Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Ja, jag känner också det... Känns bra att jag hittat ett alternativ som känns bra ifall jag inte hittar min drömklänning i butik. 

  • kitkät

    Pagnie, 
    Tack för din fina komplimang, vad go du är :) 

    Idag har jag och min fästman suttit och klurat lite på inbjudningskorten. Det är inte lätt tycker jag, med hur man ska formulera sig. Jag vill gärna att det ska vara formellt och se perfekt ut! Förutom inbjudningskorten kommer vi också skicka ut ett "Informationsblad" till dem svenska gästerna med info som är självklar för dem syrianska gästerna (eller som inte är nödvändig för dem) men som dem svenska gästerna kanske behöver veta. T ex hotelltips, vägbeskrivning, gåvor, klädkod etc. All denna information är självklar eller onödig för dem syrianska gästerna, eftersom dem gäster bor i Sthlm allihop, så dem behöver varken hotelltips eller vägbeskrivning. Klädkod och gåvor är givet. Man ger alltid pengagåvor på syrianska bröllop.  
    Ska ni skriva något om klädkod & gåvor i era inbjudningskort? Hur ska ni formulera er i så fall?
    Vi vill önska oss bidrag till bröllopsresa och till vårt gemensamma hem, eftersom vi ska flytta ihop till en gemensam lägenhet först efter bröllopet. Egentligen så kan vi finansiera vår bröllopsresa själva, men vi vill inte gärna önska oss prylar, då vi hellre vill köpa inredningsprylar och möbler efter egen smak. 
    Jag vill egentligen hellre skriva att vi önskar oss bidrag till att kunna köpa prylar till vårt gemensamma hem, istället för att skriva bidrag till bröllopsresa.. Men jag vet inte hur vi ska formulera oss? Hjälp! 

  • kitkät

    Pagnie, 

    Ja, det är likadant på syrianska bröllop. Och därför tänker vi inte skriva något om gåvor i inbjudan, det är inte vanligt att göra det på syrianska bröllop. Men däremot på svenska bröllop så brukar ju brudparet skriva en önskelista eller liknande och därför så vill vi skriva vad vi helst önskar oss i ett informationsblad, som vi bara skickar till dem svenska gästerna, med bland annat vägbeskrivning, boendeförslag, klädkod osv. 
    Vi har pratat med min svärmor och hon tycker att det är bra om vi skriver vad vi önskar oss eftersom alla kommer fråga ändå. Och det är inte lika "fult" att önska sig bröllopsgåvor bland svenskar som det är bland syrianer. Bland syrianer är det självklart att man ger pengagåvor, men svenskar vill oftast veta vad man önskar sig. Och därför har vi tänkt göra så... 

  • kitkät

    Aidis, 

    Tack för hjälpen! Men om vi skriver så som du skrev - att vi vill ha bidrag till inredningsprylar för att vi ska flytta ihop till ett gemensamt hem... Tror du inte då att många ändå kommer ge oss inredningsprylar istället för bidrag, just för att dom tänker att pengar är en tråkig present att ge bort. Medan om man istället önskar sig pengar till bröllopsresan så tror jag att dom flesta då ger pengagåvor. 
    Vad tror du?  

  • kitkät

    Goli, 
    Ja, det är väl en ganska bra lösning. Men problemet är att vi inte vet hur vi ska formulera oss, som jag skrev till Aidis i inlägget ovan! Ska man skriva att man önskar sig bidrag till bröllopsresa eller till saker till hemmet? Och hur formulerar man det? 

  • kitkät

    Aidis, 
    Hm.. Det låter som en bra idé faktiskt. Men problemet är att vi inte vet vad för inredningsprylar vi vill ha och känns trist om man ska begränsa sig till just en butik. Vi vill hellre gå runt till olika butiker och handla prylar själva som vi gillar, utan att vara bundna till en butik.  Men jag ska fundera på ditt förslag... 

  • kitkät

    Goli,
    Ni behöver inte göra en hemsida från grunden, på BT så kan du gå in på "Min sida" och sedan på "Bröllopssida", där fyller du i ett formulär  så får ni en hemsida som ni kan fylla i med information och ge adressen till era gäster. Adressen blir t ex www.brollopstorget.se/Brudpar/KallePelle. Du väljer själv om det ska stå ert namn i adressen eller något annat!

    Jag har gjort så, men valt att kryssa i "Hemlig bröllopssida", så att ingen kan söka på den här på BT. Vi kommer heller inte att ge ut någon hemsida till våra gäster, vi skriver all information i informationsbladet som följer med inbjudningskortet. 

  • kitkät

    Aidis, 
    Får jag fråga vad ni ska skriva på era informationskort? Hur har ni tänkt kring layouten? Vi håller nämligen också på att klurar på våra informationskort... Vilken information ska ni ha med där?  

  • kitkät

    Aidis,
    Vi har också tänkt skriva med ungefär samma info... Men hur har ni tänkt formulera punkt 6?
    Vi skulle gärna vilja att dom gäster som vill bo på hotell bor på samma hotell som oss så kan man äta gemensam frukost. Och då tänkte vi skriva det i samma punkt som hotelltips. Men vet inte riktigt hur vi ska formulera det utan att det verkar som att alla gäster måste bo på samma hotell som oss. 

  • kitkät

    Aidis, 
    Tack så hemskt mycket för dina konkreta tips och exempel! 
    Du har rätt, det kan vara bra idé att kontakta hotellet och fråga om ev. rabatt! Vart har ni tänkt köpa alla kort? Vi har hittat ett väldigt enkelt och fint inbjudningskort på Calligraphen. Vi kommer nog beställa därifrån. 
    Festprogram ska också beställas. Vigselprogram ska vi nog skippa tror jag. Och menykort ska vi nog inte heller ha, vi skriver nog menyn i festprogrammet! Vad gäller placeringskort så tror jag att festvåningen ordnar med det. 

    Pagnie,
    Vad är det du ska sy om med din klänning? Vad spännande!  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop