• Lina2126

    Gåvor till gästerna?

    Jag funderar på små gåvor till gästerna när de sätter sig vid bordet.


    Till damerna har jag tänkt varsitt litet pärlarmband och funderar nu på vad jag kan hitta på till herrarna. En tanke är att köpa näsdukar i tyg och brodera deras initialer på. Bu eller bä?


    Eller så har jag hittat flasköppnare som ser ut som en fluga (sån man knyter, inte insekten). Vad tror ni?


    Eller ska vi bara lägga varsin chokladbit på bordet (fint inslagen)? Eller chokladbitar med våra initialer?


     


    Fråga 1. Vad tycker ni om ovanstående?


    Fråga 2. Vet ni vart jag kan köpa vita nädukar i tyg inte allt för dyrt?


    Fråga 3. Någonstans i Sverige/Sthlm man kan trycka choklad med initialer på (om vi väljer att inte göra det själva). Hittar bara från USA...

  • Svar på tråden Gåvor till gästerna?
  • Lina2126
    Chicita skrev 2012-11-19 20:13:29 följande:
    Nu undrar jag om du blandar ihop mig och TheD. Jag citerade en del av ditt svar till henne, men jag är inte hon och jag har inte sagt att jag skulle kasta en gåva.
    Och jag har bara förklarat hur någon, rent i allmänhet kan resonera.

    Jag sa inte heller att alla skulle bli superglada över ett trollkors.
    Jag tog det som ett exempel på hur det kan bli där man gör en chansning med en present. Det hade lika gärna kunnat bli en "katastrof" (där alla hade lämnat kvar sina presentaskar) som en succé.

    Jag får en känsla av att du antingen inte läser det jag skriver ordentligt, för det var lika med första inlägget jag skrev. Du svarade på hälften och typ försvarade saker, som jag höll med dig om längre ner och som alltså inte behövde något försvar.
    Att jag tog tepåsar som exempel då betyder inte heller att alla måste ge bort te-påsar för att det är den enda rätta gåvan (eller hur man nu vill se det). Utan det var just ett exempel på något som kan vara personligt.

    Du missförstod nog mitt svar =).


    "Det jag tror är svårast är om gåvan är svår att ta hem, eller om det är något som personen förväntas använda" - Det tror jag också, därför tvekar jag och frågar här. Det jag menade var att jag förväntar mig inte att de måste ANVÄNDA armbandet om de inte gillar det (även om det är en sak som faller under kategorin "användas"), mer än att de kanske blir glada för gesten, det hoppas jag i sånt fall =).Men eftersom flera här (inte du!) inte alls skulle uppskatta något liknande och/eller bara kasta det direkt, blir jag tveksam om jag tänker fel.


    Och angående korset - här förstod du nog mig jättefel - jag tycker att det var en otroligt fin present med mycket tanke bakom- och passande temat! Mitt svar på det om korset menade jag alltså att även om gåvan kanske inte skulle passat "Min Personliga Stil" så skulle jag bli jätteglad för det! Precis som dina gäster blev! =)

    Och jag menade inte att du kastade saker i papperskorgen, det var mer allmänt hållet som svar till vad andra skrivit - att vi alla är olika, att jag inte skulle kasta något som någon lagt ner tid på, bara för att den inte passade mig.=)

    Sen är jag tacksam för all input av alla här, och särskilt dina långa svar Chicita! Jag frågar ju just för att jag VILL ha inputs =)

  • Chicita
    Lina2126 skrev 2012-11-19 20:28:41 följande:

    Du missförstod nog mitt svar =).


    Då missförstod jag nog ja. Glad
  • TheD

    Va? Knappast :) Vill man inte ha det som ligger på bordet heller nu hur man får det så slängs det. Har svårt at tro att folk går på bröllop för att få något ;)


    Lina2126 skrev 2012-11-19 19:28:43 följande:

    På dig låter det nästan som att du skulle bli "sur" över en gåva som inte är precis vad du vill ha? Självklart hoppas jag att våra gäster inte reagerar så, men gör du det är det ju fullt möjligt att någon av dem gör det också. Det är ju något man får, och om man hellre slänger något som någon lagt ner tid och kärlek på i papperskorgen istället för att ta med hem, jag vet inte...jag tycker att det känns lite respektlöst.


    Det finaste jag fick till mitt andra barn nu var en hemvirkad filt av en vän. Inte för att det var den finaste filten jag någonsin sett, eller ens i rätt färger, utan för att det låg så mycket kärlek bakom.


     


    Oavsett vad vi väljer hoppas jag att gästerna reagerar med glädje och inte med att leta efter närmsta papperskorg...


  • Lina2126

    TheD -Nu förstod jag nog inte riktigt? Haha. Ja, kanske vissa slänger saker direkt om de får något de inte gillar, det kan man ju inte göra något åt. Men självklart tror jag inte folk skulle gå på bröllop för att få något? Det är ju därför jag hoppas att de blir lite glada, just för att de inte förväntar sig nåt =)

  • Tessla
    Lina2126 skrev 2012-11-19 19:06:41 följande:
    Jag skulle bli suuperglad för en liten burk hemgjord sylt/marmelad! Det är en fin ide det med. Fast hemma hos oss är det mannen som är "syltaren" så vi får väl se vad han tycker om den idéen..=)
    Du får kanske göra det som en utmaning, att hitta nya recept och nya smaker. krävs ju inga stora burkar och tex rabarbersaft är ju hur enkelt som helst att göra...
    Husmodern har söta små flaskor och burkar www.hus-modern.se/sylta-c-145-1.aspx

    Tycker det ska bli rätt kul att sylta och safta i vår och sommar och ngr utvalda burkar av varje batch kommer att gå till bröllopet. Vi har tänkt personifiera gåvorna så att han som jagar älg får tranbärsgéle, de som gillar att grilla kanske får en grillolja med öländska smaker, lite vildare plommonchutney till min vilda syster. Torkade kantareller till de som bor i storstan o.s.v , Att kombinera detta med placeringskortet vore kul. ser typisk mormorsetikett framför mig med namn på. Men så är vi matnördar också och det vet de flesta...:)

    Peronligen skulle jag bli glad för vad som helst bara det finns en tanke bakom det hela.  
  • Chicita
    Tessla skrev 2012-11-19 21:52:11 följande:
    Peronligen skulle jag bli glad för vad som helst bara det finns en tanke bakom det hela.  
    Precis min poäng Solig
  • hallonfrossa

    Vi har valt att fylla våra askar med en lyckokaka, och två chokladbitar, en i form av en fyrklöver för lycka och en i form av ett hjärta för kärlek, tror det kommer bli perfekt, lagom mycket :D

     

  • Sofiiiz

    Vi tänkte inte ge nån gåva från början heller, men när en pralin till kaffet skulle kosta 65 kr/personen så tyckte vi att det var mycket roligare att köpa en hel ask med praliner som blev mer personlig.

    Och eftersom restaurangen inte tillåter att vi ställer ätbart vid bordet, så kommer våra askar att ligga på hotellrummet gästerna bor i liggandes på kudden när de anländer :)

  • Lina2126
    Tessla och Chicita - jag får hoppas att våra gäster tänker som er =)
  • blivande brud

    Hallfrossa, vilken fin idé!

    Vi tänkte ha askar med vårt favoritgodis i, ca fyra olika bitar (två favoriter var). Lite personligt om oss och godis äter väl de flesta :)

Svar på tråden Gåvor till gästerna?