Inlägg från: Kjell Präst |Visa alla inlägg
  • Kjell Präst

    Kan jag verkligen...?

    Idag äter jag en god middag bestående av pastasallad. Eller vänta nu, är inte det här Facebook?

  • Kjell Präst
    101112 skrev 2012-08-20 17:35:22 följande:
    jag trodde prästerna bara åt böd och vin det är ju vad man brukar bli bjuden på när man kommer till kyrkan????
    Bröd och vin och pastasallad äter vi. Så det så.
  • Kjell Präst

    Kolla här när jag ligger på stranden och spanar mot horisonten... Vänta nu... var är bilden... Eller va...? Är inte det här Instagram?

  • Kjell Präst

    Och min fråga är: När man har gift sig i hemlighet, har man då berättat det för prästen/VF? Och har prästen då också varit hemlig? Hur har det gått till, ni som vet? Har prästen/VF haft påse på huvudet? Och hur vet då brudparet att de verkligen har gift sig? Det kanb ju lika gärna ha varit Bosse Parnevik under påsen!

  • Kjell Präst
    Guanaca skrev 2012-08-22 06:53:31 följande:
    Eftersom vi ännu inte gift oss kan jag inte uttala mig om den hemliga prästen. Än så länge är han/hon dock väldigt hemlig! Vi har ingen aning om vem som kommer att möta oss där den hemliga dagen. datumet är också det hemligt, jag minns det inte ens! Och detta underlättar ju för min framtida man. Vi behöver aldrig oroa oss för att han ska glömma vår bröllopsdag, den är ju hemlig iallafall!
    Har ni en hemlig kyrka eller ska ni gifta er på en hemlig strand? Eller kanske i en hemlig herrgård som ligger i ett hemligt landskap? Jag kan verkligen rekommendera en hemlig kyrklig vigsel, för i kyrkan finns massa saker som  är hemliga. Eller om det var heliga.
  • Kjell Präst
    Guanaca skrev 2012-08-22 08:16:14 följande:

    Det blir en hemlig strand för vår del (eller var det kanske så att det var i en kyrka men att den är så hemlig att den inte syns och ingen vet att den finns där?) på en hemlig ö någonstans i ett hemligt varmt land.
    Och detta är verkligen hemligt (helt seriöst) för kyrkan där på den hemliga ön har faktiskt inte informerat oss om den exakta adressen för vigselplatsen, inte heller vem prästen är. Har de kanske avlagt nåt heligt/hemligt löfte att inte avslöja sina hemligheter?


    Det kan möjligen vara så att prästen är hemlig även för sig själv. Det har hänt mig många gånger. Tror jag, fast jag vet inte säkert för det är ju hemligt.
  • Kjell Präst
    Guanaca skrev 2012-08-22 09:07:54 följande:
    Kan man verkligen lita på en sån präst som inte ens vet om han är präst? Är vigseln giltig då? Och den viktigaste frågan kanske, berättar den hemliga prästen för Skatteverket att man har gift sig? Antagligen så är det ju hemligt då också, så man blir inte korrekt registrerad i folkbokföringen.

    Nä, jag tror det är lite väl riskabelt med ett hemligt bröllop! Det kanske leder till att min hemlige make går och gifter sig med någon annan också eftersom det blir ju inget problem att få ut en ny hindersprövning när vårt äktenskap är så hemligt!
    Om den hemliga prästen meddelar Skatteverket (vilket förstås är placerat på ett hemligt ställe) så gör han/hon förstås det i hemlighet, med påsen kvar på huvudet. På skatteverkets vigselavdelning, departemenetet hemliga vigslar, sitter alla tjänstemännen med likadana påsar. Ibland vet de vad de gör, ibland inte. En tidning gjorde en gång ett reportage om det här, men den publicerades bara i en hemlig tidning som ingen vet var man köper. Det positiva med saken är ju att man, om man har en giftasovillig make eller maka, själv kan bestämma om man anser sig gift eller ej. Ingen får ju berätta om det stämmer eftersom det är hemligt. Fast det borde jag kanske inte ha berättat, för det är ju också hemligt.
Svar på tråden Kan jag verkligen...?