era enklaste vardagsrecept
Jag Får sådan idetorka i bland.Jag vill gärna att ni delar med er av era enklaste vardagsrecept =)
Jag Får sådan idetorka i bland.Jag vill gärna att ni delar med er av era enklaste vardagsrecept =)
låter ju urgott det =) typ som sambal kotletter?
jag har appen koka ihop den funkar kanon den med
Och något som jag tycker är supergott är pannkaka med köttfärssås. Det är ju visserligen lite tidskrävande, men väldigt enkelt.
Gör en vanlig ugnspannkaka och gör en köttfärssås, gärna en som inte är så rinnig. När pannkakan är klar, så brer man ut köttfärsen ovanpå och rullar ihop det som en rulltårta. Sedan strör man över riven ost och sätter in i ugnen tills osten är smält och har fått lite färg.
låter ju urgott
Mer köttfärs. Gör en köttfärssmet, ni vet, med ströbröd och ägg. Ta sedan formfralla (eller annat valfritt bröd). Lägg en ostskiva på brödet och bre köttfärs över, lägg sedan mackan i en stekpanna och stek tills köttfärsen är klar. Stek gärna en liten stund på andra sidan brödet också, så att det får lite färg. Sedan kan man äta det med vad man vill ovanpå. Dressing, ketchup, senap, bostongurka, grönsaker.. ja, vad man vill. Perfekt picknickmat, mellismacka. Går lika bra att äta kall som varm.
goooott
vilken härlig blogg =) mkt fina recept
Jag brukar göra något som tar lite längre tid, men kräver ett minimum av arbetsinsats för mycket mat:
Ta en stor ugnsform. Ös i en burk krossade tomater, grovhackad eller klyftad lök, och t.e.x burkchampinjoner. Krydda med t.ex. basilika och oregano. Lägg ner en enkilosförpackning med kycklingfiléer, ca 6 stycken. (Alltså, lägg inte ner hela förpackningen, bara kycklingen ). Salta och peppra. Hyvla över ost. (Jag gillar inte ost så jag brukar hyvla över smör, men jag tror det blir godare med ost om man gillar det).
Och skjuuussssssssss in i ugnen!
ojj låter ju gott det. hur länge brukar den få vara i ugnen då ? Gradantal?
Joo det är ju klart=) i dag blir det omelett här
En annan kycklingfavorit som kräver lite mer jobb men är väldigt god:
Strimlad stekt kyckling tillsammans med kokosmjölk, Green curry paste och bambuskott... och så kan man ha färsk riven ingefära, strimlad paprika, salladslök, och annat man tycker verkar gott.
Sorry, har inget recept och inga proportioner... men gott blir det!
Den bloggen är jättehärlig! Dock inte min!
ok du låter lite som jag att du höftar lite =)
Här var det flera recept jag definitivt kommer att prova!
En burk majs, lite purjolök steks i smör eller olja, på med curry och tikkamasala. Sen i med en burk tonfisk och en burk creme fraisch.
Servera med pasta.
Smörj en gratängform
Tärna 1 grillad kyckling och lägg i formen
Tärna 1 röd + 1 grön paprika och blanda med kycklingen
Blanda 5 dl creme fraishe med 2,5 dl Ajvar relish.
Häll ovanpå kycklingblandningen och försök få det att täcka.
Tärna 1 förpackning fetaost i saltlag och strö över fetaosten (häll bort saltlagen)
in i ugnen i ca 20 min på 225 grader
eller 40 min på 175 grader beroende på hur mjuk du vill ha paprikan.
Jag lagar hellre snabbt och hett för att få lite "grillyta" och lite halvknaprig paprika.
Ät med ris, gärna fullkornsris eller rå-ris
Bena ur en grillad kyckling (eller stek filéer i småbitar)
Koka tagliatelle
Koka upp en sås vid sidan av:
5 dl. grädde (valfri fetthalt, men godast fullfet)
5 dl. creme fraiche ( -II-)
sweetchilisås efter behag
en massa oregano
När såsen är klar och pastan kokat vänder man ner pastan i såsen.
Lägg upp på tallrikar och lägg kyckling ovanpå hela såspastan!
Enkelt och gott.