• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    snartfrueriksson88 skrev 2012-12-13 09:21:34 följande:
    hej behöver hjälp! hittade denna klänning på ebay för några månader sen. 
    denna är verkligen min drömklänning. nu har jag kollat runt på nätet men hittar inte någon liknande =(
    har du tips på var jag kan hitta en liknande ?


    Hej. Jag kan tyvärr inte se bilden, men jag hoppas att du har lyckats hitta något liknande :) Annars kan du alltid mejla in bilden till tex Landy och få den uppsydd :)
  • daniiel
    Lakinna skrev 2012-12-13 12:29:03 följande:

    Hej Daniiel,


    Jag är som många andra i denna tråden ny på detta och skulle vara tacksam för din hjälp. Har sett i andra trådar att du har väldigt stor kunskap om klä'nningar, materialval och beställningar. Jag har hittat min drömklänning och vill beställa den. Tänkte vända mig till Landy då jag förstår att de fått väldigt bra omdöme från de flesta. Jag vill inte göra några ändringar utan vill ha den precis så som på bilden. MEN min fråga då: Ska man ändå ange materialval, färg mm eller ska jag utgå från att de väljer "rätt"? Vad tycker du annars att jag ska ange (med utgångspunkt att jag vill ha den så lik bilden som möjligt)? Stort tack för din hjälp!


    Hej :)

    Väldigt fin klänning, Pronovias är underbara! Nu har du kanske redan hunnit beställa den, men jag svarar ändå. När det gäller material, om du vill ha den så lik orginalet som möjligt, så är det ju bra att ange samma material som orginalet är gjort i. När det gäller färg, så är det ju bra om du säger vilken färg du vill ha. Vit eller ivory, ja eller någon helt annan. Skicka dessutom med så många bilder som möjligt och ange ifall du vill ha boleron till eller inte. Sen är det ju det där med snörning eller dragkedja.

    När det gäller underkjol, så tror jag en underkjol med två ringar och släp skulle bli bra om du vill att den ska få samma siluett som på bilden. Tex den här www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-kapellet-taget-3-tier-slip-stil-brollop-underkjolar_p51952.html
  • daniiel
    Tilda93 skrev 2012-12-16 14:18:31 följande:
    Min klänning är faktiskt rätt tung, tror du någon av dem här faktiskt gör någon skillnad?

    Har lite beslutsångest, vet inte vilken jag vill välja.
    Ja, jag tror att båda skulle göra någon skillnad, men om du är osäker, så köp ingen av dom. Välj en underkjol med en eller två ringar då istället.
  • daniiel
    Tilda93 skrev 2012-12-20 12:46:35 följande:
    Men vill ha en röd billig underkjol ifrån Sverige, om jag ska vilja någon av dem vilken skulle jag välja? :)
    Ah just ja, så var det :) Det är hugget som stucket, visst var det lika många lager i båda underkjolarna? Du får helt enkelt gå på magkänsla. Den övre kanske? Skulle du tycka att det inte blir tillräckligt med vidd, så är det billigt att köpa tyll, så du kan alltid sy dit något extra lager :)
  • daniiel
    snartfrueriksson88 skrev 2012-12-20 13:56:43 följande:
    lägger in bilden igen o hoppas på att du kan se den =)


    Väldigt fin klänning! :) Jag kan dock inte på rak arm komma på att jag sett den, men du kan ju som sagt mejla in bilder på den till kinaföretag och få en likadan uppsydd :) Originalet är en Davids bridal, den här skulle jag tro www.davidsbridal.com/Product_Strapless-Satin-Pick-Up-Ball-Gown-T9309_Bridal-Gowns-Shop-By-Designer-Davids-Bridal-Collection så där finns också bilder att skicka in för att få den uppsydd.

    Annars om du kika in på tex www.landybridal.co så finns det många "pick up"-klänningar som du kan få rött band i midjan på.
  • daniiel
    Längtandsfull skrev 2012-12-20 16:33:50 följande:
    Tack så mycket. Det fanns ju välldigt många olika. Någon som vet hur det är att handla på jenjenhouse.com Dom är ju välldigt billiga så man blir ju fundersam på om det verkligen är seriöst och hur klänningarna ser ut i verkligen..
    Som alltid, så kan man aldrig vara helt säker när man betsäller. Även om det är en sidan som har många nöjda kunder, så kan det bli tokigt. Jag har dock sett många nöjda brudar som handlat av Jenjen här på BT :)
  • daniiel
    Tilda93 skrev 2012-12-20 17:27:46 följande:
    Vart kan man köpa tyll då? :) Är det svårt att sy i det? :) Tusen tack för all hjälp :)
    I princip i alla butiker som säljer tyg :) Jag vet inte vart du bor och vad ni har för butiker där, men det ska nog inte vara så svårt att hitta. Det brukar finnas två olika typer av tyll, ett mjukare med mindre hål (brudtyll) och ett styvare med större hål. När man ska sy i en underkjol, så är det styvare bättre och det är dessutom billigare :) Tyll brukar finnas i alla möjliga färger och röd är vanligt, så du ska nog få tag på det :)

    Jag har själv sytt in extra tyll för hand i en underkjol och det var inga problem alls! Det fick smidigt och ganska snabbt, en kväll typ, men det beror ju på hur mkt man ska sy dit och om man gör det för hand eller på maskin :P
  • daniiel
    MochS skrev 2012-12-20 21:55:19 följande:

    daniiel: Är så glad att du är tillbaka! Var faktiskt lite orolig ett tag att det hänt dig något!


    Ja, det blev den första klänningen jag länkade till, kunde inte sluta tänka på den! Den var enkel med spetsdetaljer och slät kjol för att jag inte försvinna i klänningen. Har försökt att inte titta på bilder av den efter att jag beställde för att inte bli besviken när den väl kommer.. Något jag läst på BT, hihi Här är den:



    Haha inget värre än sjuk familj, dotterms födelsedag och att inloggningen här inte riktigt funkar som den ska och det är fruktansvärt irriterande att bli utspottad efter varje inlägg. Nu har det dock blivit lite bättre, kan skriva 2-3 inlägg ibland utan att att bli utloggad.

    Klänningen är jättefin, vacker! Klassisk och enkel, men allt annat än tråkig. Jag hoppas att du kommer bli nöjd med den och visa gärna bild på slutresultatet sen :)
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill