• daniiel

    Tips på liten present till 9-årig tärna?

    Det är väldigt svårt med presenter till barn. Jag vet ju bara hur svårt det är att köpa något till mitt eget barn. Jag hade nog inte köpt ett smycke till en 9-åring. Jag vet själv att jag fick sånt i den ålder, men använde det aldrig. Det var som mjuka paket - inte speciellt intressant. Då är jag ju inte så förtjust i smycken idag heller iofs. Det är så otroligt olika det där, även bland barn.

    Jag föreslår att ni frågar hennes föräldrar vad hon kan tänkas uppskatta. Säger dom att ett smycke är en bra idé, ja då är det förmodligen en bra idé till just den här lilla flickan :)


  • daniiel

    Hur många har kvar mkt av sånt dom fick som 9-åring? Halsband går sönder, tappas bort osv. Jag tycker nog det är viktigare att det är något hon gillar och uppskattar nu, än något hon kan spara och tycka om 20år från nu. Klart att det kan vara ett plus om det är något som kan uppskattas även senare, men jag tycker inte fokus ska ligga på det.

    Gällande smycken, så tycker jag förslaget om ett namnhalsband har varit det bästa. Det är ju faktiskt något som hon kan tycka är roligt nu, men även något som kan vara kul att ha kvar senare i livet om man skulle vilja. Det finns ju många som gör såna namnhalsband med berlocker och pärlor.

    Jag ska köpa två i julklapp till min syster och makens syster. Det ska dock stå "moster" och "faster" på dom. Dom halsbanden ser ut dom på bilden nedan, men med ett hjärta istället för en not och en silverfärgad pärla istället för en rosa och kostar 140kr.



  • daniiel

    Men sedan tror jag också att bara grejen att något, vad som helst egentligen, är tillräcklig :) Så jag tycker inte du ska fundera alltför mkt över det här, utan hittar du något som du känner att du vill ge, så gör det :)


  • daniiel

    Jag menar mer att om man väljer mellan ett smycke som hon kan uppskatta nu, men kanske inte om 20år, eller ett smycke hon kanske inte blir riktigt lika glad över nu, men kanske skulle tycka att ha kvar om 20år.. ja, då hade jag valt det hon skulle gilla mer nu, idag.

    Men jag tror fortfarande att bara saken att få en present är det hon kommer uppskatta allra mest, så jag tror inte det spelar jättestor roll vad som sedan ligger i paketet. Inte tillräckligt stor roll för att göra en väldigt stor grej av det åtminstone.


  • daniiel

    Våran näbb var ju vår dotter, så hon fick ju nya skor, klänning, diadem och sånt :P Men något mer utöver det fick hon inte. Jag tror inte vi hade gett något mer än kanske en godispåse om det hade varit någon annans barn heller faktiskt.

    Till TS, det är väldigt snällt av er att vilja ge henne något och jag tror som sagt att det kommer bli bra, oavsett vad ni ger :)


Svar på tråden Tips på liten present till 9-årig tärna?