Inlägg från: FrökenMäkelä |Visa alla inlägg
  • FrökenMäkelä

    Skånebrudar 2013

    Ememem skrev 2012-12-23 22:45:00 följande:
    Hoppar också in i denna tråd, vi ska gifta oss den 31 aug 2013 på flädie mat & vingård utanför Lund. Vi har bokat kyrkan i flädie då vi ville ha nära mellan kyrka och festplats så att våra gäster kan promenera däremellan. Sen har vi bokat band till kvällen och fotograf. Jag har även köpt min klänning då jag hittade min favoritklänning i rätt storlek på tradera till halva priset. Nu är det dags att börja med inbjudningskorten men vet inte alls hur vi vill ha dem. Kul att ha ett bollplank!

    Vad är det för band ni bokat? Vi vill också ha ett live band på vårt bröllop men tycker det är svårt att hitta. Man vill ju gärna kunna lyssna på litet smakprov på hemsida eller youtube så man inte bokar grisen i säcken typ.


    Vår layout till inbjudningskorten är färdig gjorde den sista biten i mellandagarna på jobb och skulle skriva ut dem i helgen men så är inte teckenstorlek, radavstånd osv samma på vår egna hemma skrivare :( Så jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det nu. Är ändå ca. 30 inbjudningar som skall skrivas ut +info på baksidan...


    Hade gärna fått ut korten till de utländska gästerna i slutet januari början av februari.

  • FrökenMäkelä
    Pillan skrev 2013-01-02 18:57:31 följande:
    FrökenMäkelä! Spara som pdf på din dator hemma och sen öppna pdfen på jobb så tror jag inte det ska bli några problem? Eller kontrollera att du har samma version hemma som på jobb...

    Tack för tipsen! Har inte alls tänkt på förrens just nu denna sekunden att det är olika versioner av Word jag har hemma och på jobb. Men jag har bärbar på jobbet så jag kan ju ta med den hem och testa om det fungerar. Har ju trots allt köpt färgpatron för 200kr så trist om den ska bara torka in och gå till spillo. Fungerar det inte så ska jag testa som du skrev spara till pdf.


    Tack tack tusen tack för din hjälp!!

  • FrökenMäkelä
    Pillan skrev 2013-01-02 18:57:31 följande:
    FrökenMäkelä! Spara som pdf på din dator hemma och sen öppna pdfen på jobb så tror jag inte det ska bli några problem? Eller kontrollera att du har samma version hemma som på jobb...
    Du ska veta att du har räddat mitt liv eller i alla fall inbjudningskortens liv...
    PDF räddade hela situationen så nu är det bara pussla ihop korten kvar.

    Ett stort tacka för din hjälp!
  • FrökenMäkelä
    HelenaFredrik skrev 2013-01-16 12:47:17 följande:
    Här hoppar vi också in Skrattande

    Blir dock lite rädd när jag ser hur långt alla har kommit. vi har bestämt datum och tema...

    Åh andra sidan gifter vi oss inte förrän den 26/10 och vi ska planera lite nu i helgen så att jag får sinnesfrid.

    Bor utanför Landskrona BTW :0)  (hyffsat nyinflyttade)
    Välkommen!

    Många strax utanför Landskrona, kul. Det gör jag också :)
  • FrökenMäkelä
    PatrikLinda skrev 2013-01-23 13:17:58 följande:

    Måste fråga!


    Hur gör ni på ert bröllop? Ska ni ha det barnfritt eller får gästerna ta med sig barnen? Vi har själv 2 pojkar som får vara med under vigselen, men sen vill man inte behöva "ta hand om dem" resten av kvällen!


    Och jag vet ju som förälder att man slappnar av mer utan sina barn, men jag vill ju gärna att gästerna ska komma om de inte får tag på barnpassning!


    Har ett litet dilemma där!!


    Då vi själv har två barn (kommer då vara 9år och 6år) så kan vi inte tänka oss vara utan dem denna dag. De ser lika mycket framemot den som vi gör.
    Så våra gäster är välkomna att ta med sina barn, men väljer de lämna bort dem så är det ju upp till dem.

    Men vi kommer ha "barnvakt" i ett avskillt rum efter middagen dit barnen är välkomna att pyssla, spela, titta på tv, äta godis så vi vuxna kan få lite space från dem. Men vill baren vara uppe och dansa eller klänga på sina föräldrar så är det upp till föräldrarna hur de vill göra. Barnvakten har endast ansvaret för barnen om de håller sig till detta barnrum.
  • FrökenMäkelä
    Poppee skrev 2013-01-23 16:33:33 följande:
    Nu har vi hittat en cateringfirma som passar perfekt

     


    Vad härligt! Vi vet inte vilken catering firma vi ska ha. Än så länge ligger Alla-tiders catering bra till :)


     

  • FrökenMäkelä

    Visst är det svårt. Vi blir ju ca. 80-90gäster så det blir mycket pengar på mat om man inte hittar en bra och billig catering.


    trodde det skulle vara betydligt enklare och hitta catering men tji fick jag/vi


    tycker även det är svårt att hitta bra live musik som inte kostar ruinerad i plånboken.

  • FrökenMäkelä
    thomazine skrev 2013-01-26 08:41:53 följande:

    Vi ska ha ett barnfritt bröllop, men de som är föräldrar i umgänget verkar ha lite svårt att acceptera det... "Men han vill ju så gärna/hon är ju så snäll/kan inte bara han få komma?" och det får nästan oss att känna oss lite egoistiska... Vi har inga egna barn och vi avgudar alla våra vänner och syskons, men vill att alla ska kunna slappna av och ha roligt. Och att vigseln ska kunna genomföras utan barn som skriker... Försöker komma på hur man ska formulera i inbjudan att det är barnfritt, utan att låta som en vän som skrev "Barnfritt, tack." Funderar på något i stil med "Vi älskar alla era barn, men idag får era guldklimpar stanna hemma." Ni som ska ha barnfirtt, hur har ni skrivit/tänkt skriva?


    Tycker det är egoistiskt av de föräldrar som inte kan accepera hur ni vill ha eran dag! Vill ni ha barnfritt då spelar det ingen roll om deras barn är snällast i hela världen enligt barnens föräldrar.


    Formulera så att det känns bra med er själva. Går att skriva kort och precis att det ska vara barnfritt eller med en längre formulering som du skrev. Se vad som passar i stil med inbjudningskortet och vad som känns rätt för er.


    Kan inte svara på din fråga då vi inte ska ha barnfritt men ville i egenskap som förälder bara stötta dig ert val att ni har rätt att utforma er dag precis som ni vill ha den. Gästerna/föräldrar ska inte bestämma hur er dag ska se ut.

  • FrökenMäkelä
    HelenaFredrik skrev 2013-03-01 10:03:41 följande:
    Flixon.

    Det går bra. Bokade lokalen igår Glad 
    Vi bor i Häljarp så helst hade vi velat ha festen på Fredshögs Herrgård och viga oss i Raus Kyrka men iom att det blir i oktober så kunde vi inte vara i ladan och då blev det för litet.

    Så efter att ha kollat på Ellinge slott, Örtofta, Örenäs och Fulltofta så föll valet slutligen på Fulltofta. Blir lite långt från Raus Kyrka så nu ska vi spana in de närmsta kyrkorna lite extra. Ffa Fulltofta kyrka och S. Rörums kyrka tänkte vi kolla på.
    Jag är uppvuxen i Häljar men bor idag i byn där Fredshög Herrgård ligger Glad
  • FrökenMäkelä
    a ring on my finger skrev 2013-03-01 11:22:55 följande:
    HelenaFredrik: Har ni varit och tittat på Fredshögs Herrgård? Tycker ladan ser urmysig ut. Vet du hur många man kunde duka till och om det fanns något ställe att ha liveband?Jag skulle verkligen behöva tips på bra ställen i Helsingborg med omnejd där man kan ha en borgelig cermoni! Inomhus eller ännu hellre ett ställe där man kan vara utomhus om det är fint väder men inomhus vid kasst väder.
    Vi har varit och tittat på gården inför vårt bröllop, bor iofs i byn där den ligger Glad
    Vet inte om det var du som skrev ett inlägg om någon varit där och tittat men jag svara i den att vad är det TS vill veta.

    Ladan tar många personer och där fanns om jag minns rätt en liten scen var bandet kan stå på.
    Vad är der mer du exakt vill veta. Vill inte skriva ut öppet om deras priser (de vi fick av dem)
  • FrökenMäkelä
    a ring on my finger skrev 2013-03-05 11:13:36 följande:
    Tack, för bilder och info om Fredshög. Verkar jättefint.Vi kommer ha värt bröllop nästa sommar istället så då finns det kanske chans att få en ledig tid.För att förnkla för alla gäster hade vi tänk vara i centrala Helsingborg men ju mer jag tänker på det ju mer fel känns det för jag är mer inne på det lite lantliga-stuket i en lada. Och eftersom vi har familjer och vänner i Helsingborg/lLandskrona så blir detta lite mitt emellan och vi kan isf hyra en buss till gästerna.Ska ringa och be om en tid vi kan åka dit och kika.       
    Är ni intresserade av att hyra fredshög då är det klokt att ringa så snart ni vet datum. För stället är verkligen populärt, trots priset.

    Vi var och titta på det augusti/september minns inte riktigt vilket och då var sommaren och augusti redan fullbokat för år 2013. Vårt datum i september var just då ledigt men även bokningar på de andra helgerna fanns.

    Så jag rekomenderar verkligen att höra av dig till dem så snart ni kan.
  • FrökenMäkelä
    MarieTherese05 skrev 2013-03-09 12:26:41 följande:
    FrökenMäkelä skrev 2013-03-05 11:44:00 följande:
    Är ni intresserade av att hyra fredshög då är det klokt att ringa så snart ni vet datum. För stället är verkligen populärt, trots priset.

    Vi var och titta på det augusti/september minns inte riktigt vilket och då var sommaren och augusti redan fullbokat för år 2013. Vårt datum i september var just då ledigt men även bokningar på de andra helgerna fanns.

    Så jag rekomenderar verkligen att höra av dig till dem så snart ni kan.
    Men jag är så glad att vi fick en tid & vi tycker ej att priset är så högt med tanke på hela platsen & vi hyr en hel helg

    Lycka till

    Priset i sig är ju inte så dyrt, men dåligt att städning inte ingår.


    Vet ej hur många gäster ni blir, men det finns inte porslin så det måste man hyra. Stolarna hade inte räckt för oss så det hade vi också behövt hyra så med tanke på dessa extra utgifter bara för att där inte finns något är inte värt priset, inte för oss i alla fall.


    Visst Folketshus i samma by är ingen rolig lokal men sjukt billigare och ingår städning och porslin till 100gäster finns så det räcker precis till oss.

  • FrökenMäkelä
    MarieTherese05 skrev 2013-03-14 16:05:58 följande:
    VA ingen städning... Det har vi då vi hyr en hel helg iförsig!

    Nope ingen kostnad för städning, visst man får ju gå dit och plocka undan men inte mer än så behövs.

    Sedan viss inget porslin ingår det har vi fixat på egen hand Ikea är ej så dyrt & det kan bli fint då vi har kunnat välja exat så vi vill ha det. Fast vi är ca 80gäster & vi har plats för alla.

    Ikea hade vi också köpt på iså fall när vi räkna på att köpa eller hyra så var det billigare att köpa på Ikea Förvånad

    Visst era kostnader hade ju då blivit lite mer & det bästa är att det finns något för alla vilket är toppen  

    Vi ville ej ha i Folketshus eftersom vi tycker att standarden ej är så Bröllopsaktig fast det är bra som sagt att vi är olika.

    Ville vi egentligen inte heller men vi tyckte inte det var värt nästan 20T för hyra gården så det fick det fick bli det tråkigare alternativet istället. Ibland styr pengarna mer än hjärta och önskemål. Men vi hade lite olika anledningar till varför det inte blev Fredshög, inte bara pengarna som avgjorde.

    Har du vart eran dekoration än? Vad ska ni ha för tema, färg mm?

    Har börjat fundera lite på dekoration osv... men måste först komma till och mäta och så så man vet på ett hum hur man kan ha det. Vi har bara färgtema, orange, brunt och vinrött. Orange är dominerande.

    Ha en bra dag & njut av den fast man typ känner sin insöad längtar efter VÅREN  

    Detsamma! Det var väst vad det kom med snö.
  • FrökenMäkelä
    MarieTherese05 skrev 2013-03-14 21:27:49 följande:

    Vi gifter oss i September så 6månader kvar :)


    Min favorit färg är rosa men då det inte riktigt passar sambon så ville jag/vi inte köra på det. Och hans älskade hobby bil är orange så blev det en färg som "passar" in på oss.


    Vad är det för tallrikar och glas ni köpt? Hade inte Ikea några bra bestick?


    Är en lång vinter i år så vi kan ju hoppas det blir en kanon sommar :)

  • FrökenMäkelä
    MarieTherese05 skrev 2013-03-16 18:08:26 följande:
    Å ett mysigt Höst Bröllop, blir det i kyrkan här nede med?
    Vi kommer gifta oss i kyrkan, jag tycker den är så vacker.
    Nej, vi har faktiskt valt bort byns kyrka för vi ville inte känna att vi gifter oss "hemma". Sen vill vi ha något eget då båda barnen är döpta i den. Håller med det är en jättefin kyrka så inget fel på det. Men vi har bokat Ottarps. Har ni lagt in önskemål om vilken präst ni vill ha?

    Vill ni ha typsikt höst tema?
    Har sett väldigt många bilder för just höst tema..
    ex mkt äpple & löv med trä i typsika höst färgerna, det är snyggt Nä, det är bara höstens färger vi vill komma åt och det som de flesta förknippar med hösten, massor av tända ljus. Så har bett en vän som har bebis spara sin barnmatsburkar som vi ska glittra. Så det kommar stå många sånna överallt.
    Jo ska se om jag kan finna en bild på vad vi hittat... fast det är ej dessa bestick vi ska ha!



    Det är faktiskt min blivande som kom på att stämpla tårtpapprena & vi fick den iden att ha de som bordsunderlägg. Vi får väl se vilka servetter vi ska ha samt hur bestiken kommer vara?
    Besticken kollar jag nog via tredera för att se om jag hittar mer rustika, äldre.
    Vad fint det blev med tårtpappret! Hitta faktiskt idag en som hade instruktioner på hur man gjorde pompoms av tårtpapper, grymt snyggt blev det. Ja, det får nog vara rustika bestick till den dukningen, kommer passa super i ladan också.
    Ja en riktig vinter har det ju varit.. 2 veckor till Påsk så då hoppas jag på SOl Cool
    Ha en stört skön kväll till er alla Skål
    Trevlig lördag kväll!
Svar på tråden Skånebrudar 2013