Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Hjälp! Hutlöst påslag på (lågkvalité-alkohol) i festvåning. Vad är egentligen rimligt påslag? -

    Det låter som vanliga restaurangpriser.
    Påslaget på alkohol är stort överallt.
    Vi tog 75:- för en sån där liten "englas-flaska" på hotellet med vanligt rödvin.
    Lika stor mousserande kostade 125:- 

  • Chicita

    Jag tror inte att dom får förhandla på alkoholhaltig dryck över huvud taget faktiskt.
    Det man kan förhandla på är priset på kuverten. För då kan dom rabattera maten, utan att sänka priset på alkoholen.
    Jag vet att det är så vi gör när vi gör dansweekendpaket på hotellet i alla fall.
    Vi sänker först priset på rummen (alltså vinstmarginalen) sen på entrébiljetterna och så på maten och slår ihop det till ett paket där inte priset på dom olika delarna redovisas för gästerna.
    Men alkoholen sänks aldrig.

    Jag har läst någonstans att det är olagligt att sänka priset på alkohol, för då kan det räknas som otillåten konkurrens och att restaurangen vill ha en högre halt alkoholpåverkade människor.
    Vilket kan innebära indraget alkoholtillstånd om det händer fler gånger.
    Men jag minns inte vart jag läst det så jag kan inte hänvisa till någon källa... 

  • Chicita
    Marjasinus skrev 2012-08-20 15:53:46 följande:
    Det där brukar jag tänka när jag är på typ Arlanda eller Centralen och dom tar 100 spänn för en ostsmörgås. Hur klarar vanliga intelligenta människor av att stå bakom disken och på allvar ta ut dessa ockerpriser? Jag hade skämts ögonen ur mig.
    Det är inte personalens fel. Så sådana där kommentarer tycker jag är rätt fula faktiskt.
    Men det kanske är bättre att vara arbetslös och leva på bidrag än att jobba på ett ställe som tar ut mer än man är bekväm med?  

    Vet inte hur många gånger jag hört det där när jag jobbade i hotellreceptionen.
    "Men gud vad dyrt, hur har du mage att ta så mycket betalt"... Tja det är ju inte jag som sätter priserna - och det är upp till dig om du vill spendera den summan. Som personal kan man ju inte börja sälja saker till halva priset bara för att man tycker att det är för dyrt...
    Klaga på den som ligger bakom priserna istället för på personalen  
  • Chicita
    Marjasinus skrev 2012-08-20 16:06:26 följande:
    Du missförstår mig. Jag skulle aldrig säga något sådant åt personalen, jag vet mycket väl att dom inte sätter priserna. Det är ju nån annan som borde skämmas, men jag skulle ha mått väldigt dåligt i den situationen ändå. 
    Nu menade jag inte att du säger något åt personen. Men du säger att personen som jobbar där borde skämmas.
    Och det tycker jag är fult tänkt då den inte är ansvarig för priserna som sagt och alltså inte kan påverka situationen.
    Så varför ska denne skämmas?  
  • Chicita
    Marjasinus skrev 2012-08-20 16:39:20 följande:
    Som sagt, jag hade verkligen mått dåligt om jag hade representerat och varit ansiktet utåt för ett företag som så uppenbart ockrar sina kunder. Och det jag frågade var ju mer, hur gör folk för att undvika att känna så. Du har ju typ svarat på det att man tydligen kan distansera sig och bara känna att man gör sitt jobb. Jag hade inte klarat det - men jag hade nog inte klarat att vara säljare alls.

    Sen, i ärlighetens namn, i dom där små serveringarna är det nog många gånger samma personer som tar betalt som sätter priserna. Men jag menar inte att dom borde skämmas, jag bara utgick ifrån mig själv. 
    Nja knappast på Arlanda eller liknande ställen. Dom små "caféerna" brukar vara ägda av flygplatsen men ska se individuella ut.
    Och dom som inte är ägda av flygplatsen har hutlösa hyror.
    Så man kanske kan börja i den änden då och ifrågasätta hur dom kan sätta så höga hyror att påslaget på varorna kan bli flera hundra procent, bara för att gå runt. Tungan ute 

    Men jag tycker vi sätter punkt här nu, då det inte hjälper TS Glad 
Svar på tråden Hjälp! Hutlöst påslag på (lågkvalité-alkohol) i festvåning. Vad är egentligen rimligt påslag? -