Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Goli, 
    Jag såg precis att du skrivit dit våra bröllopsdatum i trådstarten! Vad kul!  

  • kitkät

    Haha, snacka om att du är ambitiös, Pagnie! Men Mandis som är aktiv här ibland visade ju en bild på sin sofreh aghd som dem hade fixat själva, visst var det så? Du kanske kan hämta lite inspiration från henne och fråga om vart dom hittade grejsen. 
    Vad gäller vädret i Japan, så säger jag googla! Jag har googlat väderinfo om varje land som vi varit intresserade av. 

    Vad gäller kenzantours som du tipsade om goli så känns det inte som ett bra alternativ. Man får betala överpris för allt, just för att det är en resebyrå. Det är mycket, mycket billigare att boka flyg och hotell själv, istället för att gå via resebyråer! Vi kommer i alla fall inte göra det. 
    Ni kan ju googla själva på resor så länge, tills ni kan besöka olika resebyråer. Vi har googlat massor, och valt bort en del resor som vi från början kunde tänka oss pga olika anledningar. Det kan vara bra att googla själv först, även om man tänkt boka via en resebyrå, då får man ett hum om vad man är ute efter, hur det är i landet man tänkt sig, hur vädret är, osv. 

     

  • kitkät

    Ja, det tror jag att du gör. Ta hjälp av din svärmor och/eller någon annan i din fästmans släkt som kan det där! Hur mycket billigare tror du att du kan komma undan med om du gör det själv jämfört med om du låter en "professionell" fixa det? 8000 kr är mycket pengar, så jag förstår att du hellre vill ordna det själv. Dessutom tycker ju du att det är kul att hänga på ebay och etsy, så det blir säkert ett roligt projekt för dig. Du får uppdatera oss när du kommit igång. 

    Jag har ännu inte hittat en makeupartist/hårstylist som jag känner 100% att jag vill boka. Och det känns som att jag borde boka någon väldigt snart. Det finns en som håller till i Norsborg, som tydligen ska vara väldigt duktig. Fler i min bekantskapskrets har tipsat om henne, oberoende av varandra. Jag mejlade henne och fick svar att hon tar 5000 kr för hår & smink. Det känns lite väl mycket, eller vad tycker ni? Tanken av att lägga så mycket pengar på hår & smink svider faktiskt. Jag lägger hellre dom pengarna på en klänning istället. Så jakten fortsätter och snälla, hojta till om ni stöter på någon bra. 

    Jag blev lite nyfiken, vad har man bröd, ost och grönsaker till på den persiska vigseln?  

  • kitkät

    Goli, 
    Jag menade att även om ni tänker boka via en resebyrå, så kan ni ju googla lite och läsa på om olika resemål. Då har ni lite mer kött på benen och vet kanske lite mer vilket/vilka resemål ni är mest intresserade av. Vi sitter nästan varje kväll och googlar på olika resemål, läser på, kollar vädret vid tidpunkten då vi vill åka, kollar hur priserna ser ut i landet... Då kan man köra uteslutningsmetoden och välja bort dem resemål som man känner inte riktigt passar en. Det är sådant man kan kolla upp på egen hand, utan en resebyrå. 
    Men jag håller fortfarande inte med dig om att det är bättre att boka via en resebyrå. Ok, dem har olika paketresor... Men det tar dem väldigt bra betalt för också. Vi har tänkt åka på semester i 3 veckor, men vi tänker inte stanna på samma resemål hela semestern. Vi kommer resa runt, men på egen hand, inte genom resebyrå. Det blir både billigare och mer äventyrligt. Man kan sätta ihop sin resa precis hur man vill, utan att behöva välja ur deras olika paketresor. T ex om du bokar safari via resebyrå så kostar det MYCKET mer än om du bokar det själv. Jag säger inte att det är fel att boka en resa via resebyrå, jag säger bara att man får betala ett mycket högre pris för att låta dem göra jobbet åt en, när man lika gärna kan göra det själv.

    Vi är fortfarande inne på Filippinerna... Googla t ex Boracay, Malapasqua, Panglao Island & Palawan. Visst är det vackert? Det är olika öar i Filippinerna som man kan resa runt till. Problemet som jag ser det med Filippinerna är att en enkelresa dit tar ca 21 timmar. Och eftersom Filippinerna är så stort och består av så många öar kan man tvingas ta flyg mellan två öar som ligger långt ifrån varandra, om man inte vill åka en lång båttur. Och jag som är flygrädd vill inte gärna flyga.  
    Bästa tiden att åka till Filippinerna är i mars.  Då är det varmast & minst risk för regn. Men vi hade tänkt åka i oktober, ganska direkt efter bröllopet. Men om vi vill åka till Filippinerna så måste vi vänta med smekmånad till mars alltså.  

  • kitkät

    Tillan, 
    Din fråga var riktad till goli, men jag måste lägga mig i känner jag.
    Jag förstår att ni vill gifta er på en söndag och självklart kan ni göra det. Men, och det är ett stort men, om ni vill hålla en bröllopsfest så kan ni inte räkna med att det blir speciellt lyckat. Ni får tyvärr räkna med att gästerna antingen väljer att inte komma alls eller att dem går hem tidigt från festen. Och då kanske ni blir besvikna, om ni förväntar er att festen ska hålla på hela natten lång. Jag skulle aldrig hålla min bröllopsfest på en söndag, just av dem anledningarna. Men det är bara jag.  Ni känner era gäster bäst och vet mest om hur dem skulle ställa sig till att gå på en bröllopsfest på en söndag. 

    Vad har ni tänkt för fest? Middag & mingel eller middag & dans in på småtimmarna? 

    Middag & mingel till kl 21-22-tiden tror jag absolut skulle funka på en söndag. Men absolut inte en fest! 

    Jag säger inte det för att vara dum mot dig, men jag kände att jag ville uttrycka min åsikt, så du får ett annat perspektiv på det. Ibland när man är mitt uppe i något så kanske man inte alltid ser det negativa med saker & ting för att man så gärna vill ha det på ett visst sätt. Då kan det vara bra att någon som jag ger ett annat perspektiv på det hela. 

  • kitkät

    Pagnie, 
    Ja, 3500 kr låter mycket mer rimligt. Det skulle jag absolut kunna tänka mig att betala för hår & smink. Men 5000 kr låter alldeles för saftigt tycker jag.

    Vad är In och Finn för något? Är det på nätet eller en fysisk butik? Har aldrig hört talas om den.  

  • kitkät

    Det var fina saker faktiskt. Jag trodde det var typ som ÖoB, men här fanns ju fina möbler & inredningsprylar! 

  • kitkät

    Tillan, 
    Men som sagt... Om det är en bröllopsfest ni vill hålla, så får ni räkna med att det kanske ändå inte blir en fest som ni tänkt er, om ni tar det på en söndag. Jag tror att få gäster kommer att stanna kvar på er bröllopsfest hela kvällen/natten.

    Men om ni håller bröllopsfesten på en lördag, så kommer ju ändå festen pågå till natten till söndag (efter kl 24.00). Kanske kan ni då göra en romantisk sak av det hela ändå och t ex skära tårtan vid tolvslaget och skåla med champagne. På så sätt kan ni fira att ni varit tillsammans i tre år. Då kan ni alltid minnas att ni skar tårtan och skålade på er treårsdag, på er bröllopsdag.

    Om ni väljer att hålla er bröllopsfest på en lördag så tror jag tyvärr att ni är sent ute om ni vill gifta er på sommaren. I alla fall om ni vill boka Santa Maria, Olles Krog eller någon av dem andra orientaliska festvåningarna. Redan i september, när vi bokade festvåningen där vi ska hålla vår bröllopsfest, så var alla lördagar fullbokade i juni, juli & augusti nästan överallt. Däremot om ni kan tänka er att gifta er i september, så tror jag fortfarande att ni har en chans att kunna boka en lördag. Vi ville också gifta oss i augusti först, men när hösten kom med alla dess vackra höstfärger ute i naturen så ändrade vi oss och valde att istället hålla ett höstbröllop! Det är så vackert tycker jag. Kanske något ni kan överväga? Då har ni gott om tid att planera också.
    Men då återstår dilemmat att ni vill gifta er på er treårsdag. Kanske ni kan göra något annat romantiskt på er treårsdag, istället för att komprimissa med bröllopsfesten som ni drömmer om bara för att pricka in treårsdagen? Jag hade hellre gift mig vilken annan fredag eller lördag som helst än att gifta mig på en söndag bara för att det råkar vara på treårsdagen. Jag hade inte velat få en "sämre" bröllopsfest, bara för att pricka in treårsdagen. Men ni gör som ni vill. Jag försöker bara ge dig andra synvinklar på saker & ting. 

  • kitkät

    Allt jag säger är sant, har ni inte lärt er det ännu? Tungan ute

    Pagnie, har du bestämt dig angående Bröllopsmässan? Ska du/ni gå? Jag tänkte först att det är onödigt att gå, när vi ändå kommit så långt i planeringen. Och jag känner väl fortfarande lite så, men tänker samtidigt att det vore kul att dra med sig brudtärnorna och gå på det!

    Goli, jag har glömt bort att fråga... Hur har det löst sig för er med filmkamera-team? Ni hade ju hittat en som ni hade hört bra om. Har ni bokat han ännu?  
    Oj, nu kom jag på att vi måste ringa till Oscarsfoto och boka ett möte med dem. Och ringa till konditoriet och höra om vi kan komma dit och smakprova deras cupcakes-liknande muffins. Vi måste passa på att fixa det nu när vi ändå ska åka till Sthlm.  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop