• Äldre 29 Aug 23:52
    6095 visningar
    25 svar
    25
    6095

    Avgift och ösnkelista!

    Nej, jag håller inte med för fem öre.


  • Äldre 30 Aug 08:33
    #6
    moa2012 skrev 2012-08-30 01:34:48 följande:
    Jag håller med dig däremot. Speciellt om att ta både en kuvertavgift och önska sig presenter, man har antingen eller, inte både och. Önskelista och kuvertavgift separat är dock helt okej i min värld, så länge man gör det på "rätt sätt".

    Och angående kuvertavgift, TS skriver "Många gånger så kostar den mat som bjuds mindre än kuveravgiften." och jag undrar lite över hur hon kommit fram till det? Så vitt jag vet brukar kuvertavgiften täcka enbart och exakt gästen mat eller en del av gästens mat. Majoriteten av de som har kuvertavgift betalar lika mkt själva för gäst i form av tex dryck till maten (i de fall där den inte ingår i ett oftast billigt kuvertpris), brudskål, snacks, bröllopstårta osv.

    De flesta som bjuder in till bröllop känner ju sina gäster, de vet om någon skulle ta hemskt illa upp över tex en kuvertavgift eller önskelista. De flesta som väljer att tex kuvertavgift brukar ju också försöka se till att det inte blir några ytterligare stora kostnader för gästerna, tex nya kläder genom att sätta en väldigt låg klädkod eller ordna billigt boende osv. Om gästen sedan ändå väljer att shoppa nya kläder, boka ett rum på lyxhotell och liknande.. ja, det kan ju omöjligt vara brudparets ansvar. Många gånger bjuds det ju även på buffé, sällan man inte tycker om något på en buffé, eller ger gästerna chansen att se menyn för kvällen, så de vet vad de betalar för.

    Precis som att gästerna känner brudparet och de kanske vet att brudparets ekonomiska situation inte är sådan att de inte har råd att bjuda alla på allt och då gärna bidrar. Om jag kunde ge mina vänner en underbar bröllopsdag tillsammans med alla nära kära genom att betala en liten kuvertavgift, så skulle jag inte tveka. Jag är inte missunnsam och jag önskar mina nära och kära allt gott och vill gärna bidra och hjälpa så att de kan få en underbar dag. Jag betalar hellre min egen mat och får vara med, än att inte betala om inte få närvara. Så mkt betyder mina vänner och min familj för mig.

    Angående önskelista, det heter ju önskelista för att det är just det - önskningar. Det finns inget som säger att gästerna inte får hitta på något helt annat åt brudparet, men det kan ju vara bra att få en liten fingervisning om vad de vill ha och behöver. Om de behöver nya sängkläder, presentkort på bygg-grejor eller annat, så är det väl jättebra om jag får veta det, så jag kan ge dom en present de vill ha, kommer ha nytta av och uppskattar. Då känns det ju fruktansvärt onödigt att jag går och köper tex nya bestick. De kanske just har köpt nya bestick själva. Jag ger ju en present för deras skull, inte min egen.
  • Äldre 30 Aug 19:47
    #24
    CJIGBG skrev 2012-08-30 19:42:40 följande:
    Vi valde på vårt bröllop att inte ha kuvertavgift men fick väldigt många förundrande frågor från i synnerhet "min sida och vänskapskrets" med kommentarer som  "men vad tusan, inte ska väl NI stå för allt själva!?!? Hur ska VI bidra då?"

    Så nog är det olika alltid
    Så är det för oss också. Vi valde att ha kuvertavgift och vi tyckte att vi tog i och pressade verkligen gränsen gällande den, men fick höra av andra att "Men, får vi allt det där för den lilla summan?" och "Men, ska ni inte ta mer i kuvertavgift?" samt "Självklart ska vi betala maten själva, det ska absolut inte ni behöva göra!" osv. För oss och de i vår närheten är det mer en regel än ett undantag.

    Där är det nog väldigt olika i olika kretsar som sagt.
Svar på tråden Avgift och ösnkelista!