• goli

    Orientaliskt bröllop

    Tjejer, tack så mycket för alla tips och råd och ni har helt rätt ang fukt och svett mm när det gäller halvuppsättningar. Det hade jag faktikst inte tänkt på alls! Jag har riktigt krulligt hår och så fort det är lite fuktigt i luften blir det svinto av det hela, hahaha! Men precis som er tycker jag att halvuppsättningen är helt underbar och bild nr 2 av heluppsättningarna. Så svårt att bestämma sig! Det bästa är nog att utgå ifrån en sak men sedan be frisören fixa så att det passar en själv. Jag har inte heller så tjockt hår så jag köpte löshår med clips via groupon i nyansen chokladbrunt. Det tipset fick jag av Karam som ska fixa mitt hår.

    Viola, hahaha! vet precis hur du känner dig! Jag velar också riktigt mycket, speciellt som fästmannen tycker att jag ska ha en halvuppsättning som på bilden... Glad

    Skor är verkligen jobbigt! Själv har jag bestämt mig för att ha ett par vita lagom högklackade som min mamma köpte till mig från Iran för flera år sedan. De är  otroligt bekväma och är jättesöta och jag orkar faktiskt inte hålla på o vela med mina skor också, med tanke på hur jag velar med allt annat. Men Kitkät, tyckte att de ballerinaskorna är jättesöta! Men viktigast av allt är att de ska vara bekväma! Så tänk på det. För jag har haft många ballerinaskor som har visat sig vara riktigt obekväma och gett mig massor av skavsår!

    Pagnie, hoppas det går bra med att sätta in dina extensions! Och vad skönt att du e nöjd med din stylist!

    Lavelii, fick adress till en snubbes hemsida med inbjudningskort. Egentligen var vi på jakt efter pkaceingskort men de har ganska fina inbjudningskort där. Vet inte om du har sett dem men här är adressen.

    exklusivia.se/

    Vi köpte våra från Iran så jag har inte koll på priser mm på inbjudningskort som finns här. Hoppas ni hittar något ni tycker om snart!

  • goli

    Hahaha, Viola, vad gullig han är! Då ska du väl ta och lyssna på din fästman, eller hur? Flört

    Jag var också väldigt osäker på att beställa kort som jag inte hade sett men det visade sig bli riktigt bra. Korten från Iran är väldigt annorlunda, plus att vi fick chansen att få med en persisk dikt på korten. Mina föräldrar gick in till tryckeriet och valde ut några kort som de tog bilder på. Sedan skickade de bilderna till oss och vi bestämde utifrån det. Och de är sååå mycket billigare i Iran också! Men alla som fick inbjudningskort av oss sa samma sak, att det var jättevackra kort och annorlunda än det de sett innan. Så fundera på det!

  • goli

    Lavelii, åh vad roligt! Blir jätteglad av att jag kunde vara till hjälp! Hahaha, hoppas ni kan enas om en och hoppas att de är lika fina i verkligheten också! Inget att tacka för!!! Skrattande

    När jag gick till Karam så sa han bara att jag skulle fixa löshår innan jag ens hann öppna munnen. Haha, han var väldigt ärlig och rakt på sak om att nä, jag har för tunt hår och borde ha löshår. Men det gillar jag, frisören om någon måste ju vara ärlig! Han sa att det gick bra med clips, det enda kravet han hade var att det skulle vara äkta löshår. Utöver det sa han inget mer.

    Vad har du hört om clips? Är det något särskilt med det som kan förstöra håruppsättningen eller något? Har själv inte hört något.

  • goli

    Kitkät, jag håller med dig! Har också undrat över var hon håller hus och jag hoppas verkligen att inget har hänt! Ska nog skriva direkt till hennes inbox, hoppas hon joinar oss snart igen!

    Tycker om din idé om 50-tals uppsättning! Älskar den stilen! Tyvärr så passar inte jag själv i det så det har jag övergett. Men tycker absolut att du ska go for it!!! Skrattande Har du hittat någon bild som passar med det du har tänkt dig?

    Lavelii, verkar som att de flesta av oss har samma problem med våra bröllopsfixare. De är allmänt dåliga på att höra av sig. Jag tog faktiskt upp detta med Danny och med tanke på allt som hänt också med dubbelbokningen så känns det nu som att han anstränger sig lite mer. Vet inte om de förstår riktigt att det är sånt vi värderar mest egentligen? Jag vet t ex att han är jätteduktig på det han gör och att det kommer att bli fantastiskt fint mm mm men ibland så hade det känts bättre om man haft lite bättre personlig kontakt. Jag tog faktiskt upp det med honom. Skrev ett meddelande till honom och fick inget svar på flera dagar. Och då skrev jag igen att jag kände mig dissad... igen... och sedan dess har han verkligen hört av sig! Så om du känner dig manad så... Flört

  • goli

    kitkät, vilken klassisk och elegant uppsättning! Har ingen aning om hur du ser ut men hoppas på att få se en bild på dig som brud någon gång med en sådan uppsättning. Din klänning har jag ju sett och den är också riktigt elegant så den här hårstilen kommer nog funka perfekt med klänningen! Tycker inte alls att det blir "invandrarkvinna" över det, det ska du nog inte oroa dig för!

    Har du provat tiara för att se hur det blir? Jag var helt emot det tills jag faktiskt började prova lite olika!

  • goli

    Kitkät, vi hade vår examensbal i lördags och då hade passade jag på att ha halvuppsatt hår. Det var inte ens varmt men det blev så fruktansvärt klibbigt och svettigt och håret tappade sin "form" eller hur man nu ska beskriva det. Så nu har jag bestämt att det blir helupsättning. Känns som att det går mer i stil med prinsessklänning och tiara. Vilken heluppsättning jag ska ha däremot, det är en annan femma! Hahaha! Imorgon ska jag ringa och boka tid hos Karam för en provuppsättning. Hade tänkt göra det idag men är ganska förkyld och har knappt nån röst. Rynkar på näsan Men det ska bli spännande. Det bästa jag kan göra är att visa honom lite olika bilder och ha något att utgå ifrån, sedan får han nog improvisera och så får vi se hur det blir. Skönt att man får en provuppsättning iaf, så man slipper stressa med det när det väl är dags!

    Jättefina bilder på sminkning men har du bestämt om du ska ha den mörkare ller den ljusare? Jag tänkte mig först att ha lite ljusare, ung som bild nr 2 men sedan ångrade jag mig. Eftersom jag är mörk och gärna vill ha smink som syns på kvällen så ska jag nog köra något i stil med bild nr 1. Ser verkligen fram emot sminkning och håruppsättning, ska bli så kul!

    Lavelii, skönt att du har förtroende för Afram och att det känns bra! En fråga, är det samma Afram som var med i mitt stora syrianska bröllop? Han som är fest- och bröllopsfixare men själv gifte sig i programmet? För den killens fru, tror hon heter Valentina, blev sminkad av chefen eller vem han är, Olle Johanssen, för MUS och hon blev så grymt vacker! Vilken lyx att bli sminkad av honom för han är så otroligt duktig! Honom hade jag gärna haft som MUA eller iaf den sminkningen hon fick.

    Tråkigt att höra om din fästmans favoritkort, hoppas att ni hittar något ni båda tycker om!

    Tjejer, vad har ni tänkt er för hårsmycken? Fler inspirationsbilder!!!

    Och var håller Pagnie hus egentligen? Håller folk på att droppa av tråden eller? Oacceptabelt! Kom tillbaka, Pagnie och Mustikka!

  • goli

    Ojojojoj, här har ni varit flitiga! Tog mig en bra stund att läsa igenom allt, hahaha! Och insåg mitt i allt detta att jag inte har någon aning om att man ska prata med en dekoratör..? Har jag inte alls tänkt på! Kanske borde prata med Danny och kolla upp det där! Problemet är att vi kommer knappt vara i Sthlm alls, vi åker direkt till Sollefteå för att börja jobba och sen stannar vi till i Sthlm två gånger, men de gångerna har vi fullbokat med konditor, florist, provuppsättning o sminkning mm. Vet inte hur vi ska hinna! Och sedan åker vi tillbaka den 3 dagar innan bröllopet och då har vi en jäkla massa annat att göra också... Puh! Mycket att tänka på! Men det får vi lösa!

    Tjejer, hur har ni gjort med fästmännens kläder? Min fästman håller på att sy upp sina kläder här i Polen och igår gick han på sin första provning. Även fast det var långt ifrån färdigt så såg han så otroligt stilig ut! Ska bli jätteroligt att se honom i kostymen och allt när de är färdiga. På måndag ska vi gå på nästa provning. Tänkte fråga er om ni vet hur mycket det kostar ungefär att sy upp en kostym i Sverige? Och hur mycket era fästmän har tänkt lägga ut på sina outfits. Min fästman kommer att få kostymen tillsammans med väst, skjorta (med initialer samt manschettknappar) och kravatt för ca 6000 kr. Han fick väldigt mycket ångest och tyckte det blev väldigt dyrt. Har för mig att det är dyrare i Sverige men har ingen aning. Så jag försökte muntra upp honom med det, säga att han kommer ju alltid kunna använda sin kostym mm. Det är ju inte som med våra brudklänningar. Vi kan ju inte direkt ha på oss dem på andras bröllop, hahaha! Men jag tycker definitivt att det är värt 6000. Vad tycker ni?

    Vi har oxå haft fullt upp med att inhansla möbler till vår nya lägenhet. Hyresrätt, visserligen, men känns ändå som vår. Har suttit i telefon med Ikea i två dagar och försökt reda ut med avbetalning mm, att min blivande svärmor måste gå i god för oss eftersom vi inte har anställning förrän i juni osv. Så idag ringde jag för att fråga lite om ansökan och hur det funkar via internet och räntor och allt och jag hade lite svårt att hänga med. Så då ställde jag extra mycket frågor för att vara säker. Så från ingenstans hör jag hur telefonisten viskar: fyfan, vad jobbig du e... WHAT? Först trodde jag att jag inbillade mig, att jag hallucinerade... men sen började jag bli arg och frågade rakt ut. Då började hon förneka det och jag sa att jag tyckte det var väldigt oproffessionellt av henne. Då finns ju till för att hjälpa idioter som mig! Och jag var inte alls otrevlig mot henne. Iaf, så bad jag hene att koppla mig till en annan telefonist och då lade hon på luren bara. Men jag ringde upp igen. Skam den som ger sig! Fick prata med en supertrevlig tjej, jag förklarade situationen för henne hon var riktigt hjälpsam och bad om ursäkt för den andra tjejen. Seriöst, alltså! Tillräckligt jobbigt med att fixa allt ändå, men så kan man ju inte bete sig!

    Jaja, ni får förlåta mig men kände lite att jag behövde skriva av mig. Den här tråden har även blivit min terapitråd, alla ni är så himla underbara så det känns skönt att vända sig till er och alltid få så bra råd!

    Pagnie, vill bara säga att jag håller med de andra. Jag älskar barn ocj kan sitta och gulla med dem hur mycket som helst men en möhippa är ingen plats för ett spädbarn! Går inte riktigt ihop! Kan inte din syster vara med under en del av dagen iaf, utan sitt barn?

  • goli

    Haha, ja det lär nog ta några månader innan vi är färdiga! Och ska absolut inte glömma trälimmet. Första natten i vår första lägenhet ska vi nog spendera på en madrass på golvet. Möblerna ska levereras på dagen och då ska vicevärden släppa in ikea-killarna. Jag o fästmannen kommer vara framme vid 23-tiden någon gång och lär knappast orka skruva ihop något då. Men det ska bli mysigt ändå!

    Haha, ja för mig är det riktigt bra terapi, verkligen! Inte nog med att man får skriva av sig, man får så jäkligt bra feedback också!

    Vad skönt att du har bestämt dig ang bebisverkstaden. Ja, det där med illamående är inte att leka med. Min mamma var illamående hela tiden när hon var gravid med mig och tålde inte ens att prata om mat. Hon fick kopplas till dropp många gånger och när hon var i femte månaden vägde hon 47 kilo!!! Hon hade det tufft! Men en rolig grej som hon berättade var att när hon var liten så hade de ett grannpar som skulle få sitt första barn. Men kvinnan klarade inte av att se sin man, han framkallade hennes illamående så de var tvungna att spendera större delen av hennes graviditet isär!!! Får hoppas att det där inte händer någon av oss! Skrattande

    Men nu är et inte alls lång tid kvar för er, vad spännande! Allt detta planerande... För några månader sedan tyckte jag tiden gick så långsamt, men nu så känns det som att det har gått fort. Kanske för att det händer så mycket nu. Ser verkligen fram emot allt!

  • goli

    Kitkät, håller med dig. Men det beror noh helt och hållet på om man kanske vill ha något extra utöver... Jag tycker att Danny gör ett fantastiskt jobb med inredningen av lokalen så det känns inte alls nödvändigt att lägga sig i. Sen tror jag att om det hade behövts för vår del att prata med dekoratören så hade han nog sagt det till oss.

    Kitkät, det var just ikea handla-kortet vi skulle ansöka om men eftersom vi inte pluggar i Sverige så måste vi ha ngn som går i god för oss. Ingen av oss får lån eller bidrag från CSN längre så det är därför. Men vi fick låna pengar av fästmannens mor så länge, är så otroligt tacksamma för det!

    Ja, tjejer. Idag var jag och fästmannen på stranden för första gången efter 6 år här i Polen, hahaha! Bättre sent än aldrig, va? Och det var jättehärligt! Så skönt att koppla bort alla tankar på bröllop och examen och jobb och lägenhet och jag vet inte vad... Hoppas att ni har lika fint väder där ni är och att ni också stornjuter! Kram till er alla!

  • goli

    Lavelii, vet själv att det är jättesvårt! Men börja med inbjudningskortet och förklara lite vad det är du är ute efter och vad du blir missnöjd med?

    Sen när det gäller hotell så undrar jag samma sak. Vilket område vill ni bo i, nära festlokalen? Hur länge hade ni tänkt stanna? Och vilka egenskaper vill ni att hotellet ska ha?

    Ibland underlättar det bara genom att skriva av sig lite... Skrattande

Svar på tråden Orientaliskt bröllop