Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
 • Pagnie

  Orientaliskt bröllop

  ja tjejer det känns helt tomt nu utan bröllopet. Nu känns det lite som att "jaha vad ska man göra med livet nu då?"
  Det är en väldigt bra fråga måste jag säga. Men vi har inlett vårt nya liv med en tripp till ikea. Så nu har vardagsrummet fått sig ett riktigt ansiktslyft. Jättefint blev det. Men nu behövs dock en ny soffa. att det ska vara så svårt att hitta någon. Trodde det skulle vara enkelt men icke. Drömma går ju.

  så i morgon är det en tripp till Mio som gäller. Nu väntar vi spänt på att få våra bröllopsbilder och så också. sen ska vi framkalla och sätta upp på väggarna.
  Men hur som så kan vi ju inte inreda i all evighet. Så  vi planerar lite resor nu en till i augusti och en i oktober så får vi se vad som händer sen.
  Tänkte sätta igång med persiskan också.

  Hoppas det går bra för er med bröllopsplaneringen nu. Jag är faktiskt avundsjuk samtidigt som det är skönt. men som sagt det känns så tomt. man hade ju alltid något att göra annars.

 • Pagnie
  Lavelii skrev 2013-08-04 21:07:23 följande:
  Pagnie,

  Kan nästan förstå att det känns tomt, trots att jag inte varit i den sitsen än. Men det är ju som du säger, man har ju ALLTID något att göra i och med bröllopet. Men det ska bli skönt när dagen är kommen )

  Beställde faktiskt våra soffor på Mio idag. Jättesköna. Hoppas ni hittar något!

  Var har ni planerat att resa nu i Aug och Okt??

  Vill också kunna planerat sånt! Men vi har knappt planerat smekmånaden än!!! 
  ja den dagen kommer ju snart. :D

  åh vad skönt. ja vi får se om vi hittar något i morgon.

  som det ser ut nu så kommer vi åka till paris i slutet av augusti men problemet är att det inte går något flyg på torsdag kväll vilket är tråkigt. Men vi löser det nog. om inte annat så tar vi det någon annan gång.
  Sen i oktober vet vi inte. först måste vi få godkänd semester båda två och sen blir det nog en längre resa om vi har pengar till det. vi vill gärna till sydamerika eller till australien och hälsa på R's morbror.
  jag vill ju gärna se machu pichu i peru. :D

  haha nej vi planerade inte ens vår smekmånad. vi bokade flygbiljetter tur och retur till tokyo veckan innan och sen flyget ner till okinawa och hotell där. men flyg därifrån och hotell någon annan stans hade vi inte bokat utan tog ju det som det kom. bokade flyget på morgonen från okinawa direkt på flygplatsen och bokade sen hotellet till kyoto när vi satt på flygplatsen i osaka precis innan vi skulle ta bussen till kyoto. haha.
 • Pagnie
  Lavelii skrev 2013-08-04 23:07:43 följande:
  Pagnie,

  Vad mysigt med en liten trip till Paris. Har varit där en gång...dock bara över en dag. Hann med Louvren, Notre Dame, Triumfbågen och Eiffeltornet typ. Fick en kick när jag bodde i London och hade en ledig dag, så tog jag och en kompis tåget över en tidig morgon och tillbaka på kvällen. 
  Vill ge Paris en till chans dock. Gärna med fästmannen...tror Paris blir något helt magiskt med sin stora kärlek. Känns inte som en "weekend-med-tjejerna"-stad iaf. Vi får väl passa på då fästmannen har kusiner och en moster som bor där som man kan passa på att hälsa på. 

  haha...men ni visste iaf destinationen. Jag har kommit längre och längre ifrån Bahamas som smekmånad iaf. Lutar mer åt Aruba. Dock tycker jag man läser så motstridiga upplevelser om Aruba. Somliga säger att det är överskattat, dyrt för ingen anledning och inte speciellt fint. Och andra beskriver ett paradis, vackert och underbart ställe, förvisso dyrt men värt det. Och framförallt beskriver många det som en smekmånadsö. Har en del vänner som varit där som skriver under det sistnämnda. Så vi får väl kanske lita mer på dem än random negativa skriverier på nätet kanske?

  Jaja, återstår att se. Ska också ansöka om semester för det ju! Tror dock inte det bör vara några problem alls...

  Nu är iaf alla inbjudningskort klara. Och en del har getts ut. Annars tänkte jag börja skicka ut de nu i veckan och kommande vecka Ska bli spännande med OSA:t...Skrikandes 
  ja men det verkar vara en underbar stad. vill gärna se hela staden men vi får se vad vi får tid till. största anledningen för vårt besök är ju disneyland. Vi testade ju i tokyo så nu måste vi ju testa paris också. vi är som två  förvuxna barn både jag och R. haha
  men jag vill ju gärna hinna med eiffeltornet och louvren i alla fall men vi får ju se. i Tokyo har dom dock ett större eiffeltorn än dom har i paris. dom ska tydligen vara värst i allt. så tokyo tower är eiffeltornet fast större. haha.

  hum ja det där är svårt. Man får ju överväge det bra med det dåliga men sen måste man ju tänka på att det beror på vart man åker också. det finns ju inte bara ett ställe där. sen beror det ofta på omständigheter.

  Ja det där med inbjudningar är ju intressant. folk är ju som dom är. men det löser sig säkert. :D
 • Pagnie
  Lavelii skrev 2013-08-05 10:25:30 följande:
  Haha... ja men sånt är ju roligt!!! Har bara varit på Disney World i Florida hittills. Nästa i Paris, men det får nog bli när man har småttingar, tror jag.

  Häftigt med Tokyo! Såg dina bilder i en annan tråd. Såg riktigt stort och maffigt ut. Så klart de ska vara störst med allt! haha...

  Ja, man får väl göra det. Jag snackade med fästmannen och han menade på att de flesta som man läser om som varit i Aruba har valt "billigare" alternativ, jämför landet med t ex Thailand osv...kompromissat med hotell tex för att det ska bli lite billigare, och då hamnar man utanför stränder som kanske inte är så himla fina etc. Sen klagar många på att maten är så dyr för att de jämför med Thailand... (har aldrig varit i Thailand, men är inte det en märklig jämförelse? Två helt skilda destinationer).
  Vi tänker ju verkligen smekmånad över det hela. Vi går all in och vill inte kompromissa med hotell, mat, bekvämlighet etc under den resan och sedan är vi ju välförberedda på att det inte är en "billig" ö. Som du säger, det beror väl ofta på omständigheterna. Vad åker man dit för, vad tror man att man kommer till osv... Någon klagade över att man får betala för solstolar nere på stranden liksom och var allmänt bitter över det.
  Aja, det ordnar sig. Ska bli skönt att komma iväg även om det blir i feb/mars...
  ja det var riktigt häfigt faktiskt. kan gärna åka dit igen. men först har vi en rad andra resmål som ska bockas av listan.

  ja men folk är som dom är. så är det med japan också. dom säger att det är dyrt och visst är det de om man jämför med thailand men alla vill inte till thailand och jämför man med sverige så var det inte så farligt. lite billigare men ändå rätt lika.
 • Pagnie
  kitkät skrev 2013-08-05 15:54:47 följande:
  Pagnie, jag har en fråga angående band till såpbubblor. 
  Hur många såpbubblor hade ni och hur många meter band gick det åt? Vi har 96 såpbubblor men jag vet inte alls hur många meter som kan tänkas behövas för att knyta en rosett runt. 

  Och när vi ändå är inne på såpbubblor, hur gjorde ni; delade någon ut dom eller fick gästerna ta själva?  
  oj gud vilken fråga. det där kan jag nog inte ens svara på för det har jag ingen aning om. vi hade 144 st och jag vet faktiskt inte hur många meter band vi använde. jag köpte massa band från ebay. tror jag köpte 25 meter eller något så exakt hur mycket jag använde vet jag inte.

  svärmor delade ut dom innan kyrkan.
 • Pagnie

  lavelii

  en sak jag kom på bara om ni ska hyra bil när ni är utomlands. Kom ihåg att ni måste fixa ett internationellt körkort för att få hyra bil utomlands. Vi kom på det några dagar innan men hann i alla fall fixa det. :D bara ett tips för annars kan det bli jobbigt

 • Pagnie

  grattis goli. vad underbar er dag verkade. tänkte verkligen på er heeela dagen :D

  tjejer jag måste bara fråga. är det någon mer än jag som funderat på om veckans par är mustikka? stämmer ganska bra med allt. finland, 27/7 och svensk kille?

 • Pagnie
  Lavelii skrev 2013-08-06 20:31:17 följande:
  Pagnie,

  Jag måste fråga. Angående Sandra Elizah.
  Är så nervös inför min provsmink/hår. Speciellt hår. Jag är så nojig över att hon kanske inte kommer klara av den typen av uppsättning jag vill ha...då jag kommer vilja ha något lite mer avancerat. Jag har skickat bilder till henne och hon har sagt att det ser bra ut.

  Men måste fråga...du var ju nöjd med henne. Det tror jag att jag kommer bli också. Speciellt med smink. Du hade ju halvuppsättning...fick du känslan av att hon klarar av lite större heluppsättningar? Var hon noga när hon jobba? Kändes hon erfaren?

  Massa frågor men får lite ångest. Alla undrar varför jag bara inte valt en av "våra" för att fixa hår, eftersom de "vet" vad vi "menar" när vi säger bruduppsättning. Jag håller dock inte med för jag vill inte gå runt och se ut som alla andra brudar (alla syrianska brudar ser mer eller mindre likadana ut i mina ögon). Men jag förstår vad de menar när de säger att syrianer/libaneser/etc ofta vet hur de ska fästa vårt typ utav hår etc... 

  Helt enkelt, vad var din feeling? Sorry för märkligt formulerat inlägg!! 
  haha jodå jag tror inte du behöver vara oroligt. hon visste vad hon höll på med. första gångerna så var det ju slarvigare så klart men på bröllopsdagen var jag jättenöjd. och det med tanke på att jag har sjukt svårt hår att jobba med för jag har ingen spänst i det och det är allmänt konstigt. ditt hår å andra sidan är nog en fröjd att jobba med kan jag lova.
  Och det säger jag ur en frisörsynvinkel. jag hatade att sätta upp hår som mitt men hår som ditt var en fröjd.
  men hur som så tror jag inte att du behöver vara orolig. hon var jätteduktig. och du ska ju göra en provuppsättning snart så då får du ju se hur hon jobbar.
  Och sminket. ojoj jag tycker hon var jätteduktig med det. kände mig vacker bara av att hon la dit foundation och puder.
  Hon gjorde precis som jag ville, typ som att hon verkligen läste mig.
 • Pagnie
  goli skrev 2013-08-06 23:36:25 följande:
  Kitkät, måste erkänna att det känns lite tomt att det är över nu. Det är tur att jag har smekmånaden att se fram emot annars hade det varit riktigt trist. Fast samtidigt så är det skönt att kunna slappna av och njuta av att det är över, mest för att det gick bra. När vi planerade schemat för kvällen var jag riktigt orolig över att det skulle bli sent med allt och att vi skulle hamna back. Men det blev snarare tvärtom. Vi hade t ex planerat in 2timmar för buffén eftersom vi fick det rådet av Danny och Elias. Och under maten skulle djn spela lugn musik. Men ungefär en och en halv timme efter att maten serverats var en del färdiga och djn frågade om det var ok att han började spela lite dans musik igen. Och då fick vi en halvtimme extra dans! Det jag försöker säga är att de här människorna är proffs och kan känna av situationen under kvällen. Så länge ni planerar in de stora grejerna och de får veta på ett ungefär när ni tänkt er vad kan de alltid improvisera. Lavelii, ska ringa imorgon och försöka få tag på hans kontakt uppgifter. Klippte mig på en annan salong idag som har samma ägare som där jag fick håret uppsatt. Fick veta att gabi bara kör med håruppsättningar och att det är därför han är så duktig. Meddelar dig så fort jag vet och imorgon ska ni få se lite bilder. Pagnie, hur är det att komma tillbaka till vardagslivet igen? Saknar du all bröllopsplanering?:)
  usch det är hemskt. Det är så tomt och jag tror helt seriöst att jag har gått in i någon depression eller något. allt känns verkligen grått och trist. Min kära mor säger att jag måste lära mig att "bara vara" för man kan inte ha så stora saker att se fram emot jämt. men usch vad tråkigt det är. helt galet.

  Inte ens roligt att jobba längre. Så nu jävlar får jag skärpa till mig.

  så för det första så har jag lagt ner facebook. det var så skönt och var bara ett stressmoment och något som tog alldeles för mycket tid utav mig. Kommer dra ner på internet över huvudtaget och fokusera på det jag tycker om och älskar.

  och jag ska då lära mig att bara vara. så det första jag ska göra är en fotobok för resan. jag är inge bra på scrapbooking men nog ska jag kunna få ihop något.
  sen blir det två till fotoböcker. en för varje vovve.
  sen får vi se vad det blir av allt.

  kommer satsa hårt på persiskan nu också.
  Men som svar på din fråga. det känns helt piss och tråkigt och jag vet inte alls vad jag ska göra med mig själv längre. känner mig lost helt enkelt.
Svar på tråden Orientaliskt bröllop