• fasit
  Äldre 23 Oct 13:39
  28848 visningar
  171 svar
  171
  28848

  Träningspepp!

  Hej igen,
  Jag förösker identifiera problemet varför jag inte går ner i vikt. En liten del kan ju vara att mitt fett försvinner men att jag bygger upp kroppen med andra byggstenar, men mina mått förändras inte precis heller..
  En annan orsaak kan kanske vara att jag ibland äter för lite bra mat så kroppen går på sparlåga. Ytterligare en orsak kan vara att jag faktiskt äter mer än jag tror. Min absolut svagaste sida är kvällen!! Jag kan äta jättemkt vissa kvällar och jag känner mig berövad på kvällsmat om jag inte får det..konstig vana jag måste bli av med!
  Kanske också att det kan bero till liten del på p-piller. Har hört vissa som haft problem med det. Inte jag innan men jag har inte precis aktivt försökt gå ner i vikt förut.

  Tips på hur man gör för att bli av med dåliga vanor? 


 • fasit
  Äldre 24 Oct 08:52
  #75
  Power of Love skrev 2012-10-23 21:33:49 följande:
  Jag samma dåliga vana, tyvärr har jag inga tips om hur att bryta den. Jag försöker tänka på att äta långsammare men det är svårt när min sambo sitter brevid och kastar sig i maten. 

   

  För övrigt har jag världens träningsvärk från igår. Att sätta sig ner och resa sig är näst in till omöjligt. Imorse när jag ändå gav mig ut på min morgonrunda med planer att ta min vanliga löprunda men det borde jag ju förstått att jag aldrig skulle orka så det fick bli en promenad istället.

  Imorgon är det dags för hårdträning igen. Jag har bokat in mig på ett spinningpass halv 8 på morgonen. Ska bli roligt, har aldrig testat det förut Glad
  Det låter ju som att verkligen kommit igång med tränignen! grattis! Det verkar också som att du tycker det är kul och det är ju det viktigaste!
 • fasit
  Äldre 24 Oct 08:55
  #76
  Kaffegrus skrev 2012-10-23 21:39:59 följande:
  Aj, va jag känner mig igen i detta med kvällsäting. Jag behöver alltid äta på kvällen trots att kroppen absolut inte behöver det egentligen. Nu äter jag iofs inte så mycket onyttigt, men ändå..

  Mitt tips är att alltid fråga sig själv före man tar något gott "Är det värt det?". Och svarar man ja på den frågan, så ät med bästa samvete. Livet ska ju njutas också. Svarar man nej, så har man i alla fall ställt frågan och då blir det lättare för mig att låta bli.

  Men hitta något som är gott, men inte så onyttigt kanske.. Jag klarar mig inte utan choklad, men har nu klart att vänja mig med att äta 90%. Då räcker det med en bit, så är kakaobehovet täckt.  

  Och till kvälls äter jag ofta yoghurt med bär och nötter. Supergott og nyttigt! 
  Ja, jag ska försöka att tänka så. Problemet är att jag inte alltid tänker. Jag tänker liksom i förväg men när jag väl hämtar ngt i köket eller stoppar det i munnen tänker jag inte på det..bara efteråt...

   
 • fasit
  Äldre 24 Oct 13:54
  #79
  Power of Love skrev 2012-10-24 13:48:58 följande:
  Tack! Spinningpasset var riktigt kul och bra start på dagen! Det blir det också mer av.

  Det är verkligen viktigt att det är roligt med träningen. jag har dessutom bonus att jag har kompisar som tränar på samma ställe. Så i måndags tränade jag med en kompis och idag med en annan. Jag känner ofta att min tid inte räcker till eftersom jag pluggar 200%, reser bort varje helg och sförsöka hunna med alla vardagsbestyr. Dessutom har jag ju en fästman som jag vill hinan träffa. Så det är perfekt att ibland kunna träna samtidigt man umgås med sina vänner Glad 
  Ja, verkligen bra att träna med vänner. Ska ta med en kompis till mitt gym idag för jag fick en fribiljett förra veckan. Vad pluggar du? 
  Jag tycker det är väldigt sköt att träna på morgonen. Jag blir inte lika sliten av det. kanske för att jag inte tar i så mycket för att man är lite seg på morgonen och det blir ofta styrkepass på gymmet för många pass är ju på kvällarna.

  Det känns som att jag kommit in i bra träningsrutiner i höst, nu ska jag bara komma in i bra matvanor också! 
 • fasit
  Äldre 30 Oct 16:46
  #85
  Power of Love skrev 2012-10-29 10:37:29 följande:
  Liten uppdatering:

  Körde vila i torsdag då jag åkte till Stockholm och spenderade hela (och då menar jag verkligen hela) dagen med grupparbete.
  I fredags och lördags blev det en löptur i Gävle som jag hann att kläma in trots fullt upp med föreläsningar och studer. Framför allt turen på fredagen gick riktigt bra, känndes som jag hade kunnat sprungit dubbelt så långt men det fanns det tyvärr inte tid till.
  I söndags blev det en kortare morgonpromenad och sedan en lättare ridtur. Var år sedan jag red sist så det var riktigt roligt. Kom hem senare än tänkt på kvällen (eftersom jag missade tåget hem till Örebro) så jag hann inte med en löptur som jag tänkt
  Idag när jag äntligen hemma igen blev det en löptur men det kändes seg och omotiverat men imorgon går det säkert bättre.  
  Du verkar duktig! Jag tycker det är svårt att hålla i sina goda vanor när vardagen ser väldigt olika ut från dag till dag och när man reser mycket. Jag ska vara ute och resa en hel vecka om två veckor och jag är lite nervös för det..man vill ju också unna sig och smaka på nya saker när man är ute och reser,
  Jag har börjat denna veckan att verkligen följa en kostplan och än så länge går det helt ok. Jag känner mig inte så förfärligt sötsugen och kan avstå från småätandet...:) 
 • fasit
  Äldre 1 Nov 11:20
  #87
  Power of Love skrev 2012-10-30 18:17:55 följande:
  fasit: Duktig på träningen är jag (hittills) men maten är det värre med. Jag är riktigt dålig på att äta rätt på  helgerna när jag reser. I helgen blev det till exempel vin varje dag och då var det långhelg för min del. Blev annat onyttigt också men man måste få unna sig ibland. På vardagarna äter jag nyttigt de flesta dagarna men långt i från alla. Jag har inte riktigt motivationen just nu att äta rätt. Jag har tänkt att i år fokuserar jag bara på att komma i gång med träningen så jag får mer muskler och bättre kondition. Sedan hade jag tänkt att lägger jag till bättre kost nästa år (efter alla tentor). 

  Förövrigt blev det en löprund imorse igen. Bättre än igår men det känns inte helt bra. Imorgon är det spinning igen så får se hur det går. 

   
  Så har jag också tänkt. Träningen har jag skött länge, men nu har jag även lagt till nyttig mat. Jag har ätit nyttigt hela veckan, men det händer ju att man gör små undantag då och då. Tog en liten chokladbit idag, men jag tror att det jämnar ut sig om man tränar lite mer. Jag tycker ändå att det går rätt bra. Nu är det snart lunch! Ser fram emot lite mat:)
 • fasit
  Äldre 1 Nov 15:39
  #89
  MoN skrev 2012-11-01 11:35:45 följande:
  jag behöver lite peppning till att börja tränna igen! 
  det har gått 6 månader sen min dotter föddes och jag har inte varit på gymet i nu 7 månader.....får lite dåligt samvete för det för innan så gick jag 2-3 gånger i veckan och nu kanske det blir att simma några längder när man går med familjen till badhuset.
  jag gick ner till min start vikt rätt snabbt efter graviditeten men magen är ju kvar och jag vill ha tillbaka min platta fina mage.....

   
  Du har kommit rätt:) Jag vet ju inte hur det är att träna efter graviditet men jag antar att kroppen har genomgått en ganska stor förändring och påfrestning. Jag önskar dig lycka till med träningen, men jag tror att det nog är styrketräning som kan rädda magen, eller vad tror du? Jag har ju sett många exempel på att det i alla fall inte är omöjligt att komma tillbaka till sin gamla form, mer eller mindre i alla fall. Vad har du tränat innan?
 • fasit
  Äldre 2 Nov 08:15
  #92
  MoN skrev 2012-11-01 16:06:38 följande:
  Jag tror också på styrketräning för att få tillbaka min platta mage! Jag har alltid kört en varierad träning, blandar med kondition, simning (mest under graviditeten) styrketräning! Höll på med konståkning när jag var yngre så har alltid varit en tjej som gillar att träna och hålla igång! Man ska ju inte träna magen förens 6 månader efter en graviditet har man fått höra så man har tappat motivationen för träningen då det blev så enformigt tyckte jag!
  Jag hoppas verkligen att du kommer klara det bra! Konståkning låter ju väldigt jobbigt. Känner en som håller på med det och hennes muskler är ju STARKA! Jag har en övning som jag förösker göra ibland för att se om jag har blivit starkare i benen och det är en enbensböj typ, s djup det går. Tänker alltid att konståkare gör sånna.
  Ha en trevlig helg!
 • fasit
  Äldre 3 Nov 13:15
  #94
  MoN skrev 2012-11-02 17:01:37 följande:
  ja konståkning var väldigt jobbigt och det kräver mer styrka i ben och rygg än vad folk tror! min sambo säger alltid när vi busar "helvete vad stark du är" men musklerna syns inte. oja den övningen ger starka ben muskler samt så tränar man ju balansen samtidigt.
  Jag får ont i det benet som jag håller rakt fram när jag gör övningen, inte det benet jag böjer på...konstigt..
  Idag var jag på body combat och de gjorde endel jobbiga benövningar..men skönt nu efteråt. Unnade mig en liten chokladbit också:) Gott, men bara det inte blir för mycket. Det är ofta mitt problem att jag fortsätter äta även fast jag är mätt.. 
 • fasit
  Äldre 4 Nov 15:30
  #96
  NeutronStar skrev 2012-11-04 09:03:35 följande:
  Här är man själv inne på fitnessfighten dag 3. ^^ Träningen och maten går bra, men börjar få lite träningsvärk nu... =P Dock verkar jag vara mer vältränad än min sambo som knappt kunde resa sig upp ur sängen imorse efter träningen igår. ^^

  Håller dock på att bli förkyls tror jag, men knaprar halstabletter och dricker varma drycker så hoppas att det går över innan det riktigt kommit igång. =/ Vill verkligen kunna fortsätta träna!
  Hoppas verkligen du slipper förkyldning! Lycka till och kämpa på! Jag ska försöka äta ordentligt och nyttigt den veckan som kommer. Ska till New York sen på söndag i en vecka så då blir det nog svårt med både träning och mat..
  Dela gärna med dig av bra tips och motivation! 
Svar på tråden Träningspepp!