• Sandra01

    Vad kommer bröllopet att kosta?

    Många bäckar små, heter det... Ja det är verkligen så.
    Sitter och räknar på alla kostnader, stora som små: buketter, ringen, porto, dotterns rosenblad, fotograf... osv..


    Landar på cirka 80.000:- Alltså, jag tycker det är mycket pengar! Och då ska vi ändå ha ett enkelt bröllop med bla buffé... Tittar ner på alla mina belopp på pappret, det finns inget jag känner att jag vill eller kan stryka.


    Bjuder in 80 gäster, vet dock inte hur många som tackar ja än.


    Men, vad räknar ni med att ert bröllop kommer kosta?

  • Svar på tråden Vad kommer bröllopet att kosta?
  • Sandra01
    PiaB skrev 2012-12-18 20:44:13 följande:

    Men var tog texten vägen? Jag skrev att jag köpt allt nytt på eBay, den amerikanska sidan eftersom dollarn är så billig. Frakt står på sidan där man handlar, antingen står pris inkl frakt, eller så står en fraktkostnad. Tull har jag bara betalat på brudklänningen och det var ca. 170 kr.


    Ja vi köpte ringarna där. Men de är i silver och guld, alltså inga stenar


    Jag kollar massor på ebay.. men har inte riktigt vågat än :) Är det företag du köper från då, om allt är nytt? Fungerar det precis som Tradera? Samma upplägg?
  • PiaB

    En kompis dotter ska ta bilder, hon råkar gå ut gymnaset då, media-foto. Vi är inte så kräsna så vi tror att hon och gästerna lyckas ta några bilder som duger åt oss


  • PiaB
    Sandra01 skrev 2012-12-18 20:46:31 följande:
    Jag kollar massor på ebay.. men har inte riktigt vågat än :) Är det företag du köper från då, om allt är nytt? Fungerar det precis som Tradera? Samma upplägg?
    Det jag har köpt har varit av typ nätaffärer som säljer där. Företag alltså. Ja det är som tradera, det pågår auktioner och fasta priser vid "köp direkt". Jag har haft tur med allt. Det kommer snabbt och hittills har allt varit bättre än jag vågat tro.
  • Sandra01

    Nu måste jag bara fråga... Är inne på ebay och söker runt lite på brudklänningar. Får syn på en designklänning som jag vet kostar 10-tals tusen här hemma i Sverige.


    Ser bild på exakt den designklänningen. Klickar och ser att den kostar 58 GBP!! Alltså typ 700 kronor!


    Läser runt och det står att den sys upp i kina och att det kostar ytterligare 10 GBP i frakt.


    WHAT!!!? Vågar man? Erfarenhet någon? :)

  • PiaB

    Ja då är det en kopia som sys upp i Kina. Det finns hur mycket sk. Kinaklänningar som helst. Min är sydd i Kina och är jättefin. Försök att se i närbild på detaljer om det går. Kolla hur sömmarna ser ut och om det finns spets, hur den ser ut och hur tyget ser ut.


    Kolla här på BT, det finns trådar om Kinaklänningar. Har inte läst dem själv men förstår att man får mycket hjälp där.


    Min kostade 400 kr


  • Sandra01

    Så jäkla häftigt! Är tyvärr ingen närbild.. men, alla bilder är från designens hemsida.. Alltså den där dyra!! :)
    Förstår precis vad du menar med sömmar osv... Ska nog testköpa efter jul och se... :)

  • PiaB

    Fast det är nog inte den dyra som säljs utan någon visar vad de kan sy upp. Om du inte är jättepetig så tycker jag absolut du ska köpa den. Är den så billig kan du ju sälja den vidare om det blir fel. Kanske inte lika kul om man köpt en svindyr. Åandrasidan hade man nog velat testa och se en svindyr


  • charlotta
    Jag är jätte kräsen och jag har bestält nästan allt som går att beställa på ebay för utom min kläning. Jag tyckte att det gick bättre att beställa på en kina sida för dom hade lite mer bilder och färger att välja på. Jag fick betala skatt och tull på min förlovningsring som jag betsälde från usa men inget annat har jag fått betala skatt och moms på. Jag har nästa halverat min budjet pågrund av att jag har kunat handla allt på ebay.

    (ursäkta att jag stavar lite dåligt))
  • maxmamma

    vi har haft förmånen att inte behöva stirra oss blind på pengarna o vad det kommer att kosta totalt.

    Vi har satt en övre gräns o det är inte mer än 80.000kr

    har faktiskt inte räknat ner vad allt som jag köpt kostat hittills, det enda jag har kvar att köpa är blommor o buketten binder min tärnas mamma så där får jag nog ner priset ganska rejält.

    men vi blir inte mer än ca 25-28personer inräknat mig o m2b  o 6 barn.

    men jag tror vi på långa vägar hamnar under den övregränsen vi satt.

    tror inte vi kommer upp  i mer än högst 30.000kr o då har vi inte snålat på någonting.

    dock så ska vi vigas o ha middag o fest i en o samma lokal som är billig att hyra så det kommer nog räknas som ett mellanbudget bröllop.

    har inga behov av att bränna massa extra pengar på sånt som blir "onödigt" bara fför att vi har möjlighet o spändera mer.

     

  • Allis

    Vi bjuder ca 70 gäster och har satt en övre gräns på 40 000 men kommer sannolikt att hamna långt under den. Kan du försöka spalta upp de enskilda kostnaderna så kan man se hur det går att tänka om?

Svar på tråden Vad kommer bröllopet att kosta?