Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Vann du? Vad kul! Jag ska in och titta i tråden! 

  • kitkät

    Vilka fina bilder du bidrog med i tävlingen! Och nu kan jag säga att jag har sett dig! Vilket fint par ni är, du och din blivande man! Kul att ni hade blått tema på er förlovningsfest (Icke oväntat), vi hade också blått tema! :) 

    Och vilka fina bilder på Örebro! :) Och hundarna... Vad söta! 

  • kitkät

    Haha, ja när det gäller blått är du oförutsägbar, faktiskt... Tungan ute

    Jag har suttit och pillat på ett festprogram, och när jag kom till sidan 4, så råkade jag klicka bort mig så allt försvann! Haha... Nu får jag börja om igen. Jag gör mest lite på skoj, för att se hur det blir med programmet! 
     

  • kitkät

    Det är inte illa alls, det betyder bara att du är hängiven det du gillar, och aldrig byter bort det :) 

  • kitkät

    Pagnie, sluta sitta här och skriva trams.... Börja på vår lista nu! Gör någon nytta här i världen! 

  • kitkät

    Nu har jag gjort klart en mall för festhäftet, lite på skoj. Det är rätt så smidigt att göra via det programmet faktiskt...
    Jag googlade på tryckerier i Örebro och kom till Repro på Örebro Universitet, tydligen så kan man trycka ut där! 
    Man skickar in det man vill trycka ut så trycker dom ut. Det är inte så dyrt. Smidigt! 

  • kitkät

    Mustikka, 

    Festhäften förekommer inte på syrianska bröllop, men vi vill ha det ändå.
    Vad festhäftet ska innehålla är en annan fråga, det har vi inte bestämt ännu.

    Vad gäller listorna som jag & Pagnie pratar om, så tänkte jag att det kan vara bra att göra en lista på smådetaljer som man vill ha på bröllopet... Så får man bättre koll på vad som behöver inhandlas, fixas och trixas etc.

    Vi kommer också ha 10-12 meza-rätter. Jag funderar också lite på hur man ska göra med alla dessa allergier, det blir ju jättekrångligt om man ska hålla koll på alla allergiker och laktosintoleranta. Jag vet inte om det finns något bra sätt! Vi tänker skriva med menyn i festhäftet och skriva t ex Hummos - kikärtsröra med sesampasta och yoghurt. Då vet ju gästerna vad det är för något, men man kan ju inte skriva med varenda liten ingrediens. Och jag tror inte kocken blir glad att redovisa varenda liten ingrediens för dig.

    Jag tycker inte alls att det blir rörigt med tolv meza-rätter... Du får tänka på att alla dessa tolv rätter inte kommer serveras samtidigt. Först så serveras dom kanske 6 rätter, sedan varmrätten och efter varmrätten resterande 6 rätter som tilltugg, så gästerna har något att tugga på medan dom dricker. Vissa meza-rätter passar inte som förrätt och serveras därför istället som tilltugg efter varmrätten.  

  • kitkät

    Asal,

    Jo, det stämmer. Olles krog är väldigt dyrt jämfört med andra "orientaliska festlokaler". Av någon anledning så tar dom överpriser för allt. Jag tror att mycket har att göra med att dom har gott rykte och dom är medvetna om att folk bokar deras festlokal ändå.

    Hur många gäster tror du att ni blir ungefär? Jag och min fästman ska gifta oss i Panorama, googla Panorama festvåning, så kommer du till hemsidan. I Arkiv kan du se bilder på lokalen! Lokalen rymmer upp till 550 pers.  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop