• goli

    Orientaliskt bröllop

    Lavelii, tråkigt att höra att de korten inte var vad du förväntade dig! Och när det gäller lägenheten så förstår jag verkligen din frustration och jag hoppas innerligt att det löser sig för er del med allt! När du säger tung, så förstår jag oxå vad du menar eftersom vi har ett likadant uttryck i persiskan; något som är elegant och inte pråligt eller glammigt eller "billigt", helt enkelt!

    Kitkät, åh vad roligt med din klänning! Vad skönt att det fixade sig och att du har hittat din drömklänning! Förstår att du inte vill lägga upp din bild här, men hoppas på att få se den på dig ändå... kanske efter bröllopet? Men är verkligen jätteglad att du har din drömklänning nu!

  • goli

    Kitkät, hoppas att du lyckas få klänningen såld! Håller tummarna för det!

    Pagnie, hur många är det ni har bjudit? Vi har fått jaga folk för att de ska OSA och många har fotfarande inte gjort det! Att det ska vara så himla svårt! Har jagat o påmint... Har tyvärr fått ett antal nej och det lär säkert komma fler.

  • goli
    Kitkät, vi har satt sista OSA-datumet till den 3e juni, för om vi vill bjuda andra istället för de som tackat nej så ska de ha tid på sig att planera. Hur ska ni göra om flera tackar nej, ska ni bjuda andra istället eller strunta i det? Vi har ju ganska många på ver reservlista men sen har vi ju "bara" 150 st som vi bjudit. Men om typ 30 pers tackar nej så kommer det se väldigt tomt ut i lokalen!

    Lavelii, iranier är inte heller särskilt bra på det där med OSAndet. Det var ganska många som inte ens visste vad det var, och det kan jag förstå. Men då kan de ju fråga iaf! Det kom inte upp förrän vi tog upp det! När det gäller er lgh så tycker jag att man ska vara petig, precis som du säger så ska det ju bli ens hem! Speciellt som ni ska köpa en lägenhet också, då är det extra viktigt. Så stå på dig och sänk inte dina krav. Ni kommer att hitta rätt!

    Pagnie, hoppas era gäster är bättre på att OSA än vad våra har varit. Men samtidigt så är det säkert jag som är för stressad helt enkelt! Försöker påminna mig själv att det är fortfarande nästan 2 veckor kvar tills dess och att jag ska lugna ner mig. Men det är inte så lätt! Hur känner du dig då, är du lugn?

    Tjejer, börjar seriöst bli orolig för Mustikka. Har ngn av er hört ngt från henne?
  • goli

    Viola, stort stort grattis till lägenheten! Vad kul att höra och vad skönt det måste kännas. Låter som en underbar lägenhet!

    Man är inte mer än människa och kan inte göra allt samtidigt, så bröllopsbestyren kommer ni också kunna fixa snart, så en sak i taget! Det här var ju riktigt stort så jag tycker absolut att ni ska ge det lite tid till att sjunka in och fira. Sen när det har lagt sig så kan ni ta tag i allt annat med ny energi!

    Blir jätteglad av att höra, stort grattis igen!!!

  • goli
    Viola och Kitkät, det går bra med fästmannens kostym! Lavelii, bilden du har lagt upp är nästan exakt det min fästman håller på att få uppsydd. Kostymen är i mörkblå färg, skjortan är elfenbensvit, västen är en annan variant av elfenbensvit fast i siden och kravatten är vinröd. Han har gått på ett antal provningar nu ooch den är långt ifrån färdig men shit vad stilig han e i sin halvsydda kostym! Han håller på att gå ner i vikt nu och skräddaren får sy in lite mer varje gång han går på provning, hahaha. Nästa provning är på tisdag så det ser jag fram emot.
    Som jag skrev innan så har han lite ångest över att han betalar så mkt för en skräddarsydd kostym men nu ser vi att den är så värd det. Han är inte typen som unnar sig lyxiga saker direkt, min älskade fästman. Så det är nog där skon klämmer. Jag tycker absolut att han förtjänar det och vet att han kommer bli supernöjd när den är färdig. Dessutom kommer han alltid kunna använda den här kostymen till andra events.

    Viola, det går bra med allt. Vi har inandlat det mesta på Ikea och hoppas på att allt ska vara levererat samma dag som vi åker upp till Sollefteå, dvs den 7e juni. Då kommer vi direkt till vår första gemensamma lägenhet och jag ser fram emot det så otroligt mycket! Den helgen kommer det att bli en massa pyssel och det ska bli kul att inreda vår lägenhet. Vi har ju inte ens sett den, hahaha! Bara på kort! Min bror hade sin placering där för ett tag sedan och han har varit på visning men inte vi. Roligt, va? I vanliga fall är jag ett riktigt kontrollfreak men jag har lärt mig att slappna av lite nu. Kanske för att jag är helt utmattad efter alla års studier! Skrattande Men saken är den att efter att ha bott i vår korridor nu i 6 år så har jag inga som helst höga krav på något. Vi har delat toa, dusch och kök med tjugo andra människor, vissa riktigt äckliga, vi har fuktskador i alla väggar och tak, vi har ett litet kylskåp med ett ännu mindre frysfack, myrstackar lite överallt och man vet aldrig vad som väntar en när man ska gå på toa. Så ja, ser fram emot vår lägenhet som fan, hahaha! Skrattande Ni då, hur ska ni göra med möbler osv?

    Kitkät, anledningen till att vi inte bjöd alla på en gång var inte pga att folk inte ska få plats, det är det inga som helst problem med utan det är ju mer det att det kostar en bra slant... Dessutom känner vi inte så där överdrivet många människor heller utan vill ha folk runtomkring som betyder något för oss. Men det kommer nog att fixa sig! Jag får helt enkelt ha tålamod! Vilket är lättare sagt än gjort, haha!

    Lavelii, ha det så roligt med din familj och ha det så kul på bröllopet!

    Pagnie, ta hand om dig o jobba inte ihjäl dig! Du får ta o kurera dig ordentligt och sova mycket! Krya på dig!

    Nu tjejer ska jag återgå till mitt plugg. Har tenta imorgon och om två veckor är det äntligen slut för min del! Skööööönt!!!
  • goli
    Mustikka!!! Vad skönt att ha dig  tillbaka! Jag har seriöst varit jätteorolig för dig, precis som Pagnie säger så utspelade sig hemska scener upp i mina tankar... är supernojig, vet det! Men ååååh vad skönt att höra ifrån dig! Jag är hemskt ledsen att höra hur jobbigt du har haft det och jag kan verkligen relatera till det. Jag och min fästman har varit borta från våra familjer i 6 år nu då vi har pluggat i Polen, innan dess pluggade jag i en annan stad i ytterligare 3 år och nu när vi äntligen ska tillbaka till Sverige igen så kommer vi hamna i en annan stad och kommer jobba så mycket så det blir inte så många tillfällen att hälsa på hos familjen. Men samtidigt ska vi starta en egen familj, precis som ni. Och hur jobbigt det än känns så kommer man så småningom till den punkten i livet då man måste gå sin egen väg och släppa taget om sin familj. Lite iaf! Jag har oxå haft många många stunder då jag undrat om jag har gjort rätt val ang utbildning och om det är värt all de tid man missar med familjen. Och gång på gång blir jag påmind om att det är det. Mina föräldrar har alltid stöttat mig i allt jag har gjort men nu känns det som att de är otroligt lättade över att jag har en utbildning och är på rätt väg i livet. Den möjligheten hade jag aldrig fått i Sverige. Sen hade jag aldrig träffat min själsfrände heller om inte jag flyttat hit... vill inte ens tänka mig hur mitt liv hade sett ut idag. Så jag vet att det kan vara otroligt jobbigt ibland men det är bara att kämpa på, tjejen! Och här kan du ventilera när och hur som helst!

    Lavelii, så tråkigt att höra om din morbror. Ja, jag har stött på ALS väldigt mycket och har sett att det verkligen påverkar alla runtomkring och att det inte är lätt. Kan dock inte ens föreställa mig hur det känns för dig. Men som du säger så måste livet gå vidare. Ingen hade mått bättre av att du också stannat upp i ditt liv och gett upp allt pga hans sjukdom. Dessutom så är det nog inget som din morbror skulle vilja heller. Jag är säker på att han är överlycklig över att du har hittat ditt livs kärlek och att ni planerar för en gemensam framtid. Att se dig lycklig är nog mycket viktigare för honom och jag tror inte alls att han tycker du är självisk på något sätt! Så fortsätt planera och lev ditt liv, han vet nog hur mycket du bryr dig och håller av honom! Finns ju inget som hindrar dig från att säga det till honom så ofta du kan, eller hur? Glad Det är en hemsk sjukdom han har drabbats av och det är fruktansvärt orättvist men samtidigt har du tur som har en morbror som älskar dig så mycket och som du älskar tillbaka. Har själv en fullt frisk morbror som jag kanske har träffat totalt 4 ggr under hela mitt vuxna liv och som jag har noll kontakt med. Tänk så olika det kan vara! Hoppas du får tillfälle att spendera en del tid med din morbror trots att ni bor en bit ifrån varann! Styrkekramar till er båda!

    Lavelii, när det gäller brudgummens kläder så tycker jag inte alls att 6000 kr är mycket, speciellt nu när jag har sett hur det ser ut på honom. Så himla stilig! Och jag är säker på att ni kommer känna likadant! Om det passar er budget så säger jag bara go for it! Och tentan gick bra, tack för att du frågar! Nu är det bara en sista tenta kvar... Skrattande
  • goli
    Kitkät, låter väldigt jobbigt med skorna. Vet att du har letat bra länge nu, tråkigt att du inte hittar något som du tycker om. Själv e jag väldigt chill när det gäller skorna. Tänker att de ändå inte kommer att synas och det viktigaste av allt är att de är bekväma. I värsta fall så tar jag bara av mig dem och får stå ut med att jag blir lite kortare, men får kompensera för det genom att rocka loss på dansgolvet haha! Men än så länge har du fortfarande tid på dig så ge inte upp riktigt än. Håller tummarna för att du hittar ett par perfekta skor!

    Möbelinköpet gick bra, gick tyvärr inte att beställa allt via nätet men vi fick med oss det mesta. Bara smågrejer kvar men problemet är att det blir en massa smågrejer! Vi har inte ens hunnit tänka så mycket på vad för typ av bil vi ska köpa, så vi kanske kan låna en bil från jobbet någon lördag oc åka iväg för att inhandla resten. Hoppas vi, iallafall! Sen får vi också hoppas på att det vi har köpt passar bra i lägenheten. Väldigt svårt det där när man inte ens varit där själv. Men det bästa man kan göra är att försöka köpa möbler som matchar varandra och så får man inreda utifrån det. Vi har inte köpt gardiner, sängöverdrag mm än eftersom det inte är akut just nu, så då kan vi alltid komplettera med lite färger när vi fått ordning på allt. När ska ni flytta in i er nya lägenhet? Spännande, va? Glad

    Slöjpriser har jag tyvärr ingen koll på. Har egentligen två. Fick en ganska kort först men ångrade mig sen och har nu en lite längre som jag faktiskt inte har provat än, så jag hoppas på att den kommer att passa. Fick båda som presenter från Iran så jag vet tyvärr inte hur mkt de kostar. Billigare än i sverige dock!

    Lavelii, absolut inget att tacka för! Kan inte föreställa mig hur svårt det måste vara för dig o din familj men jag tycker att du är supergullig som bryr dig så mycket och som känner sån kärlek för din morbror och hans familj!

    Pagnie, hur är det med din förkylning? Känns det bättre? Hoppas du har fått ordentligt med vila under helgen!

    Ja, tjejer. Idag började jag och min fästman städa ur vårt lilla rum med en massa saker som vi har samlat på oss under 6 års tid. Min fästman blev väldigt sentimental och undrade hur jag så kallt bara kunde slänga saker utan att ens tänka på det. Då när vi var mitt uppe i städningen så tänkte jag bara på hur mycket jag ser fram emot en ny början i en ny lägenhet med min blivande man. Men nu efteråt så börjar det sjunka in för mig... shit, alltså! 6 lååånga år... känns helt overkligt. Hur mycket jag än ser fram emot allt det vi har framför oss så kommer jag verkligen sakna det här stället och alla minnen. Nostalgi på hög nivå! Och nästa vecka är det slut. Glad
  • goli

    Pagnie, håller med dig om att det är väldigt jobbigt att arbeta nattpass, är själv en person som verkligen inte klarar mig bra utan nattsömn. Tror det beror på att jag för några år sedan jobbade nattpass väldigt mycket och ofta, tror jag slet ut mig rejält då. Haha, och så vill jag bli akutläkare!!! Lycka till med det liksom!

    Kitkät, vad skönt att slippa stressa med inredningen och ha en hel månad på er att fixa allt! Vi kommer komma hem till kaos, tror jag! En massa tunga Ikea-kartonger överallt. Vi kommer inte ens vara där när de levererar så jag hoppas verkligen inte att de bara slänger in allt på varandra i hallen eller något. Kommer bli tungt för fästmannen med sitt diskbråck ocha för min nacke efter olyckan. Men håller tummarna för att det ska gå bra!

    Kitkät, kan man skicka in hindersprövningen 4 månader innan? Trodde att den bara är giltig i 2 el 3 månader..?

  • goli

    Kitkät, 4  månader kvar!!! Och du som ville skjuta upp bröllopet ännu längre fram, hahaha! Skrattande

  • goli

    Tack, Kitkät! Vet inte varför jag fick för mig att det var giltigt kortare tid. Så idag skrev jag och fästmannen på och han ska skicka den från Sverige, eftersom han åker hem till Sverige i några dagar. Litar inte på postservicen! Skrattande

    Kan tyvärr inte hjälpa dig ang slöjan men det kanske är bäst att du frågar dem i butiken? Har du kollat blocket annars? Eller om någon har lagt ut annonser här på BT?

Svar på tråden Orientaliskt bröllop