• fasit
  Äldre 13 Sep 21:44
  28846 visningar
  171 svar
  171
  28846

  Träningspepp!

  javas skrev 2012-09-13 15:50:42 följande:
  Jag skippar snabba kolhydrater. dvs ris,pasta,potatis,vitt bröd.
  Äter dock alla grönsaker och även frukt.
  Är dock ingen fruktmänniska så blir aldrig mer än en om dagen.
  Jag har gått ner så förr, men har di inte haft en ribba på två månader =)
  Vikten ligger på 71. Absolut målvikt ca 60. Men som sagt, 2 månader....
  Men sen är jag väl dessvärre en soffpotatis som har svårt och dra mig ut i joggingspåret själv.
  Lättast springer jag med vän. Gör jag det själv så ger jag upp alldeles för lätt.
  Jag önskar jag hade den där känslan av att gilla att pressa mig själv.
  Men jag hittar aldrig den =(
  Jag har inte heller den pressa-mig-själv-egenskapen. Jag lever på att planera och följa planer. Jag kan pressa mig till att följa min plan så jag kan bocka av i listan. Kanske inte pressar mig på själva joggingrundan men jag går dit iaf. Du kan ju i alla fall sikta på att gå ner typ 0,5 kg i veckan kanske? så 4 kg mindre till bröllopet, det är ju kanon. Vet ju inte ngt om dig, men 0,5 kg brukar väl vara rimligt. Kanske tom mer..?

  Vi får pusha varandra här istället. Imorgon har jag min vilodag, sen blir det konditionsträning i helgen!
 • fasit
  Äldre 19 Sep 08:59
  #21

  Motivationen börjar tryta lite. Träningen går bra, men maten inget vidare...


 • fasit
  Äldre 19 Sep 14:19
  #24

  Tack för tipsen om mat. Jag är kanske inte alltid så sugen på sötsaker utan mitt problem är att jag är hungrig!! Antar det beror på att jag tränar mkt mer än vanligt. Jag tycker ändå att min träning borde generera i ett totalt kaloriunderskott per vecka, men min vikt visar motsatsen. Kanske man lagrar vätska på ngt sätt..försöker såklart komma på alla möjliga konstiga bortförklaringar. Men som ni säger, ätandet mellan måltiderna är boven, även i mitt fall!! Har bestämt att jag ska verkligen försöka från och med 1 okt, då har jag tre månader som jag tänker köra hårt. Borde prova ut lite bra recept innan. Jag Lägger nog upp ngt slags kostschema på bloggen så småningom.


 • fasit
  Äldre 19 Sep 18:23
  #26

  Jag vet att man inte ska titta på vågen och jag känner mig liksom inte tjockare än förra veckan, men det känns ändå som att man vill få bekräftelsen genom en vikt! Varför är det så egentligen?

  Jag ska försöka dricka mycket vatten för att vara säker på att jag inte är törstig istället för hungrig. Sen ska jag nog börja med att ställa mig på vågen lite oftare, typ varannan dag för att föra en lite mer noggrann viktkurva. Tror att det kan hjälpa motivationen på traven, annars spelar det ju ingen roll hur ofta man väger sig.


 • fasit
  Äldre 21 Sep 19:15
  #29
  jonnagoransson skrev 2012-09-21 11:35:41 följande:

  Hejsan!


  Nej det är inte hemligt, vi åker till Thailand tillsammans med ca 55gäster för att gifta oss. Men just nu så har vi lite kaos med allt då jag plötsligt blev arbetslös pga arbetsbrist, så kontentan blir två månader utan lön innan vi åker och inget jobb att återgå till när vi kommer hem. Så just nu hamnar träningen i skymundan, men försöker motivera mig själv med att man mår bättre av att träna och att jag måste försöka bibehålla de rutiner jag arbetat in =). Life goes on och det är bara att ta tag i det!!


  Jag gör precis som du, bokar in en vecka i taget, men har alltid koll på att jag håller mig till minst 4pass så att jag vet att jag hinner med alla pass =), har efter idag 40pass kvar, så jag har arbetat mig igenom 60st! Känns super bra och jag ser att kroppen förändras. Min våg har tyvärr gått sönder så jag kan inte väga mig, och det börjar kännas stressande att inte veta om det ger något resultat på vågen!! Men det borde det göra tycker jag eftersom jag ca4 dagar i veckan kaloriräknar för att se att jag ligger på ett OK intag av kcal.


  Hur går det för er andra?


  Hoppas det går bra!


  Hur gör du när du räknar kalorier? Jag har tänkt jag skulle börja med det från nästa vecka igen för då är det 3 månader till resan och då tänkte jag börja försöka få fram lite muskler. Man kan ju följa recept som redan är färdigräknade, men annars är jag nog för lat för att räkna..
 • fasit
  Äldre 23 Sep 18:12
  #30

  Har lagt upp några roliga magövningar på bloggen nu:) Testa!


 • fasit
  Äldre 25 Sep 13:39
  #31

  Denna veckan har jag börjat tänka ordentligt på vad jag stoppar i mig. Kände mig verkligen hungrig igår kväll. Några smala tips på smala mellanmål?


 • fasit
  Äldre 27 Sep 09:04
  #33

  Nu när jag börjat tänka mer på maten så inser jag att det är rätt mkt kalorier i det mesta man stoppar i sig. Trodde väl att jbag visste på ett ungefär och det gjorde jag men har inte riktigt tänkt på hur snabbt allt läggs ihop till mååånga kalorier. Jag försöker hålla mog runt 1700 nu. Kör med proteinpulver och ägg på morgonen för jag äter inte så mkt kött och det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med protein då..köpte också lite nya smaker på proteinpulver igår på nätet. Ser fram emot leveransen!


 • fasit
  Äldre 28 Sep 09:06
  #37

  Jonnagoransson: Det låter som ett resultat aom verkligen kan dra ner motivationen för att fortsätta! Tråkigt!!Men även om det känns tungt så har du ju lagt en bra grund för fortsatt viktnedgång. Du har ju faktiskt gått NER och inte upp i vikt! Jag håller med NeutronStar- ät andra typer av livsmedel än du brukar och är inte heller för lite kalorier för då stannar förbränningen av lite. Glöm inte att äta!! Kanske också börja med någon ny träningsform någon gång då och då för att lmsom chocka kroppen. Jag har snart haft en vecka med nyttig mat och träning. Har. Då legat på ca 500 kcal under mitt behov. Får se då vad vågen visar...lite nervös! Mina föräldrar ska komma i helgen så det lär ju bli god mat.. Lyack till!


 • fasit
  Äldre 29 Sep 22:14
  #43
  NeutronStar skrev 2012-09-29 19:34:08 följande:
  Var faktiskt ute och sprang 6 km igår också, riktigt nöjd med att jag faktiskt kan springa så långt i ett streck. =) Kunde kanske tom sprungit en bit till men var framme vid affären då så det var dags att varva ner. ^^

  Känner att min matmotivation börjar tryta, slarvar nästan dagligen med lite godis, ostbågar eller en dricka. Känns som att jag har lite dubbelmoral när jag predikar för alla i tråden om hur viktigt och bra det är med bra och nyttig mat... =P

  Någon som har inspirationstips? Behöver verkligen något substitut för det onyttiga, bara något som jag kan fastna för och äta när sötsuget tränger på, som är hyfsat lätt att göra. =)
  Det är SÅ svårt! Jag har mina föräldrar här i helgen och mamma hade med sig massa godsaker...
  Jag har i alla fall försökt att inte skita i träningen. Var på krafttag idag medan familjen fikade typ och träffade min bror. Det känns bra, men det känns ändå att jag kakade masor innan till fikat. Jag tycker precis som ni, motivationen är inte på topp, men jag ska försöka kämpa på. Det bästa är som du sa att bara bestämma sig för saker innan man vaknar upp till en ny dag! Står det träning i kalendern så är det träning som gäller!

  Jag önskar att vågen kommer visa lite neråt på måndag morgon när det är dags för vägning. Tror jag ska fuskväga mig lite imorgon..

  Mitt bästa tips för motivationen är PLANERING! för att räkna kalorier, kolla in tex linkura.se

  Lycka till!
Svar på tråden Träningspepp!