Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Möhippan??!!

    Det är ju också en sådan sak som inte sker så många gånger i livet, förhoppningsvis. Gifter man sig bara en gång, så har man ju bara en chans på en möhippa eller svensexa. Jag tycker inte alls att det är så konstigt att man vill bli firad av sina vänner.

    Som jag förstår det, så vill de flesta ha en hippa eller svensexa, sedan spelar det mindre roll vad man gör. Det kan vara att bara gå ut och äta middag en kväll likaväl som en helgresa någonstans. Bara just den saken att ett par vänner faktiskt tar tag i att planera in något tror jag många vill ha.

    Speciellt om det kanske är ett kompisgäng där andra gift sig tidigare och då fått hippor och svensexor. Då känns det nog lite märkligt om man blir den första som blir utan.

    För min egen del, som jag redan skrivit i flera trådar, så blev jag flera gånger "lovad" en hippa. De talade alltså om för mig att jag skulle bli hippad, men sedan blev det inget. Då kände jag mig faktiskt väldigt besviken. Jag har inte just några nära tjejkompisar och hade därför inte förväntat mig någon hippa alls, men när folk runt om mig började prata om hippan och att den skulle bli av.. ja, då började jag ju förvänta mig något.


  • daniiel

    Och bara för att man vill ha en hippa/svensexa och tycker att en sådan sak är rolig och sedan blir lite besviken ifall man inte får någon, så betyder väl ändå inte det att ens fokus ligger på hippan/sexan och inte på själva bröllopet och att bli gift? Att målet med det stundande bröllopet skulle vara en möhippa eller svensexa. Jag tycker faktiskt det är lite konstigt att "anklaga" folk för att ha fokus på fel ställe och prioritera fel sak pga något sådant.

    Ska man se på saken på det sättet, så är ju egentligen det enda man behöver för att bli gift två personer som vill gifta sig, en godkänd hindersprövning och två vittnen. Allt utöver det är ju egentligen "lullull". Även brudklänningar, buketter, frackar, middagar, fotografering, fest och dans, gäster osv. Likaså möhippa och svensexa.

    Jag tycker inte alls att det är konstigt att vilja ha sådant som "hör bröllop till".


  • daniiel
    daniiel skrev 2012-10-12 14:08:20 följande:
    Ska man se på saken på det sättet, så är ju egentligen det enda man behöver för att bli gift två personer som vill gifta sig, en godkänd hindersprövning och två vittnen.
    Haha mja, man behöver ju en vigselförrättare också iofs ;P
Svar på tråden Möhippan??!!