Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Mustikka,
    Med "scenen" så menar vi just "scenen". Haha.
    Nä, men i Hallundas festvåning så har dom två små "scener" på varje sida av honnörsbordet (om jag minns rätt?) och där så kan man placera dom närmsta i familjen, så att dom får sitta närmast brudparet!


    Om det känns jobbigt att inte bjuda närmaste släktens barn, så bjud dom och så kan ni alltid hoppas att dom ändå väljer att lämna bort dom just den dagen. Jag tror faktiskt att dom allra flesta föredrar att gå på bröllop utan sina barn!


    goli
    Jag förstår att ni inte har någon lust att ringa runt till folk. Men angav ni bara mejladress på inbjudningskorten? Kan det vara så att vissa "äldre" inte har mejladress och av någon dum anledning då struntat helt i att OSA eller glömt bort det? Jag kan tänka mig också att många anser att dom är självklara gäster och känner därför att dom inte behöver OSA.


    Vad gäller placeringskort så vet jag inte riktigt hur vi ska göra med det. Panorama har ju placeringskort där varje kort består av ett nummer och dom skriver upp hos sig vilka familjer som ska sitta vid varje bord, så när gästerna kommer kan dom visa dom tillrätta! Men kanske ska vi ändå ordna med andra placeringskort, typ där vi skriver familjevis? Det känns som ett enormt jobb att skriva 220 placeringskort, om vi nu ska skriva person för person! Men det kanske är bättre... Jag vet inte! Jag har aldrig sett det på syrianska bröllop i alla fall!


    Och slöja har jag inte tittat på ännu. Det får bli när jag ska åka och hämta hem min stora kärlek (brudklänningen).


     


     

  • kitkät

    goli & Pagnie,
    Det här kommer vara en aning chockerande för er, men på senaste tiden så har jag faktiskt känt en längtan efter att skaffa barn! Och det är inte för att en av mina närmaste kompisar är gravid, det är något annat...

  • kitkät

    Pagnie,
    Ja, det är en bra fråga. Vem kunde tro det? Jag som hånat er för er barnlängtan :)
    Nä, men jag har känt på sistone att jag snart vill ha barn med mannen i mitt liv och att få dela den upplevelsen med honom. Jag ser framemot det helt enkelt. Kanske är det hormoner och biologiska klockan, jag är ändå 27 år snart!

  • kitkät

    Jag börjar fundera på om vi inte ska ha placeringskort ändå, vid varje plats - istället för bordsnummer bara?
    Dessa söta placeringskort har jag hittat: http://www.ebay.com/itm/50x-Heart-Shaped-Wedding-Place-name-card-Wedding-Bomboniere-Favors-/290897391829?pt=AU_WeddingSupplies&hash=item43bad5f0d5


    Men vi kommer ju ha över 200 gäster förmodligen (beroende på hur många som tackar nej) och då kanske det bara blir massa onödigt jobb? Jag vet inte..
    På syrianska bröllop har jag aldrig sett att man har placeringskort, bara en sån liten "skylt" på varje bord med bordsnummer! Vad tror ni, Viola, Mustikka och Lavelii (ni som är syrianer alltså) funkar det med placeringskort vid varje plats på syrianska bröllop? Det vore ju sött att ha alltså.


     


     

  • kitkät

    Pagnie,


    Vilken söt barnstol (heter det så?). Vart har du hittat den? Riktigt söt, ser lite gammaldags ut - älskar den stilen! :)

  • kitkät

    Nu är jag tillbaka från Stockholm. Update: Nu har jag varit och beställt brudbukett & tärnbuketter! :) 
    Om jag ska vara ärlig så kan jag inte mycket om blommor, så jag gav floristen fria händer men talade om att det viktigaste är att buketterna går i färgerna aprikos och vitt!
    Det kommer bli pioner, avalanche-rosor, gerbera och lite andra småblommor, typ flox. Och sen så glömde jag tala om för honom att jag vill ha dahlior också, i färgen aprikos och vit! Det ska jag mejla honom om nu i efterhand! Det gick bra att jag mejlade honom om jag kom på något som jag glömde att ta på konsulationen!
    Vad ska ni andra ha för blommor i era buketter?

    Lavelli, 
    Om du frågar mig så hade jag inte velat gifta mig borgligt tre dagar innan den kyrkliga vigseln. Jag hade nog hellre gjort som goli - tagit det antligen samma dag eller efter den kyrkliga vigseln, men absolut inte flera dagar innan. För mig så är jag lika mycket gift om jag är gift borgligt som om jag är gift kyrkligt (men den kyrkliga vigseln är viktig för mig och ett måste), så om vi skulle gifta oss borgligt flera dagar innan den kyrkliga vigseln så hade det bara känts konstigt, typ "är vi gifta nu...eller?" och sen kanske känslan av att "Nu äntligen är vi gifta" hade försummats litegrann, om du förstår hur jag menar. Den känslan vill jag känna efter den kyrkliga vigseln, för då känns allt mer på riktigt! 
    Det är svårt att förklara hur jag menar, men ni gör såklart som ni vill, men det vet du ju redan. Haha
    Jag är glad att vi valde att gifta oss i en svensk kyrka, då slipper vi det problemet!
    Min kompis och hennes man är inte gifta borgligt, bara kyrkligt inom den syrianska kyrkan och jag skulle aldrig vilja göra så. Det skulle kännas som att vi är gifta på låtsas. Men det är kanske också för att jag värdesätter även den borgliga vigseln, den är viktig för att jag ska kunna känna att vi är gifta på riktigt. Men det är ju olika hur man tänker!
    Jag tycker att goli och hennes fästman hittade en bra lösning på det genom att ta den borgliga vigseln samma dag! Och om jag var i er sist och inte hade haft möjlighet att ta det samma dag så hade jag hellre tagit det några dagar senare än några dagar tidigare! 

    Viola 
    Om du inte känner att någon av dom klänningarna som hon har fått in är den rätta, så tycker jag absolut att du ska våga att beställa en klänning från katalogen även om du inte får prova den innan! Jag gjorde ju så och klänningen är precis som på bilden, men 1000 ggr snyggare också! Det är ju så detaljerade bilder så man behöver inte vara orolig för att den ska se annorlunda ut, det är ju inte som att beställa en Kina-klänning och behöva oroa sig för att få något helt annat! 

    goli 
    Hur har det löst sig för er med möblerna/boende?

  • kitkät

    Och nejlikor som jag på nu att jag vill ha i min bukett också! Det ska jag också mejla floristen om. Påminnelse till mig själv :)

  • kitkät

    Viola,
    Nä, jag skippar nog placeringskort ändå, trots att jag tycker det är fint!
    Vad gäller blommor så kommer ju vi också gifta oss på hösten men trots det så har jag valt brudbuketten i färgerna vitt och aprikost! Det kan ju bli en fin kontrast mot färgerna i naturen som är på hösten! När jag tänker på hösten så tänker jag på färgen orange, det är ju en ganska typiskt höstfärg, och aprikos är ju ljusorange i olika nyanser så det passar ju bra ändå, även om färgen är pastellaktig.  
    Jag tycker egentligen att alla färger passar, men sen så kan jag ju hålla med om att rosa eller turkos kanske inte är det första man kopplar med höstbröllop. Vilka färger har ni tänkt ha som färgtema? 
    Förutom aprikos och vit ska vi ha brunt också, just för att det inte ska bli för "somrigt", t ex så har vi mörkbruna organzaband på våra inbjudningskort! 

    Vad gäller bordsdekorationer så vill jag också ha olika blockljus på varje bord, men jag blir lite osäker på om det kanske blir för trångt på borden då. Alla meza-rätter ska få plats, dricka etc. Kanske bättre då med typ kandelabrar istället, för dom tar inte så mycket plats på själva bordet!  

  • kitkät

    Pagnie,
    Vilken skojig möhippa du har haft! Och vilken trevlig överraskning med din brudtärna som tog sig till Sverige!
    Det ska bli spännande att se vad mina brudtärnor planerar för mig. Min ena brudtärna frågade mig häromdagen om det finns något jag absolut inte vill vara med om? Och då svarade jag att jag absolut inte vill skämma ut mig eller springa på olika uppdrag på stan! Jag hoppas att dom lyssnar på mig :) 

    Lavelii,
    Åååå, vad nyfiken jag blir på din ring nu. Det är precis så man ska känna när man har ringen med det stora R:et på fingret! Kan du inte visa oss bilder på den?
    Du kan väl mejla oss bilder på ringen privat? :) Snälla, snälla..

    Mustikka,
    Vad är det du känner att ni inte har fått klart ännu?
    Vi har smakat tårtan (cupcakes), men då har vi ju inte anlitat konditori via Panorama utan ett konditori som vi själva valt ut. 
    Och maten behöver jag inte smaka känner jag, eftersom jag vet att maten smakar fantastiskt på Panorama! Jag har varit på bröllop där förut och jag har vänner och bekanta som varit på bröllop där nyligen som lovprisat maten! 
     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop