• Äldre 22 Nov 13:23
  1407529 visningar
  3377 svar
  3377
  1407529

  Orientaliskt bröllop

  goli skrev 2013-11-22 08:31:00 följande:
  Pagnie, vad roligt! Hoppas att ni är nöjda med er bröllopsfilm. Vi håller fortfarande på med vår, väntar på att den ska redigeras så vi kan kolla igenom den igen. För oss var det tvärtom, har en massa porträttbilder men inte så mycket med gästerna och våra familjer. Väldigt synd! Så det är som du säger. Man blir väl aldrig nöjd och det finns väl alltid saker man kunnat göra annorlunda. Hur går det annars? Har magen växer mer?
  tråkigt för er hoppas ni blir nöjda när den är redigerad sen. nej men som sagt vi blev jättenöjda och kommer inte be dom ändra något för filmen var jättebra. men som sagt mer porträtt på oss hade ju varit bra men å andra sidan så har vi ju en del och egentligen behöver man ju inte mer än ett bra att sätta på väggen. haha.
  och det har vi ju redan från den andra fotografen så ja jag är nöjd. men vi har mycket på våra familjer.

  Det går bra med magen. just nu växer den inte så mycket. vilket jag tycker är tråkigt så denna tiden går såååå sakta känner jag.
  känns som att bara det kommer efter jul som kommer det ta fart. Men nu på onsdag ska vi på inskrivning. man har det tydligen ganska sent här i sörmland. men då blir det blodprov och annat kul och så får vi ett datum för rutinultraljudet. ska bli så spännande.
  sen 16/12 ska vi göra kubtest så det ser vi fram emot. då får vi lite bilder med oss också så ska ni få se vårt mirakel. ser mer ut som en bebis då i alla fall. haha.

  jag längtar verkligen jättemycket tills vi kan berätta för alla. alla på mitt jobb vet men det kände jag nästan var befogat för jag måste ju få gå och äta och sådana saker och ibland kan det vara svårt. men när hungern sätter in så är det med full kraft och det är inte kul om man inte får gå då. sen det här med att man inte kan gå på röntgen och lyfta för tungt och grejer är det bra att dom vet.

  idag är det exakt en månad tills min familj får veta och på söndag är det exakt en månad tills R's familj får veta. ska bli så kul att se reaktionerna. hur kan man längta efter något så mycket.

  hur går det för er då? still going strong så att säga? Det kan vara lite frustrerande på vägen. tro mig. grinade mer än en gång för att jag tyckte det tog tid. Nu vet jag ju att det gick jättefort men vägen dit var lika jobbig ändå. Den här känslan för om man inte vet OM man kan. den tyckte jag var värst. sen fick det ta 1 eller 2 år bara jag visste att det skulle gå någon gång.
  håller tummarna i alla fall för att det blir en bebis (minst!!) till här i tråden.
 • Äldre 26 Nov 23:10

  hej tjejer. hur går det för alla? vad gör ni i livet?
  i morgon har vi inskrivning hos barnmorskan och massa prover ska tar. R ska med och vara delaktig så det känns jättebra.
  idag var jag lite nojjig så jag utnyttjade mitt jobb och fick ett ultraljud gjort. såg en liten bebis som hickade och vinkade. så fantastiskt att faktiskt se honom röra sig.
  nu kan jag nog lugna ner mig ett tag i alla fall. annars är oron där jämt. lite jobbigt i längden.

  magen har börjat växa lite nu. den smyger fram sakta men säkert. byxorna sitter lite för hårt nu bland annat. men längtar så tills det syns på riktigt. :D
  känns som en dröm.

 • Äldre 29 Nov 11:49
  Viola skrev 2013-11-29 10:41:26 följande:
  Lavelli,
  Du var otroligt fin, grattis verkligen! Hur är giftalivet?

  Ang bordsplaceringen, herregud, jag höll på med den fram till dagen innan bröllopet. Höll på att bli galen. Folk har så konstiga förväntningar ibland. En del kunde ringa oss och säga "jag ivll itne sitta bredvid den och den", så fick man försöka anpassa sin placering utefter folks önskemål. Men så är det ibland antar jag. 

  Pagnie,
  Grattisgrattis!! Vilken liten böna! Jag håller tummarna att allt går som det ska.

  Goli,
  Hur går allt för dig? =) Vi har fått 4-5 bilder av vår fotograf hittills, ska bli spännande att se videon och resterande bilder om 3 månader (!!). Nä jag tror man sällan blir 110% nöjd med antal bilder osv. Men eg spelar det ingen roll hur många familjebilder man har eller hur många porträttbilder, så länge man har vackra minnen från den dagen, allt annat är verkligen smådetaljer.
  tack så mycket viola. Ja än så länge mår han bra. såg han som sagt i tisdags igen och var roligare att se då han hade armar och ben nu. men nu är det 17 dagar kvar till nästa ultraljud så får vi se hur han ser ut då. hoppas det är någon mer som gör mig sällskap i bebisbubblan snart.
 • Äldre 3 Dec 15:59
  goli skrev 2013-12-03 07:35:03 följande:
  Viola! Äntligen! Har jag missat dina inlägg här eller har du skrivit någon annanstans? GRATTIS, TJEJEN! Ett Kilililili är väl i sin ordning. Men nu måste du berätta allt som jag har missat. Hur var det? Hur gick det? Har du bilder som du kan eller vill dela med dig av? Ledsen att jag inte grattat tidigare men trodde du hade övergett oss. Eller så är det dumma jag som har missat dina inlägg, som sagt. Ber så hemskt mycket om ursäkt för det isåfall! Hoppas att allt gick bra och att ni fick ett sagolikt bröllop! Pagnie, du nojiga blivande mamma, hahaha! Men jag förstår dig verkligen. Skönt att allt går bra för er och det låter förnuftigt att du tar det lugnt på jobbet. Väntar med spänning på fler uppdateringar! Rana, hahaha! Vilket skönt inlägg! Fick mig verkligen att skratta. Tycker att du ska ignorera alla som kallar dig för störd. Det är ju jättebra att du redan vet hur du vill ha allt. Kommer att spara en massa tid bara på det. Själv var jag så otroligt velig och det tog extra mycket tid att bestämma saker och ting. Sen är det alltid ett stort plus att gå på många bröllop och på så sätt lära sig av andras misstag men att också ta vara på allt som är bra. Hoppas att du har fått många och bra tips från den här tråden!
  här kommer fler uppdateringar. gjorde ett ultraljud till idag. arbetsförmån du vet. har ju världens bästa gynekolog/kirurg som jag jobbar med så vi gick upp på förlossningen och tog deras apparat för den är bättre. såg en liten skit som rörde på sig. är så mysigt att se. mätte kroppen och huvudet och han sa att jag nog är lite längre gången än vad jag tror. kändes bra.
  fick även veta att moderkakan sitter högt upp i livmodern i bakväggen vilket är bra för då känner man sparkar tidigare för annars är ju moderkakan lite stötdämpande.
  fick även höra hjärtljuden på 160slag/minut.
  så nu är jag så lycklig. fick med lite fina bilder också. helt underbart.
  och om 1 vecka och 5 dagar ska vi på ultraljud igen och då ska även R få se våran skatt. är ju bara jag som sett honom än så länge. :P

  hur går det för er då Goli? har ni det bra där uppe? du stressar inte va? inte bra för fertiliteten ;)
 • Äldre 9 Dec 11:32
  goli skrev 2013-12-08 10:50:29 följande:
  Hahaha! Stressa. Jag? Aldrig... Litegranna måste jag erkänna men det är inte så farligt. Kan ju inte skynda på och det händer väl när och om det är meningen. Men längtan är så in i helvete stark så det finns inte! Vårt extrarum står fortfarande tomt i väntan på att förhoppningsvis inredas för en liten skitunge. Vad roligt att höra! Åh vad spännande att maken din också äntligen ska få se! Hur går det med shoppandet, har ni inhandlat massa babygrejer än? Går bra annars, nästa vecka ska jag jobba på akuten så det ser jag fram emot. Man har aldrig tråkigt där! Hur går det för dig på jobbet? När ska du ta ledigt, blir det innan du ska föda? Och när är det du är beräknad att föda? Spännande!!! Hur går det för alla andra då? Vad händer i era liv? Och Kitkät, nu får du faktiskt komma tillbaka och berätta om er smekmånad. Ser fram emot att få höra allt!
  haha klart inte. jag blev stressad efter att det inte gick på första eller andra försöket. sen insåg jag att jag måste ge mig och lägga ner. skita i vad alla säger om hur man ska göra osv och så vips blev det en bebis. haha.
  men jag vet vad du menar. man blir helt galen. även om det inte gått så lång tid. jag ringde till syrran och grinade och sa att jag aldrig kommer bli gravid. Men tji fick jag.
  ja äntligen. men han tar det hela rätt lugnt så ja. han är inte så rolig. men får se hur han reagerar då. på måndag smäller det. exakt en vecka kvar.
  njae. mycket kläder blir det ju, nappar, snuttefiltar och sånt. men vagn och säng köper vi efter rutinultraljudet i januari. men har redan bestämt vad det blir. hihi.

  åh vad roligt att vara på akuten. nej där blir det verkligen aldrig tråkigt. något att göra hela tiden. jo det går bra på jobbet. har världens bästa chef som är väldigt förstående och stöttande i allt. jättebra faktiskt.
  beräknad 24 juni som det ser ut nu men det kan ju ändras efter ultraljudet i januari. men exakt 6 månader efter julafton precis som jag alltid velat. men som ultraljudet förra veckan sa så är jag nog lite längre gången än vad jag tror. så hoppas på det. en kollega gissade på 11 juni så det hoppas jag på för då hinner vi samla krafter att åka hem på midsommar. blir jättebra.
  men på vårt jobb blir vi beviljade 2 månaders havandeskapspenning så jag kommer nog gå i april någon gång. så om 4 månader ungefär. känns som jättekort tid dig faktiskt.  dessa kommer vi att köpa :D
 • Äldre 9 Dec 11:35

  lite inköp


 • Äldre 9 Dec 23:06
  kitkät skrev 2013-12-09 18:55:20 följande:
  Nu är jag tillbaka! Eller egentligen så kom vi hem från Mauritius den 29/11, men jag har inte hunnit logga in här och skriva något. Det har varit fullt upp sedan vi kom hem. Jag har bland annat börjat på nytt jobb. 

  Bröllopsresan var helt underbar, vi var borta i 23 dagar men jag hade utan tvekan kunnat stanna lika många dagar till. Det var så härligt att få vara med min man varje dag, alla timmar på dygnet, att sola och bada, åka på äventyr och upptäcka ön. Det går inte med ord att beskriva hur vackert det är, men jag kan försöka med bilder!  
  Alla var så trevliga, vädret var kanon, maten var jättegod och landet är ett paradis på jorden. Ibland var det så vackert att jag blev tårögd. Haha.

  Kul att läsa lite vad ni har haft för er. Lavelli, vad kul att höra att ni fått så bra respons från er bröllopsdag. Visst är det härligt när man får bekräftelse på att allt slit med planeringen var värt mödan? Och jag blev så rörd av din bröllopsberättelse, kändes som jag var med dig. Jag kände igen så mycket av det du skrev.  Dela gärna med dig fler bilder! 
  Pagnie,  härligt att höra om din graviditet! Fortsätt hålla oss uppdaterade. För vår del dröjer det nog ett litet tag innan vi börjar bebisverkstan'. Jag känner mig inte riktigt redo ännu. Kanske om några månader, kanske om några år. Det återstår att se. Men när jag känner mig redo kommer jag berätta för er!  
  goli, hur går det med bröllopsfilmen? 
  Viola,  du har ju hunnit gifta dig medan jag varit borta! Du får gärna berätta och visa bilder om du har lust! Grattis och hoppas att er dag var precis så perfekt som ni hade hoppats på. 

  Tänk... Nu är vi alla gifta kvinnor!
  Och RaNa, vilket härligt inlägg och vilken härlig inställning du har! Tack för dina komplimanger! 
  Angående edressit, så kan jag berätta att jag har beställt därifrån vid fler tillfällen och det har alltid blivit bra! Dock så är det viktigt att mäta sig och kolla i storleksguiden och inte bara gå på sin vanliga storlek, för deras storlekar stämmer inte överens med svenska storlekar. Säkrast är egentligen att måttbeställa mot en extra avgift, det kan vara värt det om man vill vara säker på att få hem rätt storlek. Deras storlekar är lite kluriga och det tror jag att dom gör med flit just för att man ska betala en extra avgift och få det måttbeställt istället. 
  åh vad härligt det låter. låter verkligen som ni hade det underbart.
  vad roligt med nytt jobb också. trivs du då?

  ja det är ju inte bråttom. den som väntar på något gott vet du. jag ska absolut hålla er uppdaterade. KUB test på måndag och sen rutinultraljud 22 januari. så några uppdateringar blir det allt efter det. ni måste ju få veta hur svärmor reagerar också. ska bli sjukt roligt att se.
 • Äldre 9 Dec 23:12
  Mustikka skrev 2013-12-09 20:13:59 följande:
  Pagnie
  WOOOOOOOOOHOOO Du ska ha en bebiiis blev så glad när jag såg din mage puta, vi försöker ju nu och jag kan knappt bärga mig, avskyr väntan att inte veta, kissa på sticka och få negativt. Längtar efter den lilla positiva stickan som bekräftar en mini. Hur känns dagarna som gravid? äter du mer? illamående? tell me :D
  Haha ja det gick ju som sagt väldigt fort allt det där. tog 3 månader sen så var det en bebis i magen. magiskt var det. hoppas ni får känna den glädjen snart också. fast dom första månaderna är mest oro ändå innan man kan lugna sig. nästa vecka kan jag nog vara helt lugn faktiskt.

  jadu hur känns dagarna. som en tjockis. blir bara större och större hela tiden. har ökat 4 cm i midjan på 3 veckor nu. har bara ett enda par byxor som jag kommer i.
  har varit väldigt förskonad från illamående. har spytt 4 gånger totalt så det är inte alls mycket. illamående kommer och går lite men inte alls så illa som jag trodde att det skulle vara. det värsta nu är all halsbränna jag har fått stå ut med. Så jag knaprar novalucol hela dagarna men det går an.
  annars är jag sjukt trött och mina kollegor säger att dom knappt ser mig utan att jag äter. haha. dock har jag bara cravings efter frukt och sallad. jättebra faktiskt.

  har gjort 3 ultraljud än så länge. Ja jag är galen men kan ju göra dom på jobbet så utnyttjar det tillfället. KUB-test på måndag och rutinultraljud 22/1. då tar vi reda på kön. men både jag och R blir väldigt förvånade om det inte är en pojke. men det får vi se. vi vill ju helst ha en pojke men bara det är en frisk bebis så.

  vet hur det är med dom negativa stickorna. även om det inte var så många gånger som det hände. testade bara en gång och det var negativt men den gången slog hårt. mensen var 3 dagar sen då men icke. kan säga att när det väl hände så kände jag i hela kroppen att jag var gravid. 2 dagar innan beräknad mens fick jag plus. men som sagt jag vaknade på morgonen och bara sa till R att jag tror att jag är gravid. och det var jag. var en helt annan känsla. något som inte riktigt går att förklara.
  dock läste man för mycket om hur ofta man skulle mysa och hur man skulle göra och vad man kunde äta för att öka chanserna osv osv. man blev galen. så vi sket i allt det och körde som vi ville och all stress bara försvann.

  hoppas verkligen du joinar mig i bebisgruppen snart. håller alla tummar för er.
 • Äldre 11 Dec 21:21

  Lovade ju att hålla er uppdaterade så.......Mrs. H's mage:  ja jag börjar redan bli tjock och jag längtar verkligen tills vi får berätta för familjen så jag slipper dölja denna kula snart ;)
 • Äldre 13 Dec 10:22
  Mustikka skrev 2013-12-12 18:32:26 följande:
  Pagnie Jag förstår dig haha O kallar mig för babyzilla nu. Vill redan köpa massa kolla på saker och tar massa vitamner osv. Slutat dricka och försöker vara mer hälsosam. Har väntat så länge känns det som, du säger 3 månader jag säger SÅÅÅÅ LÄNGE? haha!  Har verkligen ingen tålamod vill ha pluss nu nu nu hahah! Men det underlättar inte när faktiskt alla redan tror att man är gravid eller väntar på att jag ska säga att jag är. Varför vet jag inte, har inte sagt till någon att vi vill ha barn, Har satt på mig lite godis kilon hahah det kanske är det. Och min gynekolog sa att vi borde skaffa genast pga min ena äggstock som det är fel på. 
  Har ni några namn ännu? Vi har bara tänkt på flick namn än så länge, vill ha en dotter men som sagt så länge barnet är friskt så kommer jag vara lycklig. Hoppas kah också kan ha en lika söt mage som din.
  När var du beräknad?  
  haha ja men det blir så. alltså tre månader är inget men när man är inne i den karusellen så känna varje månad utan plus som en hel livstid så jag vet absolut vad du menar. men ja det är bara att köra på och se glad ut. dom säger ju att det tar ca 7 månader och att det är normalt. så jag tackar för mina tre.
  ja vitaminer började jag med redan i februari alltså med folsyran. allt det andra åt vi ändå. R är vitamintokig så där kommer jag inte undan. röker har jag aldrig gjort och dricker var det väldigt länge sen. dricker inte vanligtvis ens när vi är ute med våra vänner så det var ingen större förlust. men det är bra att lägga om livet lite. men man ska inte stressa upp sig. det säger dom är viktigt. och det stämmer nog till viss del.

  ja men så är det väl. väldigt många i hans familj som tjatar på oss efter bröllopet. det är som att efter bröllopet så är det självklart att det ska vara en bebis i magen. enda som inte tjatar är hans mamma. hon tycker vi ska vänta ett år och det gör vi ju. han kommer ju bara några veckor innan första bröllopsdagen. haha.

  ja fast en äggstock som krånglar gör ju inget eftersom kroppen är så smart så den kompenserar. ;) men ja det är ju onödigt att utmana ödet så kör på så kommer det ett plus snart.
  både han och jag vill ju ha en pojke och blir väldigt chockade om det blir något annat så det är en liten Dastan som ligger där inne och väntar. men ja blir det en flicka så är det väl så. jag blir bara glad att det kommer ut en bebis. är jätte nervös inför måndag då vi ska göra kubtest. såg ju bebisen förra tisdagen men är ändå rädd att det inte kommer vara någon bebis där nu. låter jätte löjligt men ja man tänker sådana konstiga tankar när man är gravid tydligen.

  haha ja den är rätt söt nu men med tanke på vilken storlek den har redan så är jag lite orolig för vart detta kommer sluta. men vi får väl se. hoppas på det bästa. längtar så till rutinultraljudet så vi faktiskt får veta vad som gömmer sig där inne och då kanske jag äntligen känner lite sparkar.

  just nu är jag beräknad till 24/6 men det kan ju och kommer säkert ändras på rutinultraljudet. det är ju det datumet efter ultraljudet som bestämmer. men jag tror faktiskt att jag blir framflyttad lite eftersom när vi var på ultraljud förra veckan så sa gynekologen att jag nog var längre gången  än jag trodde. 1 vecka plus eller så.
  men ja runt midsommar där någon stans. ;)

  och det där med att handla grejer går inte att undvika så är det bara. du ska se vad mycket jag har i mina gömmor. haha. jag har handlat i flera år tror jag ;) så blir du lycklig utav det så kör på.
Svar på tråden Orientaliskt bröllop