• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Slilja skrev 2013-08-11 17:30:51 följande:
    Behöver ma någon underkjol till en sådan här klänning? Tack!
    Många vill ha en underkjol just för att få till den rätta vidden längst ner. Annars hänger oftast klänningen rakt. Hur pass mkt vidd och vilken typ av underkjol varierar dock, men kika på underkjolar liknande den här www.lightinthebox.com/sv/polyester-a-line-short-flare-fullangds-brollop-slip-stil-underkjol_p406012.html Sedan finns det underkjolar med fler lager tyll nertill ockskå, ifall man vill ha ännu mer vidd. Ringen längst ner på underkjol har ställbar vidd och man kan även plocka ur den helt om man önskar. Vissa har ringen tex under vigseln, för att få en väldigt bra siluett, men plockar ur den till middagen för att kunna röra sig mer fritt och hänga upp eventuellt släp :)
  • daniiel
    amerika skrev 2013-08-11 18:11:47 följande:
    daniiel: vad tror du, skulle det vara möjligt för ett Kinaföretag att sy upp en klänning helt och hållet från en bild och en modell som de själva inte alls har i sitt sortiment? Eller är det bättre att försöka hitta någon som är så lik som möjligt och göra ändringar på den?
    Har du bara bra bilder, så ska det inte vara något problem om det inte är något ur deras eget sortiment. Det kan dock bli lite dyrare än om man väljer en klänning som redan finns i deras sortiment. Finns det dock ingen som är väldigt lik det man tänkt sig, så är det bättre att skicka in en egen bild än att börja göra allt för många ändringar. Ju fler ändringar, desto fler chanser för missförstånd och fel.
  • daniiel
    amerika skrev 2013-08-11 19:43:37 följande:
    Tack för snabbt svar!!
    Jo, man får såklart vara beredd på att chanserna för missförstånd och fel ökar, det är jag medveten om. Och det är ju oxå den chansningen som känns lite jobbig att ta....
    Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en modell rakt av som den är för det finns så många fina klänningar. Men det är supersvårt att hitta någon modell som motsvarar mina "krav" som är:
    - A-linje
    - spets
    - ärm
    - hyfsat "rak" modell
    - ej öppen rygg
    - ej släp

    Därför känns alternativet att låta dem sy upp en klänning eller möjligtvis ändra på befintlig modell, som det bästa (enda?) alternativet. Och därmed, oxå chansa....
    Ja, det är inte alltid så lätt att hitta det man söker. Ett tips är dock att kanske köpa en bolero separat? Och leta en axelbandslös, eller med axelband iofs, klänning. Dels för att det är enklare att hitta klänningar utan ärm och dels för att dom brukar göra en standardstorlek på ärmarna, så ärmen är lika vid oavsett om du är en strl 36 eller strl 46. Jag vet flera brudar som fått hem klänningar med ärmar, där ärmarna varit för snäva och det inte funnits tillräckligt med utrymme att lägga ut dom. Tyvärr.

    En rak A-linje med spets borde gå att hittai något ordinarie sortiment. Släp är ju en enkel ändring att göra. Har man sedan en bolero till, så får man ärmar och en stängd rygg.
  • daniiel
    amerika skrev 2013-08-11 21:01:34 följande:
    Har tänkt tanken. Vill bara inte att det ska kännas "flaxigt! med boleron. Plus att jag blir lite förbannad på att det inte går att få tag på klänning med ärm - vad är det för trams! 
    Och har oxå hört det där med att ärmarna blir alltför snäva, jag är modell större, har iofs inte vråltjocka armar just, men självklart vill jag få plats i ärmarna! 
    Har funderat på en sån där bolero som man liksom trär över huvudet och kanske t o m be min mamma om hjälp att sätta fast den på klänningen så att det blir i ett.

    Får fundera vidare. Har ett tag på mig men bör kanske ha funderat klart om ett par månader om jag gifter mig i maj, eller vad tror du?

