• goli
    Äldre 7 Oct 13:27
    1424609 visningar
    3377 svar
    3377
    1424609

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • Äldre 9 Mar 18:47

    Vad synd! Men hur var era bröllop? Hoppas de blev som ni önskade?! Jagville mest ha några som stöttade på vägen :) Vi har vigseln i St Eriks kyrka och festen på bergendals meetings. Vi gifter oss inte förrän den 27/6-15. Har varit inne och tagit lite tips från hemsidan. Undrar dock vad ni hade för frisörer och make up artister. Jag vill att de kommer hem till mig. Hade bokat Mattias Aho men då hans kusin tydligen ska gifta sig samma datum så ställde han in :/ o nu har jag lite smått panik för blir inte nöjd med någon annan :/ såg att någon av er skulle betala 7000kr för en person där man fick smink o hår fixat samt prov för båda samt löshår. Men hittade inget namn på denna person?! Kram!

  • Äldre 11 Mar 08:08
    Goli
    Det var verkligen underbart! Vi tog fler bilder med kameran. Ska försöka få upp dem. La över de på datorn senast igår.
    Men bilder gör verkligen inte öarna rättvisa. Speciellt inte med oss som riktiga amatörfotografer. haha...
    Men vi är också inne på en karibien kryssning 2 veckor. Vill se S:t Maarten bland annat. Och Bahamas (fast där vill jag spendera mer än några timmar!). Får se hur det blir med det och när. Man vet ju aldrig vad som händer. Men får vi välja så blir det nästa höst någon gång. Samtidigt vill vi åka till USA snart också och det helst innan nästa höst. Så vi får se...man har ju ett jobb också och begränsad semester dessvärre haha...
    Hur går det för dig med jobb? Hur mkt har du nu kvar av AT:n?

    Chamelius
    Välkommen hit!
    Så avis jag är på dig som planerar bröllop. Kan sakna det ibland även om jag älskar att ha det som ett fint minne att titta tillbaka på
    Kan berätta lite om vårt bröllop. En kort version, den långa ska finnas här i tråden någonstans bakåt med bilder.
    Vi är syrianer och gifte oss i oktober-13 och hade vigseln i St Petrus & Paulus Ortodoxa Kyrka och sedan festen i tillhörande festvåning (Hallunda festvåning). Vi hade ca 350 gäster. Precis lagom! Vi hade en grym festarrangör som verkligen var med i varenda del av processen. Han fixade precis allt vi bad honom fixa. Supernöjd med florist och dekoratör också! Och maten var super!
    Vi hade liveband. Josef Özer. Han och bandet satte verkligen pricket över i:et på festen! Han tillsammans med gästerna skapade en fantastisk stämning!

    Hursomhelst, när det kommer till smink och hår så hade jag Gabriella Elio som sminkade mig. Lorens (Lorenzo) från Södertälje fixade mitt hår. Båda kom till det hotell jag bodde på. Kan verkligen rekommendera båda! Gabriella är otroligt duktig och väldigt jordnära och lugn när hon arbetar. Lorens ser precis vilken frisyr som funkar till ens ansiktsform och försöker även bilda sig en uppfattning om hur man är som person för att få till en look som matchar en. Kändes som han hade koll på helheten. Även hur klänningen såg ut osv. Som sagt, rekommenderar starkt! Jag hade i löshår. Clips. Han hade inga problem att jobba med det.
    Jag tror den du menar är Pagnie. Minns inte vad hennes make up artist/frisör hette nu. Jag provade henne själv också men har glömt helt vad hon heter.
    Men gör verkligen provsmink/hår innan. Det är min rekommendation. Jag hann inte prova Lorens eftersom jag bokade honom efter missnöje med den som jag nu inte minns vad hon heter (säger inte att hon inte var bra. Men det var inte vad jag väntade mig). Smink lyckades jag göra en provsmink 3 dagar innan bröllopet. Men kände mig relativt säker med Gabriella även utan provsmink.

    Anyway, fråga på om det är något du undrar. Du har gott om tid kvar men tiden går fortare än man tror.
    Har ni bestämt antal gäster än på ett ungefär eller?
  • Äldre 11 Mar 18:42

    Jag hade kontakt med Gabriella tidigare. Tror dock hon skulle ta ca 2700kr för en brudsminkning. Vilket jag kände var lite väl överdrivet.. En kompis kompis känner en person som arbetar med att sminka skådisar i olika kända tv program så tänkte låta henne sminka mig, om jag är nöjd efter provsminkningen. Hur mkt tar Lorens för en bruduppsättning? Jag har tänkt mig något sånt här

  • Äldre 11 Mar 18:44
  • Äldre 11 Mar 18:46

    Oj hon ville egentligen ha 3500 o inte 2700.. :p

  • Äldre 11 Mar 18:56

    Och...vi blir ca 100pers. Räknar med ett bortfall på 12% av dessa??jag har??trots att jag är libanes???i stort inga släktingar i Sverige..+ att det är så sjukt dyrt då vi är för få för de orientaliska ställena där typ allt ingår i priset...

