• daniiel

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    sandrachristofer skrev 2013-06-09 18:32:28 följande:
    Tack för all hjälp, lutar åt att beställa en ny klänning och jämföra med. Är det Dino du rekomenderar mest? Jag kommer säkert beställa en utan det fluffiga och isåfall hellre fixa det i efterhand. 
    En med rak urringning tror jag kommer kännas bättre för det värsta jag vet är urringat! 
    Ja, men då är det ju såklart en med rak ringning som du ska ha! :) Och ja, jag har bra erfarenheter av Dino, precis som många andra :) I övrigt är det väl Landy och Jenjen som verkar vara något att satsa på.
    sandrachristofer skrev 2013-06-09 18:36:14 följande:
    En liten fråga till, 
    Jag gillar denna jätte mkt men är det svårt för Dinobridal att förstå om man förklarar att man vill ha den utan en massa paljetter?
    www.nuance.cz/svatebni-saty/full/leonie-b.jpg 
    Den är också väldigt vacker :) Om du bara skriver "No beads or sequins!", så brukar det gå bra :)
  • daniiel
    Stålbruden 2013 skrev 2013-06-09 22:16:35 följande:
    Skrev fel. Inte "tillsvidare" utan det ska stå att jag undrar om man på div Kina sidor behöver betala "FRAKT kostnader" och tull och moms? Vid en beställning.
    Här har jag skrivit lite om tull och moms, augustibrud.bloggplatsen.se/2013/03/22/9628038-rakna-ut-tull-och-moms/ och ja, det är något man alltid ska räkna med att få betala, även om långt ifrån alla behöver göra det.
    Stålbruden 2013 skrev 2013-06-09 22:37:15 följande:
    En sak till. Jag är september brud och vet att jag är sent ute. Är det kört för mig att beställa en Kina klänning med tanke på leveranstid?? Pliis hjälp då jag har lite kort om tid
    Nej, det är inte kört, men jag skulle definitivt råda dig till att definitivt beställa innan juni är slut. Helst redan under den här veckan. Dino brukar vara snabba på att sy och skicka klänningarna. Landy kan också vara snabba, me mig veterligen är det oftare förseningar där. Jenjen har jag fått för mig kan vara ganska snabba också :)
  • daniiel
    Stålbruden 2013 skrev 2013-06-11 19:23:33 följande:
    Å tack snälla söta för svar. Har fått datum nu. 24 augusti gifter vi oss!! Wiiiiii Måste tokleta nu!
    Vad roligt :) Hoppas du hittar en klänning!

    Om du inte redan vet, så kan jag kan ju tipsa om www.lilly.nu och deras reaklännigar. Dom finns på lager, behöver alltså inte sys, och är väldigt prisvärda :)
  • daniiel
    septembersol skrev 2013-06-12 12:42:39 följande:
    Hej!

    Jag tror att jag har bestämt mig för en brudklänning nu, den här:
    www.jjshouse.com/se/Balklanning-Axelbandslos-...#have_reviews

    Vad tror ni jag ska ta för underkjol till den så att den får den formen? Och så att släpet faller på det sättet som på bilderna. :) 
    Jag skulle rekommendera den här underkjolen www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-kapellet-taget-3-tier-slip-stil-brollop-underkjolar_p51952.html eller den här www.lightinthebox.com/sv/nylon-kapell-tag-3-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p21701.html för att få till den där siluetten och fallet på släpet :)
  • daniiel

    Oj, jag ber om ursäkt. Jag har totalt glömt bort att kika i den här tråden på länge. Förlåt ni som skrivit och inte fått svar från mig (andra är ju välkomna att svara också ;)). Jag hoppas att det har löst sig för er ändå! :)


  • daniiel
    soppskålen skrev 2013-07-09 18:54:30 följande:

    Hej, jag är alldeles ny här inne... Jag hade tänkt mig att beställa en Kinaklänning, men var hittar jag info om frakt och tullkostnder? De är ju kopior, finns det lagliga hinder?


    Hej och välkommen hit får jag säga då :)

    Dom har ju lite andra lagar och regler i Kina än vad vi har här angående det här med kopior osv. Det brukar dock för det mesta lösa sig ändå, eftersom en kinaklänning aldrig kan bli 100% lik en originalklänning. Det kan vara sömmar som är lite annars, ett annat spetstyg osv. Småsaker som gör att klänningen är lik originalet, men inte exakt som originalet.

    När det gäller frakt så beror det ju på vilken sida du beställer ifrån. Sidorna har ju olika fraktkostnader och skickar med olika bolag. Du kan väl dock räkna med en frakt på 2-300kr och att det brukar ta mellan 1-2 veckor efter klänningen är skickad till att du får den.

    Och angående tull och moms, så kan man hitta allt man behöver veta på Tullverkets hemsida. Jag har dock försökt sammanfatta det här augustibrud.bloggplatsen.se/2013/03/22/9628038-rakna-ut-tull-och-moms/
  • daniiel
    Sanct skrev 2013-07-09 20:01:28 följande:
    Finns det någon kina-sida som man generellt kan säga är "bäst" och gör finast klänningar?
    Ja, då skulle jag säga www.landybridal.co faktiskt. Överlag har dom krånglat minst och levererar allt som oftast väldigt fina klänningar. Dom är ju dock lite dyrare och inte lika snabba som vissa andra sidor, men verkar hålla jämnast kvalitet.
  • daniiel
    iQbee skrev 2013-07-10 07:39:22 följande:
    Yes jag har googlat både på den och JenJen house endast amerikanska sidor dök upp och det var rena bojkottat sidorna båda två... Man hör så olika saker och är super förvirrad... Hur fel kan det bli? Jag tror inte att det är så stor skillnad mellan de som finns i butikerna om det inte är någon designers klänning... Hm
    Jenjen är ju många nöjda med här på BT åtminstone. Sedan är det ju då frågan hur mkt man vill chansa. Beställa från en sida där man kanske inte sett någon resultat ifrån eller välja en annan sida som är mer omtalad här på BT och på så sätt ha kunnat se lite klänningar som företaget sytt. Tyvärr kan det skilja en hel del i kvalitet från olika sidor och klänningar kan bli väldigt, väldigt fel. Det finns ju aldrig några garantier när man beställer en kinaklänning, det ska man alltid komma ihåg, men för att minimera riskerna för att det ska gå tokigt, så brukar det vara bra om man beställer från en sida där man sett några klänningar från innan.

    Men, med det sagt, så finns det brudar som beställt från (här på BT) okända sidor och fått hem jättefina klänningar..
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill