Inlägg från: Heobea |Visa alla inlägg
  • Heobea

    Bröllop 29/6-2013

    Hej!
    En till som ska gifta sig en 29:e. Dock med lite lätt panik sådär. Saker har börjat strula ordentligt.
    Jag har ingen klänning, jag hittar inga skor, några ur bandet kan inte vara med och spela, ringen glappar, sambon bor i skolan och ja, eh, jag bara orkar inte riktigt ringa alla samtalen.
    Har dock provbakat lite efterrätter som vi ska ha på efterrättsbordet, har påbörjat pysslet med festhäftena. Delar av dekorationerna är påbörjade osv. Ska bara få tummen ur och göra det jag måste. Typ sy klart min klänning, fixa dekorationer och festhäften. Resten får helt enkelt lösa sig.... Hehe!
    Sa till en kollega när hon skulle gifta sig och hade lite lätt panik: det löser sig, ingen vet hur ni hade tänkt från början. Inser att jag borde säga det till mig själv också. Folk i vår umgängeskrets skulle nog bli glada även om de bara fick korv med bröd till mat......

  • Heobea
    Miss JH skrev 2013-03-02 23:46:31 följande:
    Usch stackars dej Jossan som åkte på magsjuka . Hoppas du mår bättre nu. Och kul att ringen känns bättre nu. Heobea: Välkommen hit! Jobbigt med allt strul. Det är ju det sista man vill ha. Men försök ta ett djupt andetag och lyssna på dina egna ord som du sa till din kollega. Det är ingen mer än ni som vet hur ni hade tänkt från början. Alla kommer bara vara jätteglada att få vara där och dela er dag med er. Hur det än blir! Allt löser sej.
    Tack! Tänk att man ska bli så stressad över lite strul. Började med att fotografen blev gravid med bf på vår dag.... eh, nej tack. Dock blev vår lösning egentligen bättre än det första förslaget. Hehe! Så vi får fler bilder till ett lägre pris av en bättre fotograf!
    jossanamir skrev 2013-03-03 07:55:31 följande:
    Jo tack, nu mår jag mycket bättre. All tid liggande i soffan med ipaden på magen resulterade i att vi bokade honeymoon igår :) vi måste bara ansöka om semester först så resan är bara prel.bokad än. Håller i alla fall tummarna för att det blir av och i så fall åker vi till Mexico i 2 veckor i november!!!!! Kanske borde fokusera på saker som måste bestämmas innan bröllopet istället :)
    Hua, gastroenterit är verkligen inte kul.
    Mexico, gött! Vi har inte riktigt vågat boka vår bröllopsresa än då vårt liv är rätt osäkert vad gäller semester för mig, jobb för sambon osv. Det får bli lite längre fram tror jag allt.
    MamaMia skrev 2013-03-03 10:39:35 följande:

    Måste fråga va ni tycker... blir galen... :)


    Jag ska gifta mig den 29 juni då ;)


    Och vi ska ha släkt från Finland som kommer. Då ska jag nu skriva på inbjudningarna att jag vill veta av dem senast 5 april redan senast vilka som kommer. För de kan komma allt från 2-15ca pers!


    Anledninge är att Jag ska göra allt själv, med bara lite hjälp, slipper jag stress sista månaden med allt.


    Men mamma då tycker de är för kort tid för dem att höra av sig... lite osams där, fast de är Mitt bröllop :)


    Vad tycker ni?? Är de konstigt? ;)


    Är ju bara drygt 2 månader kvar då ju...


    Plus man vet ju "ganska" snabbt ändå om man kan eller ej :)


    Och vad har ni andra för osa datum?


    Tacksam för svar!


    Hm, om du skickar ut dem nu har de en knapp månad att svara, kan tycka det verkar lite tight om folk ska hinna kolla upp med semester osv. Säg till den 15:e april istället, då har de lite mer tid och du har rätt gott om tid i alla fall. Vi har den 29:e april som osa-datum. Men vi har å andra sidan ingen finsk släkt utan bara en stor hög med kusiner, fastrar och annat. Tror att våra respektive familj och släkt är typ 30st! Inklusive 5 glada barn och en dement farmor....
  • Heobea
    Annica70 skrev 2013-03-14 13:24:15 följande:

    Har tänkt göra vimplar och ha på snöre och sen hänga dessa som dekrotation. Är det någon som gjort detta och har bra tips? Tiden går väldigt fort nu tycker jag


    Har två tutorials:
    I tyg (fördel, kan sättas ute när det regnar)


    I tapet (fördel, det går snabbare och kräver ingen symaskin):
  • Heobea
    Annica70 skrev 2013-03-15 07:33:27 följande:
    Va bra.. Vilken storlek hade du på vimplarna ca? Blir nog den med tapet. Hittade billiga tapeter igår. 4 olika rullar för 60 kr ..
    Senast jag gjorde vimplar var de i storlek på typ 70cm på sidorna, men det var å andra sidan till en scendekorationsgreja. Skulle tro att de jag gjort tidigare är kanske 20-25cm på sidorna men jag vet inte. Du får testa och rita på vanligt skrivarpapper för att hitta en lagom storlek på dem.
    Annica70 skrev 2013-03-15 07:35:43 följande:
    Vi vill inte ha en brudbåge på bordet framför oss.. känns som den skymmer för mycket. Men vi skulle gärna vilja ha något bakom oss. Funderar på ett hjärta i typ sådant material som man gjorde " ballonggrisar" när man gick på förskolan. Är det någon som vet vad jag menar? Kom gärna med andra förslag..
    Du menar papier maché, tidningspapper med tapetklister? www.inkspots.se/egna-projekt/skulptur/papier-mache-pa-mitt-satt/papier-machereceptet/ är en variant. Har för mig att vi gjorde en enklare variant med tidningspappersremsor som vi klistrade fast med tapetklister på en ballong. Men det borde väl fungera att göra nått slags hjärta. Hur stort ska du ha det. Jag hade nog gjort en grundform av ståltråd eller hönsnät ännu hellre som jag sedan papier machéat in. Krävs kanske lite förberedelser och test för att få det bra.
  • Heobea

    Det går trögt här med. En massa borden och måsten, men ingen ork. Blörk! Jag hatar sega jävla vinterförkylningar som ALDRIG går över.....

  • Heobea

    Vi ska också vara i en bygdegård. Vi får nyckeln vid 15 på fredag och behöver lämna tillbaka den vid 15 på söndagen, helt fantastiskt säger jag. Så vi kommer hinna dekorera och så på fredagen och städa det vi måste på söndag. Funderar på att bjuda släkten på brunch på söndagen och öppna lite paket i samband med detta. Men vi får se hur vi gör.

    Vi kommer nog köra catering men min systers kompisar ska servera. De går fortfarande att muta med 500kr och en back öl. Fattiga studenter som de är

    Skickade in Hindersprövningen idag. Känns riktigt bra. Fick även hem vigselringarna, sitter som en smäck. Så nu måste vi bara bestämma cateringfirma, mat, sy klart klänningen, köpa kostymen, ordna dekor och så. Men vi har en ganska god plan. Tror det löser sig tillslut. Har bl.a. gjortn 50st pompoms i tyll idag för att ha i fönster och tak.

  • Heobea

    JochP: jag hade nog inte valt fläskfilé just för att vi äter det ganska ofta. Men annars tycker jag det lät toppen. Kul att de inte bara kör på quorn och sojakorv som vegetariskt alternativ.

    Här har vi varit och kikat på lokalen där vi ska vara. Kommer bli trångt men mysigt. Vi har lite strukturella problem var vi ska placera gästbok o dyl. Men det löser sig nog.

    Vad gäller mat satsar vi på förätt och huvudrätt och sedan tårta till efterrätt. Vi har själva varit på flera bröllop där man knappt orkar tårta för att man ätit sååå mycket av det andra.
    Så nu gäller det bara att diskutera fram ett bra förslag med olika cateringfirmor.

  • Heobea

    MissJH: vi insåg direkt när vi klev in i lokalen att det finns problem som vi inte vet hur vi ska lösa alls. Men som sagt, det beror bara på att vi varit där och kikat innan.

    Fotograf, huff, första fotografen blev gravid med beräkad födsel en dag efter bröllopet, andra fotografen sket sig av andra orsaker, tredje fotografen blev billigare och bättre med fler bilder än nr 1&2.

    Vi tänker att bordsplaneringen går inte att göra innan vi vet vilka som kommer. Känns bara onödigt göra en placering som havererar när personerna ändras. Nä det får bli senare.
    Nu fokuserar vi på catering och dekor. Heja heja!

    Förövrigt, jag avskyr stora släktkalashögtider där människor inte kan respektera allergier.... Höll på att sluta med en tur till akuten......

  • Heobea
    Miss JH skrev 2013-03-31 18:14:26 följande:
    Vi har i stort sett fått in alla OSA. Det är 3 kvar som inte svarat. Därför kan vi börja finurla på en ev bordsplacering tänkte jag. Måste börja nånstans. Ska se om jag kan börja på festhäftena med ikväll. Det kommer ta ganska lång tid att göra dem misstänker jag för att få dem så jag blir nöjd med dem. Låter ruggigt med allergier och nästan akuten . Hoppas det gick bra ändå.
    Men då så! Ni har ju tid i alla fall! :D
    Annica70 skrev 2013-03-31 19:05:25 följande:

    Idag var sista svarsdagen till vårt bröllop. Alla kommer så vi blir 32 personer.


    Har provbakat tårtan idag och den var jättegod. Ska bara kunna dekorera den lite fint oxå. Jag känner att jag har bra koll.


    Men är det någon som vet vad man kan köpa billia dukar? Vill inte använda pappersdukar men linnedukar är så dyrt att köpa.


    Knoppalakan från IKEA!  Är borden väldigt mörka under kan man lägga på fiberduk (sånt man har på blommorna) eller dubbla lakan. Du behöver inte fålla eller nått. Är borden konstig längd och man inte vill ha en duk/bord går det ganska snabbt att sy ihop dem.
  • Heobea

    Möhipppa, USCH! Jag är verkligen inte bruden man drar ut på stan, iklädd rosa magtröja, tyll och ber mig sälja pussar. Inte heller tjejen man hetssuper under bordet. Då blir jag arg och går hem. Vissa av mina vänner har koll på det, mer än rätt väl. Problemet är dock att några av de andra försträker varandras sämsta sidor och då kan det lätt sluta i att jag måste gå utfläkt på stan. Så jag spännde ögonen i tjejen som ska vara toastmaster och sa: du vet vad det är som gäller, jag går hem om ni super mig under bordet och om jag samtidigt tvingas skämma ut mig på stan. Hon skrattade gott.
    Nervös, ja lite, mest skräckblandad förtjusning. Mina vänner är ganska påhittiga så jag förväntar mig att de ha en rätt bra arsenal av upptåg, idéer osv. Gissar dock att både möhippa och svensexa lär bli sama dag eftersom vi umgås mer som ett gäng än bara pojkar/flickor. Hehe!

    Musik till festen: först liveband där vi handplockat av våra musikbekanta. Både sambon och jag har ett långt förflutet inom både student- och blåsorkester världen så vi har lite kontakter. Blir ett jamband som ska spela lite jazzstandards, dansvänliga andra låtar. Gissar att det får bli en sångmicrofon, högtalare, basförstärkare och kanske nått så det enkelt går att plugga in iPad/dator för musik. Sedan blir det en spotifylista på låst dator så att INGEN kan komma och pilla, byta musik eller dyl. Men det blir tostisarnas problem... hehe!

    Annars filar jag mest på festprogrammet just nu. Eller de delar som går att fila på innan alla osa:t. Har en fundering på om vi ska retas lite med en av tostisarna. Han har en förmåga att äta GROTESKA mängder mat. Förstår inte hur han kan vara så smal och äta så mycket....
    Vi har en punkt i programmet som heter festregler. Där finns blandat bandat som: var och en äter från sin egen tallrik, skulle det ta slut, låna till vänster.
    Har så god lust att skriva: Sitter du på xx: s vänstra sida rekommenderas att du äter upp snabbt, annars riskerar du att bli utan mat. Allt för att retas lite med toastmastern. Men vi får se, det kanske blir nått helt annat.

Svar på tråden Bröllop 29/6-2013