• goli
  Äldre 7 Oct 13:27
  1096799 visningar
  3377 svar
  3377
  1096799

  Orientaliskt bröllop

  Hej!

  Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

  Välkomna!

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
  Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

  Pagnie (13 juli 2013)
  Kitkät (27 september 2013)
  TS (3 augusti 2013)

  Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

 • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
 • Äldre 17 Nov 23:14

  Nabat, är det socker på en träpinne som iranier brukar ha i te? 

 • Äldre 17 Nov 23:17
  kitkät skrev 2012-11-17 22:57:28 följande:
  Vad go' du är. Ja, lite traditionell är jag allt! Jag tror det kommer kännas speciellt, när vi vaknar upp i vårt gemensamma hem för första gången, som ett gift par. Ända sedan jag var yngre har jag velat uppleva just det.

  Haha, ja jag vet, du har berättat det förut - att du bott i Örebro. Grankotten känner jag till! Jag har också bott i Brickebacken, på Granrisvägen tror jag det heter, precis vid Brickebacken Centrum. Men det var när jag precis flyttade till Örebro, för 7 år sedan. Jag är ju född och uppväxt i Sthlm, men flyttade till Örebro för att plugga och sen blev jag fast här, när jag träffade min blivande man. 
  Ja, det är väldigt synd att ni inte bor kvar, vad kul vi hade haft annars - träffats och planerat bröllop bakom våra respektives rygg! Det hade slutat med överraskningsbröllop för dom. Hela bröllopet hade blivit en överraskning för dom! Haha... 

  Ja, visst är hotellet/pensionatet romantiskt? Jag får se hur vi gör, får väl försöka se charmen i rummens lantliga, omoderna stil!  Tänk att vakna dagen efter bröllopet och sitta på verandan vid sjön och avnjuta första frukosten som fru och make! 

  Vi var också och tittade i möbelaffärer häromdagen. Vi var inne i en sängbutik. Deras sängar var riktigt sköna, men vi vart mindre sugna när vi fick veta att sängen vi gillade mest kostar 75 000 KR. Då tackade vi för oss och gick ut.  
  Ja, jag älskar Chilli, dom har så mycket fint. Vi kommer nog handla en hel del inredningsprylar därifrån sen när det är dags.  Vi har även en affär här i Örebro som heter RS Möbler. Den finns nog bara här tror jag. Dom har riktigt fina och prisvärda soffor i olika modeller och färger. Man får välja hur soffan ska se ut, alltså modell (divan eller ej divan, osv) och sen vilken färg/färger man vill ha soffan i, så får man en egendesignad soffa typ. 
  haha ja just det det sa jag kanske. jag har svårt att hålla koll på allt jag säger. haha. Ja vi bodde också på granrisvägen. 28 var det vi bodde på.
  Ja det hade varit så roligt. men så envisades vi med att flytta. va fan det är illa. Jaja vad gör man inte.

  ja visst har dom. det är underbart. en soffa måste vi skaffa. kanske ska åka till örebro och kolla på den där affären. vi bor ju faktiskt inte längre bort än vi kan åka en snabbvända dit över dagen. haha.
  Vi kommer nog faktiskt också köpa en hel del på chilli. jag hittade en soffa jag älskade där idag men sambon säger att den är för djup och för mjuk. men den ska ju vara stor och mjuk och mysig. eller hur?

  Ja vi måste också hitta säng men fan det är dyrt. vi har 160 nu så vi tänkte ta 180 sen. Vi tänkte köpa madrasser som vanligt och sen köpa en tempur bäddmadrass. vad tror du om det?
 • Äldre 17 Nov 23:20
  goli skrev 2012-11-17 23:00:03 följande:
  Wow ni har kommit långt i era hotellplaner! Jag sitter fortfarande o kollar bilder och sånt. Har ni bokat redan? Och Pagnie, jösses vilket hotell! Ser verkligen nice ut, ska kolla in lite bilder sen. Hade ni tänkt hyra rum högst upp, eller? Skrattande Själv e jag höjdrädd som fan, skulle aldrig våga! Skulle nog ligga vaken på bröllopsnatten och oroa mig för jordbävningar o att byggnaden ska rasa samman. Hopas inte du e höjdrädd, Pagnie och sorry om jag skrämmer dig!

  Kitkät, har du läst några recensioner om pensionatet då? Håller med er båda, är inte heller mycket för den lantliga stilen. Men är det bra service och vad erbjuder de för paket? Och kommer ni vara där lite längre dagen efter? För då kan det ju vara jättemysigt med promenader vid sjön i höstvädret. Men om ni planerar att stanna i sängen, hrm, så kanske det gör detsamma! Flört

  Vet ni, nu har vi skrivit så mycket inlägg att jag har glömt allt det vi har skrivit i början, t ex var ni bor. Nu när ni talar om Örebro så vill jag bara flika in att vi har sökt underläkarvik där och det är en av platserna där vi hoppas på att få AT! Men Pagnie, vart är det ni bor nu? Var det Strängnäs? Ni får förlåta, har minne som en guldfisk.

  Diggar oxå Chili! Mina föräldrar introducerade mig för den butiken och jag e helt såld! Älskar att gå runt i möbelaffärer och drömma om allt jag o min fästman ska köpa till vår lägenhet!

  Jag tänkte oxå som du gör, Kitkät, ang att inte flytta ihop före bröllopet. Men rummet jag bor i just nu hade jag inte råd att bo i själv så jag var tvungen att be om en rumskompis efter att min första rumskompis flyttade ut. Anyways har varit något av en katastrof i båda fallen. Och till slut så pratade jag o fästmannen ihop oss o bestämde att vi skulle flytta ihop men först efter att mina föräldrar föreslagit det. -vi är också lite gammaldags av oss. Än så länge har det gått jättebra men jag räknar inte det som att vi har flyttat ihop. Vi har inte köpt några möbler ihop än utan rummet e möblerat från början. Plus att vi delar kök, toa och dusch med 15 andra. Så ja, jag ser oxå fram emot vår första lägenhet! Ska bli så kul!!!!
  haha ja vi får allt se. vi kommer då garanterat ta den lyxigaste sviten som finns för det gör man bara en gång antagligen så då kör vi på det stora. haha. all in så att säga.
  yes jag bor i strängnäs. Lagom långt till allt känner jag rent spontant så där. Där ser du du har väl inget guldfiskminne du kommer ju ihåg det. haha.
  Åh det är ett nice sjukhus. Har gjort all praktik där och även jobbat mina somrar där. Mycket trevliga läkare. ;)
  nej men det är ju inte riktigt samma sak skulle jag också säga. tänk när ni får helt eget istället. underbart ju.
 • Äldre 17 Nov 23:22
  kitkät skrev 2012-11-17 23:14:40 följande:
  Nabat, är det socker på en träpinne som iranier brukar ha i te? 
  hahaha, ja det är det, vad roligt att du beskriver det så, men det e exakt vad det e!

  Kitkät, tycker du ska gå till sjukhuset i er stad och lägga in ett gott ord för mig o min fästman. Sen smider vi lite lömska planer och lurar tillbaka Pagnie till Örebro. Och då kan vi hänga o planera våra andra kommande bröllopsfester, de vi ska en gång om året!!!
 • Äldre 17 Nov 23:24
  goli skrev 2012-11-17 23:10:49 följande:
  Ja, där fick jag verkligen ngt att tänka på! Tycker däremot att MR låter som en jättebra idé, brukar visa det mesta. Har ingen aning, tyvärr. Om det strålar ut så låter det som att hon träffar på en massa nerver, kan det vara något nervknippe som har bildats? Ungefär som ett Mortons neurom bara i livmodertappen. Nu hittar jag bara på, vet inte ens om det e möjligt. Vi har faktsikt obstetrik o gynekologi den här veckan och jättegulliga läkare, kan fråga om ngn av dem har stött på ngt liknande!

  Ja, eller hur? Tror det e mitt fel, jag e så hjärntvättad o umgås bara med läkarstudenter så jag har noll social kompetens. Och förlåt, Kitkät, du måste tycka att jag e jättetråkig! Ska försöka sluta!

  Hahaha, du känner oxå till fenomenet nabat? Måste säga att det har aldrig fungerat för mig, tycker det e så sött o sliskigt och om ngt ska vara sött o sliskigt så ska det vara choklad!!!
  haha ja det får du göra för ingen annan verkar ju veta vad det är. men det får väl MR visa. antagligen så kommer inte den visa något konstigt heller för jag har ju egentligen inga konstiga symtom som kan tyda på något alls. haha. Dock har vi massa spinalstenos i släkten, funderar på om det kan ha något med något att göra då det är massa nerver. men vad vet jag.
  Du är ju läkare du ska veta allt ;) Kan du inte bli obstetriker lagom tills jag ska föda barn också så kan jag hyra in dig. ;)

  haha vilken läkare har någon social kompetens va? ;) Nej då nu ska vi inte vara sådana. haha
  jo det är nog det och som du säger det hjälper egentligen inte. men man kan ju testa. tog två alvedon och lite laxido tills vidare så får vi se om det ger sig i morgon. annars tar vi till det tunga artileriet. ;)
  Choklad is the shit. sitter och trycker i mig polly nu. haha
 • Äldre 17 Nov 23:26
  kitkät skrev 2012-11-17 23:12:08 följande:
  Goli, dom har ett weekendpaket - fredag till söndag. Och eftersom vi gifter oss på en fredag så tänkte vi passa på att bo på hotell till söndagen. Så att man inte bara övernattar där utan faktiskt hinner njuta av hotellvistelsen! 
  Visst ser det mysigt ut? Det finns också en restaurang alldeles i närheten, också vid vattnet där man kan äta gourmetmiddag och ta ett glas vin. Så jag är riktigt sugen på det hotellet. Men det är som sagt rummen som är mindre roliga. Gick du in på länken som jag visade, på hotellet? 
  Och nej, vi har inte bokat än! Det känns en aning för tidigt, haha. 

  Föresten, hur går det med er smekmånadsplaner, brudar? Har ni bestämt vart resan bär av än? 

  Goli, Om ni får AT i Örebro så kan vi börja hänga!
  Jag förstår precis vad du menar, så som ni bor nu - även om ni bor ihop - så är det ju inte på riktigt. Det är som du säger, ni delar kök och badrum med andra studenter och har inte egna möbler, så även om ni bor ihop så har ni inte ett riktigt hem tillsammans. Så det kommer bli samma känsla för er, som det blir för oss - att vakna ihop första morgonen i ett första gemensamt hem, som fru och make! Jag förstår att du ser framemot det, det gör jag med! 

   
  det där är så svårt. japan är ju planen men där är det ju regnperiod under sommaren och då måste vi vänta tills typ november innan vi åker och då är det svårare för sambon att få semester och jag kanske är höggravid så vad ska man göra? några ideer?
 • Äldre 17 Nov 23:27

  Pagnie, 

  Ja, men jag tycker absolut att ni ska åka förbi till RS. Jag tycker att dom har bra möbler faktiskt. Just att man har så stor valfrihet också vad gäller utformningen osv. Dom har sängar, köksbord, soffbord och tv-bänkar också!
  Vi funderar på en kontinentalsäng, 160 cm. Men ni som haft en 160 cm's säng, känns den för liten efter ett tag? Man kanske ska satsa på en 180's direkt ändå.
  Vad menar du med "madrasser som vanligt"? Alltså att ni köper lite billigare madrasser och sen satsar mer på bäddmadrassen? Ja, det kanske kan vara något. Jag tycker ni ska gå till en riktig sängbutik och provligga där och få info. Vi fick jättebra genomgång av olika sängar och madrasser när vi var inne i butiken SÄNG. Vi fick provligga på olika madrasser och så förklarade han vad dem olika madrasserna hade för funktion och på vilket sätt dom var bra för kroppen. Men som sagt, sängen som vi gillade där kostade 75 000 KR, så det känns inte riktigt aktuellt, men det kan vara bra att gå in i en sån butik just för att där får man bäst service och information om vad för typ av madrass som är lämpligast för en! 

   

 • Äldre 17 Nov 23:27
  goli skrev 2012-11-17 23:22:40 följande:
  hahaha, ja det är det, vad roligt att du beskriver det så, men det e exakt vad det e!

  Kitkät, tycker du ska gå till sjukhuset i er stad och lägga in ett gott ord för mig o min fästman. Sen smider vi lite lömska planer och lurar tillbaka Pagnie till Örebro. Och då kan vi hänga o planera våra andra kommande bröllopsfester, de vi ska en gång om året!!!
  haha ni säger det va? :P ja vi får allt jobba på det. Skulle lätt kunna bo i örebro igen det är en bra stad. haha. men bröllopsfest en gång om året? njae? kan vi inte fira födelsedagar och ha typ babyshower för varandra å så istället? ;)
 • Äldre 17 Nov 23:28
  goli skrev 2012-11-17 23:12:09 följande:
  ja, synd att BT inte har ngn chattfunktion! Hade varit så mycket enklare då! Skrattande
  eller hur. och msn är nere för fleeeeer år sedan. haha
 • Äldre 17 Nov 23:30
  kitkät skrev 2012-11-17 23:27:10 följande:
  Pagnie, 

  Ja, men jag tycker absolut att ni ska åka förbi till RS. Jag tycker att dom har bra möbler faktiskt. Just att man har så stor valfrihet också vad gäller utformningen osv. Dom har sängar, köksbord, soffbord och tv-bänkar också!
  Vi funderar på en kontinentalsäng, 160 cm. Men ni som haft en 160 cm's säng, känns den för liten efter ett tag? Man kanske ska satsa på en 180's direkt ändå.
  Vad menar du med "madrasser som vanligt"? Alltså att ni köper lite billigare madrasser och sen satsar mer på bäddmadrassen? Ja, det kanske kan vara något. Jag tycker ni ska gå till en riktig sängbutik och provligga där och få info. Vi fick jättebra genomgång av olika sängar och madrasser när vi var inne i butiken SÄNG. Vi fick provligga på olika madrasser och så förklarade han vad dem olika madrasserna hade för funktion och på vilket sätt dom var bra för kroppen. Men som sagt, sängen som vi gillade där kostade 75 000 KR, så det känns inte riktigt aktuellt, men det kan vara bra att gå in i en sån butik just för att där får man bäst service och information om vad för typ av madrass som är lämpligast för en! 

   
  ja men lätt att vi ska. ja alltså man har ju stora madrasser till botten. nu har vi ju två 80 sängar i en 160 cm ram så vi tänkte köra något sådant alltså fortfarande bra sådana men sen en tempur bäddmadrass. låter invecklat men ja. hoppad du förstår. haha
  ja alltså den är stor och den räcker. dock har vi två hundar som gärna hoppar upp i sängen även fast dom inte får vilket ger oss mindre plats och sen tänker jag på framtida barn så då blir det enklare med en 180 om inte ännu större. haha
Svar på tråden Orientaliskt bröllop