Inlägg från: Kjell Präst |Visa alla inlägg
  • Kjell Präst

    Kan jag verkligen...?

    En sak till: Om man får fyra brödrostar i bröllopspresent, kan man då seriekoppla dem och rosta baguetter?

  • Kjell Präst

    Fast ni vet väl att bröllop som hålls i ottan signalerar att bruden haft ihop det med John Blund? Ni gör ju som ni vill, det är er dag, men bara så ni inte omedvetet trampar i kvarteret. Eller vad det heter. Det här gäller för övrigt även bårjlia vigslar. Och borglia. Men inte borgliga.

  • Kjell Präst

    Jag vill bara nämna att det visserligen är er dag och ni gör som ni vill, men det där med att prästen ska bjuda på kattmat är en amerikansk tradition som symboliserar att katten är ofri eftersom den inte öppnar sin egen mat. Det är alltså inte självklart att prästen går med på att göra det. Magdalena Ribbing säger för övrigt att det är ett etikettsbrott att öppna en påse kattmat om vigseln hålls på eftermiddagen och brudgummen har bruna skor. Det symboliserar nämligen i så fall att han haft ihop det med katten.

  • Kjell Präst

    Det man måste komma ihåg om man har en katt med i vigseln är att man måste bjuda även kattens respektive på bröllopsfesten, åtminstone om katterna varit ett par i mer än ett par månader. Att utesluta en individ i ett etablerat kattpar är etikettsbrott deluxe och har gjort många släkter till fiender. Håll också i minnet att begreppet "toakorg" får en helt ny betydelse. Fast det är ju er dag, så ni gör som ni vill.

  • Kjell Präst

    Ja, jag minns en vigsel där en kyrkråtta och en iller  skulle vara bröllopsvittnen. De bet dock ihjäl varandra så vigseln blev inte giltig. Som tur var hade man gjort en fin toakorg i alla fall så någon nytta blev det ju med dagen. Fast man gör ju som man vill. Eller har jag sagt det?

Svar på tråden Kan jag verkligen...?