Inlägg från: Kjell Präst |Visa alla inlägg
  • Kjell Präst

    Kan jag verkligen...?

    Man kan ju inte slå in presenterna själv, skojar du? Det vore ju som om man lät prästen själv bestämma vad han/hon skulle säga i kyrkan!

  • Kjell Präst

    Nu måste jag lägga in en liten protest här - det där med tupé är ingen svenskkyrklig tradition och därför går inte alla präster med på det. I Svenska kyrkan går det till så att prästen och hans/hennes hår går in tillsammans.

  • Kjell Präst

    Nej, men däremot går det naturligvis bra att be prästen ha tupé om vigseln råkar infalla på den inte så ofta firade högtiden "Tupéns dag"

  • Kjell Präst
    Aniara4 skrev 2012-10-22 11:40:00 följande:
    Förlåt, men mina bibelkunskaper är lite svajiga ibland. Vilka var tupéerna nu igen, och skrev Paulus brev till dem också eller Skypeade de bara?
    Jag säger då det, det märks verkligen att kristendomsundervisningen i skolan har upphört. Tupéerna var ett folkslag som bodde strax utanför Rom, i staden Tupee. Där grundade Paulus bror Knaulus den allra första kristna församlingen redan år 28, alltså flera år innna Jesus korsfästes och dessutom långt innan han första gången framträtt för folket. Man brukar därför anse Knaulus som antingen synsk eller galen. Paulus valde det sista alternativet och skrev därför inga brev till församlingen. Det gjorde däremot Knaulus, men ytterst lite finns bevarat. Det enda fullständiga brevet finns i boksamlingen De Extremt Okända Apokryferna och kallas helt enkelt Tupéerbrevet. Det lyder i sin helhet "Från Knaulus, lite tokig men snäll. Tjänixen på dixen era knickedicker! Jisses säger jag vad kul vi hade när jag hälsade på er häromsistens. Men säg inget till Paulus! Ha det gött"
  • Kjell Präst
    Chicita skrev 2012-10-22 13:24:52 följande:
    Det är väl Knaulus som figuren Toker i Snövit är baserad på om jag inte missminner mig.
    Att dvärgarna är 7 är ju en klassisk referens till kristendomen. 
    Det stämmer. Kristendomens sju pelare är ju välkända. Och så finns där ju de sju vise männen, Jesu sju dagar i öknen och Marias från Magdala skonummer som var sju med dåtidens storleksräkning ( idag skulle vi ha sagt att hon hade nummer 45,5).
  • Kjell Präst

    Vill bara höja ett varningens finger, ett arbete pågår med att förnya kyrkohandboken, och ryktet säger att det finns starka krafter som vill ändra i ordningen så att det kommer att bli förbjudet att skjuta älgen. Undantag medges bara om vigseln äger rum på skottdagen.

  • Kjell Präst

    Nej, nu tycker jag vi tar en klämmig lek för här inne har det blivit så torftigt och anonymt. Räkna upp alla era systrars bröder som ni kan namnet på - fast gör det i omvänd bokstavsordning!

  • Kjell Präst

    Ett annat bra knep som vi ofta brukar köra med brudpar som vill vara anonyma trots att det är deras dag och de gör som de vill, är att tokringa i kyrkklockorna just när paret går in (man kan förstärka ytterligare med mikrofon och högtalare). Då kommer alla gäster att hålla för öronen, böja sig framåt i kyrkbänkarna och blunda - och ser inte ett dugg av när paret går in. Häpp!

  • Kjell Präst

    Hallå där! Det är väl inte så att det är gamla medlemmar som skrivit det här? För då måste ni antingen lämna forumet eller bli anonyma. Jag ska bli anonym. Nu är jag det! Hej, jag heter Anonym Präst och mina kolleger är anonyma älgar (De kallas AÄ och träffas varje fredagskväll i en skrubb vid tunnelbanan och säger "Hej jag heter Älgen fast jag är anonym")

Svar på tråden Kan jag verkligen...?