    Tack för dina råd!!
    Jag hade en spetsbolero och den var inte alls fladdrig (så som jag förstår att du menar och som jag också var orolig över), men en sådan man trär över huvudet kan ju vara ett bra alternativ om man vill att det ska kännas mer som en "tröja" :) Jag handlade min bolero på www.tulipbridal.com

    Men om du inte gifter dig förrän i maj, så har du ett bra tag på dig att fundera :) När man bör beställa beror lite på vart man beställer ifrån, men kring jul/nyår kan det vara bra att ha bestämt sig :)
  • daniiel
    Majsan87 skrev 2013-08-12 21:13:20 följande:
    Hej ! Vad tror du landy säger om man skickar å ber om Att få denna uppsydd fast med sweethart neckline och strapless tänkte IOM att det står jennyjoseph på som är ett annat Kina företag ? Dom ville nämligen inte göra dessa ändringar då dom tycker klänningen är fin som den är. Med vänlig hälsning, majsan
    Majsan87 skrev 2013-08-12 21:17:45 följande:
    Bilderna kommer ju inte med, här är en länk. se.jennyjoseph.com/A-Linjeformat-Hallare-Chap...
    JJ ville alltså inte göra ändringarna på den? Jag tror den skulle bli fin med ändringarna och det är nog stor chans att Landy vill göra den :) Du får nog dock räkna med att den kan bli lite dyrare om du beställer från Landy.
  • daniiel
    bruden930 skrev 2013-08-12 23:43:26 följande:
    Hej Daniel jag vill ha en Sottero & Midgley  Stacy eller någon liknande klänning.. Vilken kinahemsida tror du är bäst för sottero klänningar och var borde jag beställa underkjol?
    Hur är det om man beställler från missfishbridal.. har dem bra omdöme?
    Jag skulle nog säga Landy. Lite dyrare, lite längre leveranstid, men väldigt stabila gällande kvalitet på klänningarna. Kika runt lite på deras sida, på klänningar som liknar vad du är intresserad av.

    Och angående Missfish, så har jag inte hört/läst något som är speciellt bra om dom.
  • daniiel
    Junibrud2014 skrev 2013-08-13 19:32:27 följande:

    Fick hem min vintage klänning idag, sitter ljuvligt på men jag är kass på underkjolar och sånt. Någon som vet vad för underkjol jag ska ha?


     


    Oj, så vacker klänning! Väldigt söt :) Gällande underkjol så är det ju en knälång och dom finns inte i så många modeller. Dom flesta ser väldigt likadana ut. Här har du den modellen som är absolut vanligast, www.lightinthebox.com/sv/lycra-halv-slip-knalanga-kvinnor-brollop-underkjolar_p327071.html och den är ganska billig på den här sidan jämfört med många andra. Den finns i svart och i vitt.

    Här finns det en som är ännu lite billigare www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-2-tier-slip-style-brollop-underkjolar_p509972.html

    Men kika på liknande underkjolar, det finns dom som har fler lager och ger mer vidd. Det finns ju i många ander färger också. På Ebay finns det mkt och det går även hitta på Etsy :)
  • daniiel
    Pia88 skrev 2013-08-14 12:10:22 följande:
    En fråga till er som beställd underkjol från Light in the Box:

    Har underkjolarna hållit måttet? Hur lång leveranstid har de?
    Generellt sett är det inte så stor skillnad på underkjolar från olika leverantörer. Brukar vara ungefär samma kvalitet osv. Och man ska räkna med åtminstone ca 2 veckor om man beställer från Kina, ibland tar det lite längre och någon gång har det gått snabbare. Svårt att säga exakt.
  • daniiel
    Lakinna skrev 2013-08-18 18:38:33 följande:
    Daniiel: Vill bara tacka dig (igen) för stöd och goda råd i klännings- och underkjolsdjungeln! Jag hade en fantastisk dag och kände mig vackrare än nånsin! Här kommer en bild där man ser klänningen bra :)
    Ett stort grattis till er! En underbart vacker brud i en fantastisk klänning :) Du ser ut som en prinsessa :)
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill