• eddan
    Äldre 17 Sep 12:29
    13719 visningar
    78 svar
    78
    13719

    Budgetbröllop i juli 2013. Nån mer? :)

    Jag och min sambo ska gifta oss i Juli nästa år. Vi är inte speciellt rika då jag är mammaledig + att vi letar hus. Budget är satt till max 25.000 och vi kommer att bjuda strax över 50 personer.


    Jag tycker själv att jag är ganska pysslig och bra på att komma med idéer så tror inte att det kommer se/kännas speciellt lågbudget :)


    Nån som vill hänga med och utbyta lite tips? :)

  • Svar på tråden Budgetbröllop i juli 2013. Nån mer? :)
  • johann­aochde­nnis
    Äldre 3 Nov 11:12
    #41

    Hur har ni tänkt med festhäftena? Hur ska ni skriva ut dom?

  • marie8­7
    Äldre 4 Nov 21:24
    #42

    Hej alla=)


     


    Den 20 Juli ska vi gifta oss, 60 gäster och en budget på 24.000! Kommer få ihop det hur bra som helst men oj va det krävs planering=)


    Ska laga maten själva med hjälp av familjen och vänner, klänningen är köpt från Kina och kostade bara 2000 kr och nu letar vi ringar i guldfynds jultidning med kanonerbjudande!


    Hänger med på denna tråden!


     


    kram!

  • marie8­7
    Äldre 4 Nov 21:37
    #43

    Här kommer några "sparatips" från mig=)


    Håll koll på blocket efter folk som säljer tex champagneglas och dukar billigt!


    Lyckades hitta 60 glas och 15 dukar (som egentligen är vita knoppalakan från ikea) för 350 kr!


    Sambon o jag ska åka till Tyskland och köpa in alkoholen , 10 flak öl, 4 flak cider, 8 bag in box vin, 12 flaskor mousserande och 2 flaskor amarula kommer kosta 2560 kr i Tyskland och motsvarande skulle på bolaget kosta 6670 kr!Köper några extra flak öl/cider till några kompisar som ville ha och lägger på lite så får man in pengarna för bensinen och båtbiljetten=)


    Inbjudningskorten ska jag göra själv, har en fotoskrivare så ska knåpa ihop lite.


    Blommor ska jag köpa på torget och sätta ihop en somrig bukett själv till mig, tärnan och nål till killarna.


    I kyrkan ska en kompis pojkvän sjunga samt spela ingångsmusiken.


    Som Bordsdekorationer ska jag plocka vita stenar och lägga ut och löpare i temafärgen pärlemorrosa köper jag i metervara och syr själv.


    har massa fler idéer och tips och tar tacksamt emot fler=)


     


     


     

  • Tin
    Äldre 4 Nov 22:09
    #44

    Rolig tråd! Hakar på här också :) Vi kommer ha ett "halvbudgetbröllop" den 13:e juli i sommar. Stilen är väldigt enkel och festen kommer hållas i en lada. Istället för bröllopstårta så kommer vi ha ett gottebord/efterätt med tårtbuffe som består av bl.a. limepaj, praliner, min systers macarons i temafärgerna, karameller i glasburkar och en stor skål med jordgubbar. Jag vill ha en väldigt enkel bröllopsklänning och har hittat flera intressanta för mellan 1000 och 2000 kr. Smycken köper jag billigt på antikt gammalt och nytt i Stockholm (en riktigt drömbutik!) Min mamma ordnar blomsterarrangemangen och odlar upp blommorna. Pappa åker till Tyskland och köper dryck. Tärnan som är copywrighter ordnar inbjudningskorten. Syrran fixar hår och smink. Karln har redan kostymen. Dekorationerna till dukningen kommer bestå av mammas blomsterarrangemang och dukarna kommer vara i säckväv. Har säkert missat massor men det är detta jag kommer på just nu!

  • erkanb­erkan
    Äldre 5 Nov 14:34
    #45

    Rolig tråd! Vi skall ha halvbudgetbröllop med ca 50 gäster, den 27/7 2013. Har hittils bara spanat på brudklänning, vilket gissel när man tänker beställa fr kina! Däremot fyndat riktigt fina "näbbklänningar" på Cubus förra veckan, Riktigt fynd när de dessutom hade 30% rabatt :) Ser fram emot alla tips och idér. Hänger gärna med på tråden :)

  • Äldre 5 Nov 21:07
    #46

    Tradera och Ebay kan man också hitta fynd på.
    Igår gjorde jag i ordning vår gästbok, hade köpt lite smådekor på Panduro för 5kr när de hade rea och ett vitt anteckningsblock från Clas Ohlson med blanka sidor för 29kr.
    Inte illa pinkat om en gästbok från ex. ordning och reda kostar 299kr.

    http://www.clasohlson.com/se/Anteckningsblock/Pr341433002
    Rindkudde, brudnäbbsklänningarna etc hittade jag på Tradera! 

  • Äldre 7 Nov 09:16
    #47
  • Hannis­23
    Äldre 8 Nov 00:02
    #48

    Vi gifter oss förhoppningsvis den 13/7 - men de vet inte om lokalen där vi ska gifta oss och ha festen är ledig då förrän i januari... Lagom stressande! :) Vi har alltså inte bokat lokal än, och inte kommit så långt i de andra planerna heller. Budgeten ligger på runt 50 000:- och vi kommer bjuda ca 70 pers. Håller på att kolla på klänning, och det lutar åt en svart och vit från Landybridal. :) Vi kommer ha en superkort borgerlig vigsel så det blir inga tärnor eller så. Superbra tråd det här! Jag har bara varit på 2 bröllop så jag vet inte riktigt vad som "ska" ingå! :) Vad är Save the date-kort för något förresten? :)

  • martin­a o affe
    Äldre 8 Nov 07:28
    #49
    Hannis23 skrev 2012-11-08 00:02:35 följande:
    Vad är Save the date-kort för något förresten? :)
    Save the date kort är kort som man skickar ut till sina gäster LÅNGT innan själva inbjuningen. Så att domverkligen inte bokar något annat. Och att info kommer senare till dom.

    Men det är inget tvunget, jag ser det som en onödig utgift..

    Jag har sagt till alla att håll er lediga 13 juli.. Mycket billigare..
  • johann­aochde­nnis
    Äldre 8 Nov 21:25
    #50

    Naw! Min gullepappa ringde precis, vi tänkte att han skulle slippa laga mat för en gångs skull (han e kock). Men så ringde han idag och tjatade till sig att få laga maten, inte mig emot igentligen, då han enligt mig lagar den goaste maten. Så där "tjänade" vi in runt 10.000 :) *Min svärmor ska stå för våra nya förlovningsringar, lämnade in våra gamla ringar så de ombyggs till min nya, så blir min sambos ring hon betalar. *Vi får min mamma å pappas gamla vigselring, den ska bara slipas å putsas upp :) *Min syster är frisör så hon fixar håret på oss :) *Vi kommer dekorera med mycket vilda blommor från min mormors trädgård :) *Mamma skulle fixa transport till oss från kyrkan :) *Jag har beställt hem en kina-klänning hoppas såååå att den är bra. *Min sambo drar dock iväg i pengar ;) han vill ha kostym för 6500:- får väll se hur vi gör, den satt ju galet snyggt på honom och han kommer kunna använda den mååånga gånger efter. * Känns som vi fått billigt pris från min florist?! 800:- och då ingår min bukett, tärnbukett, 2 näbbuketter, min sambos blomma och mina blommor i håret. Letar febrilt efter äppelgröna skor... Finns ju ingenstanns!!!! Grrrr!!!! Ja de va lite vi bestämt iallafall :) vi ska ha våran fest på en bygdegård, tror de blir bra :)

Svar på tråden Budgetbröllop i juli 2013. Nån mer? :)