  • Äldre 17 Mar 10:25

    Ja, Gabriella är dyr. Men enligt mig värd det. Men som sagt, du kommer ju göra provsmink med den andra och kan känna efter där om du är nöjd eller ej. Jag tror jag gav 3000 kr när Gabriella sminkade mig. Hon sminkade även min mans systrar och min mamma.

    Lorens tog nog runt 2000kr för uppsättningen (kanske strax under eller strax över). Även han gjorde mamma och svägerskor.

    Minns inte summorna då det inte var jag som betalde för det, trots att det var jag som bokade dem :-/ skumt hur snabbt det försvinner ur minnet. Men det var inte över 2500 iaf för Lorens och svårt att tro att Gabriella tog 3500 för min brudsmink. Men det kanske hon gjorde... Hursomhelst, väldigt nöjd var jag!

    Har ni kollat med de mindre orientaliska lokalerna? Om det nu finns några såna haha... Jag har egentligen ingen koll men jag vet ju att vår lokal lätt hade kunnat rymma ca 1000 pers beroende på hur man möblerar därinne. Men vi var "bara" 350. En del sa till oss att "vår" lokal kommer vara alldeles för stor för 350 gäster och att det kan se tomt ut. Men vi ändrade ju om i lokalen och jag tycker absolut INTE att det såg för stort eller tomt ut. Jag har snarare tänkt i efterhand att det var tur att vi inte var fler för jag ville definitivt inte ha ett "trångt" bröllop. Undrar fortf hur den lokalen, som förvisso är stor, är när det är fester med 1000 sittande pers. :-O haha...

    Hur har ni tänkt med mat osv? Meze eller ska det vara tre-rätters etc?

  • Äldre 26 Mar 19:12

    Hej!
    Hur kontaktar man lorens? har försökt söka osv utan resultat.

    Vi har ju bara 100 gäster..inte 1000:P...ja kanske skrev fel? :P

    Vi ska ha trerätters då vi inte hittar ni bra ställe med meze osv. Är lång tid kvar så vet inte. Jag ska försöka få in kulturen med lite baclawa o typ magdans eller något..:P..vill sååå gärna ha zaffe om någon av er vet vd det där? men finns tydligen inte i sverige :/

     

  • Äldre 4 Apr 14:03

    Hej tjejer. vad tyst det är. väldigt tråkigt tycker jag. Jag vill ju veta hur det går för er alla.
    hur har ni det och vad händer i livet?

    här jobbar jag på. har ca 13 arbetspass kvar sen kommer jag gå på ledighet. 2,5 månader kvar tills lilltösen kommer. känns som att våren är på G och det är sååå skönt. hoppas bara vi slipper bakslag.

    annars händer det väl inte så mycket egentligen. tiden går alldeles för sakta men vi njuter av den lilla ensamma tid vi har kvar.



    går i morgon in i v.29 och är därmed höggravid. känns lite läskigt faktiskt och man kan inte riktigt tänka sig hur det faktiskt kommer bli. vi får se vad detta äventyr för med sig.

  • Äldre 22 Apr 20:13

    Hej flickor! Kikar in här och kollar läget! :)


    Hur mår ni allihop?
    Pagnie vad stor du blivit! Nu är det inte alls långt kvar för er. Hur känns det? Hur har graviditeten varit hittills för dig? 

    Om någon undrar så mår jag bara bra! :) 
    Vi kom hem från Rom förrförra veckan. Vi var där tillsammans med mina föräldrar och bror, firade mammas och pappas 30-årsäkenskap! Det var väldigt mäktigt med alla fina byggnader, kyrkor, Vatikanstaten och Colosseum men i övrigt tycker jag att Rom är överskattat. Stockholm är mycket vackrare enligt mig! 

    Och till sommaren planerar vi att kanske resa till värmen i någon vecka och sedan ta en resa i samband med vår bröllopsdag. Tänk att vi redan varit gifta i snart sju månader! Det känns som igår... men ändå så långt bort. 

    Hur går det för er andra då? Någon mer som planerar barn eller blivit med barn? 

    Pagnie, har ni bestämt er angående flytt till Örebro? 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop