Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Oj, oj... Nu har jag missat massor ser jag. 

    MA1
    Bor ni i Södertälje? Frisören som ska ta hand om dig på bröllopsdagen, vart håller hon till?
    Jag funderar på att boka tid för uppsättningen hos Klippotek1 och makeup hos Makeup-artist. Jag har hört att Klippotek1 är bra, vet du något om dom? 

    Vad gäller din fundering om hur man kan få musik-delen att funka på ett blandbröllop... Alltså smidigast är ju att ha en Dj, men eftersom ni valt bort det så kan ni säkerligen höra efter med Josef Özer & hans band om dom har lust att sätta på en CD-skiva med svensk musik under deras pauser (ja, dom tar några pauser under kvällens gång). Nackdelen med CD-skiva är att det blir tyst i några sekunder mellan varje låt, vilket kan vara en stämningsdödare! Kanske kan ni ta med en bärbar dator med Spotify (betala 99 kr för Premium så slipper ni reklam), ordna en Spotify och så kan Josef Özer & bandet koppla på datorn & sätta på spellistan när dom tar sina pauser! Men även då är nackdelen att det blir tyst i några sekunder mellan varje låt.
    Det finns ju andra alternativ också. Dj-in-a-box? Sök på google. Det är ett billigare alternativ till Dj. Ni gör då en spellista med dom låtar som ni vill ska spelas och sätter igång den när ni vill. Ni slipper tystnad mellan varje låt och Dj-in-a-box fungerar på så sätt att det inte blir någon tystnad mellan varje låt, utan "boxen" byter låt som en Dj, så att varje låt "överlappar" den andra vid övergången. 

    Goli,
    Tack för att du visade ditt kort för oss! Nu fick vi lite inspiration! 
    Jag såg att du frågade vad Mellose tar för uppsättning och makeup. Jag mejlade henne för ett tag sen och frågade henne just detta. Hon tar ca 5500 kr för både håruppsättning och makeup. Jag tror jag skrev och berättade det för er här på tråden, då när jag hade kontaktat henne! Jag tycker att det är alldeles för mycket pengar, så jag valde bort henne! Så duktig tycker jag inte att hon är. Hon håller till i Norsborg och har en studio, så hon åker inte hem till en! 

     

  • kitkät

    Föresten, angående färgteman! Jag tycker ljusrosa och aprikos är fint ihop! Så länge man inte väljer att ha ALLA detaljer i dessa färger så tror jag inte det blir för mycket. 

    Och goli, vad kul att ni också valt aprikos. Då kan vi hjälpas åt med färgtemat. Vad har ni tänkt ha i färgen aprikos? Aprikos är ju en lite "ovanlig" färg och tyvärr lite svårt att få tag på saker och ting i just den färgen. Men allt ska ju inte vara lätt... :) Vi får tipsa varandra om det vi hittar!

  • kitkät

    Goli, 

    Jag tycker er färgkombination låter väldigt fin! Vi ska ha aprikos, mörkbrunt och vitt! :) Får se vart vi lyckas få in färgerna! Men bland annat: blombuketten, tärnornas klänningar och brudgummens/bestmännens klädsel (t ex kravetten), cupcakestårtan etc.

    Grattis på födelsedagen khale goli :) 

  • kitkät

    Gott folk, kan ni försöka att undvika att skriva tre ord per inlägg? Det blir så svårt att följa tråden, det skapas 17 sidor på en timme då! Hoppas ni fattar vad jag menar!  

  • kitkät

    Goli, 

    I helgen så kommer mina båda brudtärnor till Örebro, då ska vi åka till Brudpalatset i Degerfors, som tydligen ska vara enormt, och titta efter brudklänning. Vad gäller hans kläder så får det vänta lite, brudklänningen är viktigare :) Och eftersom jag vill vara med när han väljer sina kläder, så vill jag först koncentrera mig på mitt. För jag misstänker att den perfekta brudklänningen kommer ta längre tid att hitta än hans klädsel! 

    Jag har hittat två tärnklänningar som jag gillar, som jag kan beställa i aprikos. Kan visa bild på dom! 
     

  • kitkät

    Det går inte att spara bilder på klänningarna, men här har ni länkar till dom. Vad tycks? 

    Klänning 1: www.edressit.com/edressit-fabulous-purple-one-shoulder-evening-dress_p1647.html

    Klänning 2: www.edressit.com/edressit-2013-new-alluring-cap-sleeves-evening-dress_p2011.html

    Man kan som sagt beställa dom i färgen aprikos. Jag har inte bestämt mig för dom, men jag tycker dom är fina så ska visa dom för mina brudtärnor och se vad dom tycker! :)

     

  • kitkät

    Pagnie & goli, 

    Ja, visst är dom fina? Hoppas mina brudtärnor också tycker det. Men det tror jag nog. 
    Det är tänkt att brudtärnorna ska ha olika modeller, men samma färg på klänningarna. Jag tycker det är finare, än att dom ska se precis likadana ut. Så med andra ord kommer jag i så fall att beställa båda klänningarna, men i samma färg. 

    Pagnie, du ska väl ha tre brudtärnor? Har du hittat klänningar till allihop? Din maid-of-honor skulle ju inte ha samma modell som övriga två, har du hittat en klänning till henne ännu?

  • kitkät

    Tjejer!

    Jag har kommit i kontakt med en sömmerska i Stockholm, som tydligen är utsedd till en av Stockholms bästa sömmerskor... Har även läst väldigt gott om henne på BT! Bland alla trådar om tips på sömmerskor så omnämns hon av flera olika personer. Så det bådar gott.
    Jag har alltså kontaktat henne för att höra hur mycket hon tar i pris för att sy upp en klänning åt mig, om jag nu inte skulle hitta min drömklänning i butik.  Fick svar från henne igår, att hon tar 9-10 000 kr. Visst är det ett bra tips? Jag vill ju ändå ha en ganska "maffig" klänning med mycket tyg. Visst kan jag komma undan med att betala hälften så mycket om jag beställer från Kina, men jag vette fan om det är värt det. 
    Hos henne får jag ju känna på olika tyger och välja själv samt vara med under hela processen och påtala ev. ändringar som jag vill ha etc.

    Vad tycker ni? Jag tänker att jag ska titta runt i lite butiker efter min drömklänning... Jag har ju en klar bild av hur jag vill att den ska se ut, och om jag inte hittar den så låter jag henne sy upp den istället för att beställa från Kina, som jag också haft lite funderingar på, även om det blir mycket billigare att beställa från Kina.  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop