• eddan
    Äldre 17 Sep 12:29
    13718 visningar
    78 svar
    78
    13718

    Budgetbröllop i juli 2013. Nån mer? :)

    Jag och min sambo ska gifta oss i Juli nästa år. Vi är inte speciellt rika då jag är mammaledig + att vi letar hus. Budget är satt till max 25.000 och vi kommer att bjuda strax över 50 personer.


    Jag tycker själv att jag är ganska pysslig och bra på att komma med idéer så tror inte att det kommer se/kännas speciellt lågbudget :)


    Nån som vill hänga med och utbyta lite tips? :)

  • Svar på tråden Budgetbröllop i juli 2013. Nån mer? :)
  • annika­01
    Äldre 30 Oct 22:20
    #31

    Jag hänger gärna på här! Vi har inte gjort nån budget ännu men eftersom jag studerar och vi har tre barn får det inte kosta för mycket. Antalet gäster vet vi inte ännu då vi båda har stor släkt och många vänner vi skulle vilja ha med.
    Vi kommer att ha festen på vår höskulle och åka med vår cruising traktor och vagn från kyrkan och hem. Dekorationer har vi funderingar på nu. Kanske kan man fynda på loppisar och förvandla till nåt enhetligt med sprayfärg?
    Tallkottar och lingonris på borden? Jag bara spånar! vad har ni för idéer? Vi gifter oss den 20/7 2013 och vill gärna ha mörklila, vitt och silver som färgtema.

  • maxmam­ma
    Äldre 31 Oct 01:01
    #32
    mirre01 skrev 2012-09-18 11:02:10 följande:
    jag har kommit långt i planeringen de vi måste göra nu är att skrapa fram de sista kronorna till mat & fika o dylikt 
    Mirre01.

    vart har du hittat kuvertlådan och det du klätt den med??

    har letat lådor men inte hittat några nånstans.

    snälla kom med tips vart du fick tag på din Glad
  • Pyttis
    Äldre 31 Oct 07:43
    #33

    jag hoppar väl med in här då :) vi gifter oss den 6 Juli.

    vi har inte satt någon precis budget än, men har tänkt runt 15 till 20000. Och det skulle nog inte vara några problem om det inte vore för att vi kommer bli så många, vi har båda stor släkt och många vänner vi gärna vill dela vår dag med. så efter att ha tagit bort flera namn på listan har vi väl kommit ner till ca ett hundratal, då alla helt enkelt inte får plats varesig på vigselplatsen, festplatsen eller i vår budget...

    vi kommer ha en borglig vigsel ute i ingenstans i en gamalkyrkoruin, med vänner som spelar, sjunger och pratar lite. festen sa vi ha ute i en hage hemma hos svärfar och svärmor som ligger ett stenkast från ruinen. klänningen syr jag själv och har lagt undan 1500 till tyget till den. hår och smink gör jag med själv, även brudbuketten gör jag sjäv (är florist och delägare i en liten blomsterbutik), skor kommer vi inte ha några då vi tänkt gå barfotai gräset ;)

    tårta har jag turen att min bror har läst till konditor så det får han äran att fixa. det som vi är oroliga kommer ta död på vår budget är det här med maten... vet inte hur vi ska göra där, vi har ju bara tänkt nån enklare hemlagad plockmat eller så och ingen alkohol då vi hoppas vänta barn då om allt går som vi önskar. men vi får väl bjuda på knäcke i värst fall haha

    jättekul att läsa om allas planer och idéer iaf! :)

  • mirre0­1
    Äldre 31 Oct 10:12
    #34
    maxmamma skrev 2012-10-31 01:01:47 följande:
    Mirre01.

    vart har du hittat kuvertlådan och det du klätt den med??

    har letat lådor men inte hittat några nånstans.

    snälla kom med tips vart du fick tag på din Glad
    min är från ikea deras små lådor för 5 eller 7 kr kostade den så har jag klätt den med vanligt pressent papper & vatterfritt lim o lite snöre totalt har ja betalat 40 kr för den 
  • mirre0­1
    Äldre 31 Oct 10:14
    #35
  • maxmam­ma
    Äldre 31 Oct 11:12
    #36

    Mirre01 tack för hjälpen Glad

  • johann­aochde­nnis
    Äldre 1 Nov 19:37
    #37

    Jag hade också hoppats att vi skulle landa på ca. 25.000... men när jag räknade igenom allt förut så landade vi på 50.000..... JÖSSES!!! Måste börja skära ner, men vet inte var :/ Min pappa, som är kock, kommer göra förrätten så redan där sparar vi in en hel del då det bara är maten i sig som kostar. Sen beställer vi huvudrätten då jag inte vill att han ska stå och greja med det hela kvällen. Så ja, TIPS mottages hjärtligt!

  • Äldre 1 Nov 20:20
    #38

    Så här långt har vi kommit:
    Klänning 1095 kr (supernöjd)
    Ring 550 kr (utan gravering, kommer senare)
    Två rullar tapet 91 kr som ska bli festpogram, inbjudningskort och vigselpogram
    Kyrka, präst och lokal bokad. Lokalen kostar 2000 för en helg. 

    Budar nu på stämpel på tradera för inbjudningkorten. 

  • Äldre 1 Nov 20:23
    #39

    Jag har handlat en del på Tradera faktiskt men kostnaderna läggs på och ja, stannar det under 45.000kr så blir jag toppenglad!

    Har köpt min klänning bla på Tradera. Ett provex :)
    Tittar  mycket på Ebay och ska nog ta och våga beställa bara! Tack tjejer 

  • Äldre 2 Nov 00:35
    #40

    Hej alla brudar =) en till som gärna vill vara med i denna tråd.


    Vi har inte kommit så långt i våran planerigen ännu men har väl räknat ut att vi har en budget på ca 40.000:- men helst under såklart =)


    Antal gäster är lite fler än 80 stycken med barn.Vi vill bjuda fler men i så fall måste vi ta en kuvertavgift och i så fall såklart avstå presenter =) och avgiften vill jag inte ska vara på mer än 250:- och gratis för barn/ungdom.


    Det är svårt men jag har hellre fler vänner än att få presenter =)


     


    ÅÅ AnnSofie S vilket underbart tips om tapetrullarna <3

Svar på tråden Budgetbröllop i juli 2013. Nån mer? :)