Jag har funbeat och lägger gärna till dig där. =) Använder den alltid när jag tränar men på senaste har jag varit riktigt dålig på att träna. =( Men det kommer snart igen. Jag älskar att träna egentligen. Ska även testa den där appen, för maten är mitt största problem och jag vet att det funkar att räkna kalorier.

  • Hotlena

    Vill bara påminna alla om hur bra man mår av att träna! Jag fick till ett riktigt fint pass i onsdags och ett helt okej pass igår och det gör verkligen hela dagen bättre! Jag tränar helst på morgonen, vilket jag gjorde båda dessa dagar och man känner hur hela attityden till dagen blir annorlunda. Jag blir glad, full av energi och vill träffa folk och vara social.
    Så en påminnelse både till mig själv och er andra, det behöver inte kosta mycket att må bra! =)

  • Hotlena

    Från och med idag är det nya livsstilsregler och rutiner som gäller. Har haft en kanonbra start idag med hård träning och bra mat. Jag har hittills fått i mig 1123 kcal idag och får max i mig 168 till om jag äter ett planerat kvällsmål. =) Jag är inte det minsta hungrig. Även fast jag varit uppe sen tidigt på morgonen. Jag tycker inte om att räkna kalorier men det måste jag för att få resultat och jag vet att det funkar. Så det är vad jag tänker göra ett bra tag framöver. 

  • Hotlena

    Jag var så jäkla taggad i måndags, tränade bra och åt bra. Sen fick jag panikont i magen på tisdag och blev liggande hela kvällen, onsdag spenderades mestadels på sjukhuset och resten av dagen sovandes. Ätit och druckit extremt dåligt har jag också och har därav gått ner 1,8 kg. :O Ska jag kanske tacka för men det är verkligen helt fel metod! Förväntar mig inte att det ska stå.
    Fortfarande ont i magen idag även fast det är 100 resor bättre. Nu har dock förkylningen slagit till ordentligt så det blir ingen träning  =( men jag hoppas jag orkar nåt litet pass i helgen. Får kurera så gott det går utan att gå in å-det-är-så-synd-om-mig-jag-förtjänar-glass-godis-och-pizza  -mode. :P 

  • Hotlena

    Idag var jag så taggad för träning att jag körde trots att förkylningen inte är helt borta ännu. Men jag körde ett styrkepass med få reps (lite tyngre vikter) och mycket vila. Kändes jättebra, körde lugnt på cykeln också 18 minuter och har nyss (efter dusch och mat) varit ute på en promenad med min sambo. =) Mår gott av att vara aktiv och min "dåliga" viktnedgång har hållt sig. =O Så man kan säga att jag fick 1,8kg gratis. 
    Sötsuget har bråkat en del med mig men jag har klarat mig bra. Plockat fram mitt broderi igen för att sysselsätta händerna och hjärnan när jag ser på tv ;)

    En chokladbit och två äckliga chips har jag ätit, haha. 

  • Hotlena

    Ja lordoz, det är det svåraste. Att få det gjort när man absolut inte vill. Jag kan lyckas lura mig själv genom att byta om till träningskläder. När man väl är ombytt så är det ganska lätt att göra lite grann också. Kanske inte blir veckans bästa pass men man gör nåt. För ofta fastnar man (i alla fall jag) i att hela processen tar tid och är jobbig, byta om, träna duscha, klä sig, sminka om sig. Men tar jag steg ett så känns det inte så långt till steg två. Där har jag iofs fördel då jag tränar hemma. Behöver inte känna att jag ska ta mig till gymet också.
    Nåt annat som funkar för mig är att kolla på the biggest loser, jag älskar det programet! Å när jag ser hur dom sliter och kämpar blir jag alltid sugen på att göra detsamma! =) Jag vill vara där med dom ;)

    Cravings behöver jag däremot hjälp med jag också. Får jag ett sug så släpper det inte förrän jag får infria det =/ hujja, vad det kan gå illa. Jäkla hjärna.

    För övrigt så har jag idag hittat en 90 dagars utmaning med jillian michaels som jag tänkte hoppa på. I alla fall starta en testperiod och se hur det känns. Den heter Body Revolution och är 30 minuter träning 6 dagar i veckan. Jag kommer nog lägga till lite extra cykel eller crosstrainer några dagar för en extra boost. =)
     

  • Hotlena

    Hur går det för er alla? För mig går det superbra! Denna vecka blir fantastisk och jag känner mig stolt över mig själv! =)
    Har stenkoll på kalorierna och har inte överskridit en enda dag. Gud va jag hoppas det här håller i sig länge!

  • Hotlena

    Idag ska jag och min BM ha dejt så det blir nog ett kaloriöverskott. Vi ska nämligen dricka lite vin till maten och äta lite extra gott. Han har jobbat dag och jag kväll hela veckan så vi har knappt sett varandra. Endast i sängen och där har vi inte haft roligare än att sova :P
    Men ikväll är vi äntligen hemma båda två så då vill vi lyxa till det med lite oxfilé och nåt glas rött. =) Jag kommer även äta lite Alvesta glass till efterrätt. Jag har inte testat den förut men den är ju i alla fall sockerfri och det är 137 kalorier/ 100g så det är inte farligt alls. Hoppas bara den är god också. =)

  • Hotlena

    Jag tänkte att det här skulle bli en lika bra vecka som förra veckan men där misstog jag mig. =( Nattjobbet har bara gjort mig trött å de lediga timmarna under dagen har jag ingen som helst träningslust. Så vare sig igår eller idag har det blivit nån träning. och med födelsedag och annat så har det blivit nån kalori för mycket också =/  Hatar dessa dippar med alla negativa tankar de för med sig. Men jag kommer igen. Det gör jag alltid.

  • Hotlena

    Jag beställde min klänning igår! =) Var modig och tog två storlekar under vad jag är nu. =S Så nu är det jäklar bara att klara det!
    Det är dock snörning i ryggen så lite kommer jag nog undan med. Längtar till den kommer så jag får se den på riktigt! Borde hänga upp den på väggen i träningsrummet för inspiration :P Eller kanske i tv-rummet för att bli påmind att inte sitta där och slöa med en skål chips ;) 

  • Hotlena

    Denna vecka börjar jag jobba kl 05.00 på morgonen och dessa veckor blir alltid mina sämsta träningsveckor. =/ Då jag har 45km till jobbet så stiger jag upp 03.30 vilket resulterar i att jag är grymt trött när jag kommer hem. Framför allt för att jag är en kvällsmänniska och aldrig kommer i säng när jag borde dessa veckor. *suck*


    Dessutom tränar jag alltid som bäst på morgonen, men det skulle bli lite väl tidigt om jag gjorde det. Men jag lyckades med ett träningspass igår och jag ska verkligen gräva djupt efter motivation när jag kommer hem idag och imorgon. Sen är det äntligen helg och då har jag ingen ursäkt. =)


    I helgen ska jag och syrran börja knåpa på inbjudningarna. =D Ska bli spännande att se vad vi kommer fram till!

  • Hotlena

    Semlan är enkel att tacka nej till, tycker inte det är särskilt gott. Men på alla hjärtans dag blev det lite glass till efterrätt och två glas vin =) Men jag känner ingen ångest över det. Ibland måste man få unna sig utan att känna skuldkänslor. =)


    Väntar dock på att min klänning ska dyka upp med posten och jag var lite modig när jag tog storleken så det ska bli spännande att se hur hårt jag måste kämpa. =P Så länge jag slipper skicka tillbaka (dvs inte känner att det är omöjligt) så är jag nöjd =)

  • Hotlena
    tovemaja skrev 2013-02-18 10:08:04 följande:
    Hej!
    Jag kommer behöva ändra mitt mål eftersom det inte går i takten jag vill och jag heller inte vill pressa mig själv... efter att jag börjat träna Jillian Michaels 30 day shred känner jag mig ändå met i form... och snyggare, trots att vågen som sagt går aldeles för långsamt neråt. Lägger första målet vid 73 fortfarande, dit är det 1,8 kg. Först då ska jag sätta på mig min klänning igen och verkligen ta mig en funderare på hur den passar mig. Nu är det dags för extremt sen frukost, firade in lovet med sovmorgon... idag får  det bli fil med frukt.. mums!
    Jillian är chef! Jag kör hennes Body Revolution-program för tillfället. =) Men jag har även 30 days shred, shred it with weights, yoga meltdown och  ripped in 30. Har också hennes bok master your metabolism. man kan säga att jag är ett fan ;P
    Jag gillar verkligen Body revolution som jag kör nu för det är hela 12 olika träningsprogram (och 4 olika konditionsprogram) över 90 dagar. Så det blir mycket variation. Bara ett tips. =)
  • Hotlena

    Att det ska vara så svårt att få in träningen när jag jobbar dag! =( Igår försökte jag övertala min kropp att när vi kommer hem då ska vi minsann träna och inget annat! Men det blev soffan och sömn istället. Men med 3 timmars nattsömn, magont och huvudvärk kunde jag verkligen inte annat =/ Är ändå grymt besviken på mig själv idag och hoppas det inte blir samma sak. Det får inte bli samma sak!


    Inatt har jag fått 5 timmar sömn och visst är jag trött men inte i närheten av igår. Å det är bara 2 dagar jag börjar 5 å de är avklarade nu. Resten av veckan borde gå som smort.


    Men jag har inte haft en dipp på länge så jag blir så sur på mig själv!

  • Hotlena

    Shit! Min klänning kom igår (!!) och den är (som planerat) för liten. Men jag känner lite mer panik över det än vad jag trodde! Trots att jag egentligen har bra resultat hittills och det inte på något sätt är omöjligt så känner jag att vad gör jag om jag inte lyckas?? Då blir det riktigt jobbigt. Får typ springa och hyra en i sista minuten då :P


    Men den är hur fin som helst! Verkligen supernöjd! Beställd från lilywedding. Jag vill verkligen ha den på dagen!

  • Hotlena

    Detta är min klänning. Jag startade på strax över 68kg, ligger nu på 65. Vill ner till 60 helst innan bröllopet men vi får se om jag når ända fram. Bara klänningen går på, det är det viktiga. Jag beställde i amerikansk storlek 8, mätte lite inches och tog lite mindre än jag är :P


  • Hotlena
    MTB skrev 2013-03-09 14:47:17 följande:
    Jag tycker själv att det är rätt tråkigt att springa men om man anmäler sig till ett lopp typ midnattsloppet, blodomloppet etc. så fick iaf jag en morot till att springa flera ggr i veckan (förra sommaren), och tänkte göra likadant iår.
    Funkar för mig med! Anmäld till vårruset =) Kan tänkas bli blodomloppet också möjligtvis. Sprang vårruset för första gången i fjol och det var bland det roligaste jag gjort!

    För övrigt tokökat i vikt senaste veckan. Går på antibiotika och det måste bero på det. Visst har jag slarvat lite med kosten, men inte med träningen så det borde inte vara möjligt att öka nästan 2 kilo på en vecka?! Nån som vet hur det är med vikt och antibiotika? Samlar man vatten eller nåt sånt? 
  • Hotlena

    Jag hade en kanonvecka förra veckan! 575 minuters träning! =D Har börjat med P90X och lagt på en del pw också. Tycker den träningen är superkul och har redan märkt resultat! Nu är det mindre än två veckor kvar och jag hade gärna tagit bort ett kilo till innan om det är möjligt. Men blir det inte så så kommer det funka ändå =)

Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?